28 Ocak 2013

Mac 187 ve 130 karşılaştırması..

Evet nihayet vakit bulup resimleri çektim ve 130'u da yeteri kadar denediğime karar verip yazıyorum bu yazıyı. Öncelikle 187'yi yaklaşık olarak 2 senedir kullanıyorum ve doğal olarak fırça biraz yamuldu artık, olsun hala çok iyi iş görüyor. İki Fırça da duofiber tabir edilen iki renkli kıl yapısına sahip.


187 bütün yüz gibi geniş alanlarda fondöten sürmek için daha uygun ve bana daha rahat geliyor. 130'u daha yeni aldım sayılır. Bununla da fondöten uygulaması yapıyorum. Rahat sürülmekle birlikte sanki uygulama bana daha uzun sürüyormuş gibi geliyor. Ama göz altı, burun kenarları gibi kapatıcı uygulaması yapılacak yerlerde performansı harika, hemen tek hareketle bütün ürünü kolayca dağıtıyor. Asla bir çizgilenme veya topaklanma yapmıyor. 187 ise elimin üstüne çok az aldığım fondöteni iki dakikada bütün yüzüme gayet güzel dağıtıyor. O nedenle günlük makyaj rutinimde fondöten uygulamasını mutlaka ya 187 ile ya da Beauty Blender tarzı süngerlerle yapıyorum. Aslında kapatıcı uygulamasını da bu fırça ile yapabilirim ki yapıyordum da ama 130'u aldığımdan beri onunla uygulama yapmak daha kolay geliyor. İki ayrı fırça zaman kaybıymış gibi görünmekle birlikte aslında uygulamayı bence çabuklaştırıyor.
Temizliğini ise genelde haftada bir defa bebe şampuanı ile güzelce yıkayıp, düz bir zeminde kurumaya bırakıyorum. Bu şekilde temizliğine özen gösterildiği zaman fırçanın ömrü uzuyor. İlk aldığım zamanlarda 187 numarayı kurutmak için avucumun içinde biraz yayarak kurulamıştım, o nedenle sanırım kılları biraz yayılma yaptı ama uygulama bakımından bir sorun yaratmadı. Aslında tabi en iyisi yıkadıktan sonra bu yeni çıkan fırça koruyucular ile saklamak ama maalesef onlardan almadığım için, denemek mümkün olamadı. 
Sonuç olarak her iki fırçanın da aslında kullanım alanı ayrı ayrı gibi görünmesine rağmen, tek bir fırça ile de ihtiyacınız çözülebilir. Bu durumda ben 130'u almanızı tavsiye edeceğim. Çünkü hem fondöten hem de kapatıcı uygulaması gayet rahat yapılabiliyor ve özellikle de makyaja yeni başlayanlar için bu fırçanın kullanımının daha rahat olduğunu düşünüyorum. Sizin de fırça tavsiyeniz varsa bekliyorum.
Sevgiler...

8 yorum:

  1. bu yazıyı çok bekleyenlerdenim 130 kalp. ellerine sağlık çok faydalı oldu

    YanıtlaSil
  2. @merveleylak.. geç yazabildim canım kusura bakma işe yaramasına çok sevindim..:-))

    YanıtlaSil
  3. 187 yi severek kullanıyorum hatta bir kaç dupe olanı da var elimde dediklerine katılıyorum aynı işi yapıyor ama biri biraz daha küçük
    her mac e gittiğimde 130 kullanıyorlar benim makyajımda kanıma girmelerine az kaldı yani sanırım küçük alanlar için alacağım bir tane :)
    bir de aydınlatıcı sürmesi çok güzel oluyor 130 la 187 daha geniş alana yayıyor

    YanıtlaSil
  4. Bu yazıyı bekliyordum ben de! Ellerine sağlık ve çok teşekkürler. Her ikisini de güle güle kullan. 130 bir gün mutlaka alacağım dediğim bir fırça benim için.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  5. @tannesi.. teşekkürler canım 130 mutlaka olmalı bence de.. çok iyiymiş.

    YanıtlaSil
  6. @kozmetikdeneyimleri.. dupeları bende de var 187'nin allık falan sürüyorum bazen onlarla.. ama 130 un yeri başka oldu şimdi her işe yarıyor fırça..

    YanıtlaSil
  7. benim mac fırçalarla yıldızım bir kere bile uyuşmuyo :( tam 3 mağazaya gittim 130 için ellerinde yoktu,arkadaşıma abd'den sipariş vericektim oda olmadı vazgeçtim.şimdi yeni takıntım 109 ve onuda mağazalarda bulamıyorum..gerçekten şaka gibiii :(

    130 çok güzel bir fırça umarım bende kavusurum ona:)

    bende beklerim..

    http://jelibonunrenklidunyasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  8. @gizemlikızz.. İstabuldaysan Bağdat Caddesine bak derim orada genelde bütün ürünler oluyor..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...