22 Nisan 2013

Yves Rocher BB Krem..

Bu kremi 2 hafta önce almıştım, hatta ig ve twitterdan da yazmıştım aldığımı ama denemeden de yazmak istemedim. Aldığımdan beri birkaç kez sürdüm hatta bugün de yüzümde var  ve şimdi bir fikrim oluştu hakkında, artık yazabilirim.


Öncelikle 30 ml.'lik ambalajda ve tek renk, o da medium genel olarak çok koyu ve çok açık olmamak kaydı ile her cilde uyabilir. Ama almadan yine de mağazada yüzünüzde denemeniz iyi olabilir. Fiyatı 24.90 TL. ve şu sırada indirimi yok. Gerçi diğer BB kremlerin de 20 TL. civarı olduğunu düşünürsek, fiyatın uygun olduğunu görüyoruz.
Burada etkileri sayılıyor ama türkçesini de sitesinden alıp yazıyorum..
-İçeriğindeki Organik Hamamelis Özsuyu ile 24 saat boyunca nemlendirme,
- İçeriğindeki Beyaz Çay ile ten rengini bütünleştirme,
- İçeriğindeki Beyaz Çay ile kusurları ve yorgunluk izlerini gizleme,
- İçeriğindeki Elma oligosidleri ile cildi gerginleştirme,
-İçeriğindeki Elma oligosidleri cilde ışıltı verme
- İçeriğindeki Afloya Yaprağı ile Dış etkilere karşı koruma.
Hafif dokusu sayesinde anında cilt tarafından emilir.
Ne kadar aradıysam da güneş koruması hakkında bir bilgi bulamadım. Satış görevlisi hanım var olduğunu söyledi ama faktörünü o da bilemedi. Daha kesin bir bilgi edinene kadar yokmuş gibi farz edecek ve önümüzdeki günlerde güneş kremi ile birlikte kullanacağım. Dış etkilere karşı koruma özelliği güneş korumamı bilemiyorum.

Tüpü açar açmaz ilk fark edilen özellik şahane kokusu, şahane diyorum kokuya hassas olanların da rahatsız olmayacağı hafiflikte ve tazelikte bir bitki-parfüm kokusu çünkü, zaten kremi sürerken de uçup gidiyor. 

Krem oldukça yoğun yapıda, kadifemsi bir hissi var ve sürer sürmez ciltle bütünleşiyor ve cilt tonunu eşitliyor. Kapatıcı özelliği neredeyse hiç yok, o nedenle büyük cilt sorunları olanlar fazla bir şey beklemesin. İki kat sürümde kapatıcılık biraz daha artıyor ama yine de tam yeterli değil. En güzeli de iki katta bile maske etkisi vermiyor. Oldukça da dayanıklı, 24 saat nemlendirme dese bile altına güzel bir nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin özellikle burun kenarları gibi bölgelere de elinizi bol tutun. 

BB Krem benden geçer not aldı, bir de güneş koruma faktörü hakkında da tam bir bilgi edinebilseydim çok iyi olacaktı. Bir de şu tek renk olma sorunu var, onu da çözerlerse süper olacak, şimdilik medium benim gibi pek çok kişinin de cilt tonuna uyacaktır ama birkaç seçeneğin de olması iyi olur diye düşünüyorum. 
Sevgiler..

21 yorum:

  1. fiyatı gayet uygun deneyebilirim bende :)

    YanıtlaSil
  2. Güle güle kullan canım.Bende bugün başka bir markanın BB kremini kullanmaya başladım ama benimki oldukça sıvı yapıda, kıvamlı ve hoş kokulu ürünleri seviyorum bende.

    YanıtlaSil
  3. @littlebuttefly.. evet beğendiğim bir ürün oldu.. mağazalarda deneme de yapıyorlar..

    YanıtlaSil
  4. @makyajkelebeği.. evet sanırım ben de böyle kıvamlı ürünleri daha çok seviyorum artık.. güle güle kullan sen de..

    YanıtlaSil
  5. Düşer fiyatı yakında öyle düşünüyorum şuanda :)Özellikleri çok iyi de tek rengi olması kötü ama ben çok açığım mümkün değil olmaz ozaman bana neden öyle yapmışlarki :(

    YanıtlaSil
  6. @kokoş.. Fiyatı düşer bence de ve mutlaka başka tonları da vardır da tr te gelmemiştir .. Ama mağazada fırsatın varsa deneyebilirsin ciltle bütünleşen bir yapısı var

    YanıtlaSil
  7. Güle güle kullan, benim elimden düşmüyor aldığımdan beri :) Güneş koruma faktörü yok bu arada.

    YanıtlaSil
  8. @onorr.. Teşekkürler Onurcum.. Ben de bulamadım gkf ama satış görevlisi de var deyince hadi dedim kontrıl edeyim bir daha.. Ama genel olarsk güzel memnunum..

    YanıtlaSil
  9. Ben de iki gündür kullanıyorum ve tek rengi olması dezavantajına da katılıyorum. Tek renk ise üzerinde neden "medium" yazıyor onu da anlamış değilim. Bu arada içerisinde SPF yok diye net bir cevap almıştım ben de, SPF olursa kimyasallar işin içine giriyor demişti kız, pek anlamadığımdan "hee" demiştim :) Ben de açık renkliyim ama tenimle bütünleşti, gözüme batan bir ton farkı yok, ama işte insan kıllanıyor "medium" yazınca! :)

    YanıtlaSil
  10. @benguk.. satış görevlilerinin bir dediği diğerini tutmuyor bana da gkf var dedi ama yok yani araştırdım.. o nedenle gkf lü bir bb kremle karıştırıp kullanıyorum hem rengi de daha uyumlