5 Mayıs 2020

Foreo Ufo Mini Akıllı Maske Cihazı..

Evde Spa Keyfi: FOREO UFO MİNİ AKILLI MASKE CİHAZI


Bugün size karantina günlerinde cilt bakımı rutinimi hem daha etkili hem de daha zevkli hale getiren bir aletten FOREO UFO mini’den bahsetmek istiyorum . Biliyorsunuz FOREO bir İsveç markası ve öncelikle yüz temizleme cihazları ile popüler olmuştu. Ben henüz onları denemedim ama güvendiğim kişiler tarafından çok iyi olduğunu ve gözenekleri oldukça güzel temizlediğini duydum . UFO mini  maske cihazı ise hem Türkiye’de yeni hem de akıllı maske terapisi sunan ilk cihaz. Ben de Türkiye’ye gelir gelmez  bu cihazı merak edip ilk deneyenlerden biri olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim.




Öncelikle evde kağıt maske yapmayı seviyorsanız ki ben çok seviyorum bu cihaz tam size göre çünkü maskeden aldığınız verimi en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Cihaz ile birlikte markanın özel “make my day” hyaluronic asit ve kırmızı alg içeren gündüz maskesi de şase olarak denememiz için geliyor. Türkiye’de 7 farklı maske olsa da FOREO UFO mini cihazı ile birlikte kullanılabilen bunlardan 5 tanesi. Daily Duo gündüz ve gece maskeleri  ve advanced collection yani geliştirilmiş içeriklere sahip H2Overdose yoğun nemlendirme, Glow Addict yoğun aydınlık verme,  Youth Junkie yoğun yenileme özellikli maskelerden istediğinizi seçebilirsiniz. Shimmer Freak ve Matte Maniac maskeleriyle beraber kriyoterapi özelliği aktive olduğu için UFO mini cihazıyla bu maskeler kullanılmıyor. Çünkü UFO mini’de UFO’dan farklı olarak sadece soğutma/kriyoterapi teknolojisi bulunmuyor. Bu nedenle daily duo gündüz ve gece maskelerine ek olarak benim seçimim ilk olarak kolajen içerikli yoğun yenileyici Youth Junkie maskesi oldu. 



FOREO UFO mini özelliklerinden bahsedeyim biraz. Cihaz kullandığınız maskeyi uygularken belli teknolojiler kullanıyor (her maskeye özel terapi sunuyor). T- Sonic titreşimler kan dolaşımını hızlandırır,  kırmızı led ışık kolajen üretimine destek verir, yeşil led ışık cilt tonunun eşitlenmesine katkıda bulunur,  mavi led ışık sağlıklı ve canlı bir cilt görünümüne destek verir ve ısı veren termo terapi özelliği cilde uygulanan maskenin içeriklerinin emilimini sağlar. Bunlar sayesinde UFO mini, maskeden maksimum fayda almanızı ve evde bir spa terapisi keyfi yaşamanızı sağlıyor .



Maskeler oldukça çeşitli demiştik, cilt bakımında son yılların gözdesi Kore güzellik uzmanlarının yardımı ve Kore cilt bakımı teknolojisi ile üretilen bu maskeler cildinizdeki spesifik ihtiyaçlara cevap vermek üzere hazırlanmışlar. İçeriklerinde paraben, silikon, fenoksietanol, disodiyum EDTA ve mineral yağ bulunmuyor. Maskeler mikrofiber bezden üretildiği için kolayca yırtılan veya zarar görebilecek bir yapıya sahip değiller.




FOREO UFO mini evde maske uygulamasını aynı zamanda bir eğlenceye de dönüştürüyor. UFO mini telefonlarınıza kolayca indirebileceğiniz “Foreo for You” uygulamasıyla çalışıyor. 





Birkaç teknik özelliğinden bahsetmek gerekirse, cihazı mobil app ile birlikte açtığınızda size yapmanız gerekenleri adım adım söyleyerek, maske terapinizi başlatıyor.
Önce UFO mini’yi “FOREO for You” uygulaması ile eşleştiriyorsunuz. Ardından kullanacağınız maskenin arkasındaki kodu uygulama üzerinden taratıyorsunuz.
Cihazın üzerindeki halkayı kaldırarak kullanacağınız maskeyi yerleştirerek başlat komutuna basıyoruz. Uygulamalar maskeye göre değişiklik gösteriyor 90 sn. - 120 sn sürüyor ve sonunda kendiliğinden kapanıyor. 
UFO mini uygulama esnasında yaydığı T-sonic titreşimler sayesinde maske bileşenlerinin cilde daha iyi nüfuz etmesini sağlıyor ve cilde masaj da yapmış oluyor.

İkinci önemli özelliği ise termo-terapi yani ısınma özelliği, bu sayede ciltte kan dolaşımı artırılarak maske bileşenlerinin yine cilde iyice nüfuz etmesini sağlıyor. 


FOREO UFO mini kullandığı led ışık teknolojisi ile cilt bakımınıza katkıda bulunmaya devam ediyor. Örneğin kırmızı led ışık ile cildin kolajen üretimini arttırarak cildin daha genç bir görünüm kazanmasına yardımcı oluyor.  Yeşil led ışık ise mat görüntüyü azaltarak cilt tonunu eşitlemeyi sağlıyor. Mavi led ışık sağlıklı ve canlı bir cilt görünümüne destek veriyor.
Bu arada T-sonic, termo terapi ve led ışık teknolojileri birbirinden bağımsız olarak çalışan fonksiyonlar. Kullandığınız, uyguladığınız maske hangisi ise cihaz Foreo for You uygulaması  üzerinden seçerek o maskeye özel teknik özelliklerini devreye sokuyor. Örneğin kolajen içeren youth junkie maskesi ile birlikte kırmızı led ışık, termo terapi ve T- Sonic titreşimler  özelliği devreye giriyor. 







Maske uygulaması yani terapiniz devam ederken uygulama  size o anda hangi özelliğin aktif olduğunu ve etkilerini de anlatıyor. 


FOREO UFO mini  kutusundan şarj kablosu ve cihazı koyabilmeniz için şeffaf bir stant çıkıyor. Bir kere tam şarj edildikten sonra oldukça uzun bir zaman gidiyor. Benim 15 civarı olan kullanımım sonunda hala bitmiş değil. Cihazın ne kadar şarjının kaldığını mobil uygulamadan  görebiliyorsunuz bu arada. 



FOREO UFO mini sadece kendi maskeleri ile birlikte kullanılabiliyor ve bu maskeler paketler halinde cihazdan ayrı olarak satılıyorlar. İhtiyacınıza göre seçtiğiniz maskeler ve Foreo cihazlarını buradan  inceleyebilir ve satın alabilirsiniz. 

 Benim bir sonraki maske tercihim cansız ve matlaşmış cilt görünümünü  azaltarak cilde parlaklık ve ışıltı veren Glow Addict maskeler olacak. Bu maskelerin içeriğindeki inci tozu ve E vitamini bulunuyor.  



Maskeler normalde bir kullanımlık olarak düşünülse de paketlerin içinde maskenin sıvısı oldukça fazla maskeniz zarar görmediyse tekrar poşetinin içine koyup ağzını sıkıca kapatarak bir kere daha kullanabilirsiniz. Ben her uygulama sonrası yüzümde kalan sıvıyı ise parmaklarımla  cildime yediriyorum. Özellikle Hyaluronic asit içeren ve cildi güne  hazırlayan Make My Day maske bence tam bir primer mask, yani cildi harika bir şekilde makyaja hazırlıyor. Cildi nemlendiriyor ve ışıltı veriyor. Maskeyi uyguladıktan sonra ister günlük nemlendiricinizi ve güneş kreminizi sürebilir veya benim genelde yaptığım gibi normal makyajınızı yaparak güne devam edebilirsiniz.

Tabi daha önce hiç böyle bir cihazla maske uygulaması deneyimimiz olmadığı için niye böyle bir cihaza ihtiyacımız olacağı konusunda tereddütlerimiz olabilir.  Hepimiz evde kağıt maske ve/veya  normal krem maske uyguluyor ve ayrıca profesyonel bir güzellik salonunda düzenli cilt bakımına gidiyor olabiliriz. Ancak artık yoğun şekilde hayatımızda olan bütün akıllı  cihazlar gibi FOREO UFO mini’nin bütün bu  yaptığımız maskelerin, cilt bakımlarının süresini kısaltarak bize zamandan tasarruf ettirerek  20-30 dakikalık bir maske uygulamasını toplamda 1.5-2 dakika gibi bir süreye indiriyor. Bunu yaparken kullandığı RGB Led ışık teknolojisi ile farklı cilt sorunlarını hedef alarak, aynı profesyonel bir cilt bakımındaki gibi bu sorunların giderilmesine yardımcı oluyor. Her gün kağıt maske veya krem maske yapmaya üşenirken bunu zamanın kısalığı, hem cihazın hem de yüzümün temizleme kolaylığı ve maskelerin verdiği etkiler sayesinde her gün rahatça uyguluyorum ben. 


Benim denediğim maskeler içinde en sevdiğim Youth Junkie kolajen içerikli yoğun yenileyici maske oldu. 2-3 günde bir uyguladığım maske uygulama sonrası cildimi anında aydınlatması ve bütün gün nemli tutması ile favorim oldu.  Call it a Night ise içerdiği ginseng ve zeytin yağı ile gece boyunca cildi besleyerek onarıyor. Bu maskeyi tabi gece yatarken yapıyorum, uygulamadan sonra kullandığınız gece serumunuzu veya nemlendiricinizi sürebilir öyle yatabilirsiniz veya maskenin sıvısından biraz daha cildinize uygulayarak  o şekilde bırakabilirsiniz. Ben ikisini de denedim tabi. Maskeyi tek başına bıraktığımda sabah cildim aydınlık ve nemli oluyor, bu nedenle artık bu maskeyi uyguladığımda başka bir şey sürmeme de gerek kalmıyor yüzüme :)




1 aylık bir deneyim sonunda edindiğim izlenim sonucu maskelerin cildime verdiği nemli ve aydınlık hissi oldukça sevdiğim oldu. Özellikle bu deneyimin tam da karantina zamanına rastlaması, evde kalmak zorunda olmanın yarattığı stres nedeni ile değişen, kuruyan ve matlaşan cildimi FOREO UFO mini akıllı maske teknolojisi ve UFO aktif maskeler ile oldukça toparladım. Profesyonel yardım alamadığımız bu dönemde gerçekten evde bakım ve terapi yaparak  kendimi şımartmama imkan veren bir tecrübe oluyor benim için.  Maskelerin daha uzun vadede etkisinin yoğun kapatıcı fondötenler ile vedalaşmam olacaktır diye de düşünüyorum bu arada. Sizin de FOREO UFO mini akıllı maske cihazı ve maskeler hakkındaki  düşüncelerinizi duymak isterim. Ne düşünüyorsunuz böyle akıllı cihazlar hakkında, sizce etkililer mi, hayatımızı kolaylaştırıyorlar mı, böyle bir cihaz elinizin altında olsun ister misiniz? Yorumlarınızı bekliyorum.
Sevgiler..

22 yorum:

  1. Maske işini kolaylaştıran harika bir cihaz, Foreo Ufo Mini mutluluk sebebi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajlıyorum evet ya ben luna miniyi de istiyorum :-))

      Sil
  2. Ufo'dan ziyade temizleme ürünlerini merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan evet çzellikle de luna cihazını..:-))

      Sil
  3. alla allla neler de yapmışlar, saol ya bu bilgi için, pekiiii :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir ürüne benziyor.Senin maske uygulamasını ne kadar sevdiğini düşününce tam ihtiyacın olan ürünmüş diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajkelebeği evet hem maske hem de yüz masajı tam benlik gerçekten de:-))

      Sil
  5. Temizleyici olanı da bunu da merak ediyorum. Özellikle muadili yok diyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @locosmetico evet temizleyici olanları ben de merak ediyorum özellikle yağlı ciltler için olanı tabi :-))

      Sil
  6. gerçekten de evde bakım için her şeyi düşünmüşler. Denemeyi çok istiyorum ama fiyatları çok geldi bana :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lerzankara evet biraz pahalı ama uzun süre kullanılacak sonuçta değer yani...

      Sil
  7. Sadece kendi maskeleri ile kullanım önerildiğinden düşündürücü, yani fiyat açısından. Ama markanın aklımda olan başka cihazları var tabii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüzünsarısıblog evet o bakımdan biraz kısıtlayıcı olabilir ama maskeler gayet güzel özellikle youth junkie :-))

      Sil
  8. Güzel günlerde kullan. Foreo' yu almayı düşünüyordum bende ama benzer birkaç ürünün daha iyi olduğunu söyleyen kişileride görüp, duymuşsundur. O nedenle çok arada kalıp, almayı ötelemiştim. Belki ilerleyen günlerde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeçevik evet o ürünleri biliyorum benzer deniyor ama temizleme cihazları açısından konuşursak ikisini de denemediğim için bir karşılaştırma yapamıyorum. bu cihazın ise muadili yok henüz bildiğim kadarıyla...

      Sil
  9. Gördüğüm en detaylı Foreo yazısı olmuş canım. Çok bilgilendirici ve bu maske cihazı çok şirin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makeupbuyfun teşekkür ederim canım :-)) almak isteyen çok var ama fiyat tereddütü yaşıyor herkes umarım herkes sorusuna cevap bulabilmiştir yazıda :-))

      Sil
  10. Bi motive olup bakım maskelerine başlamam lazım cildim kurudu yine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya böyle bir aletle hemen motive oluyorum ben çok pratik olduğu için ..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...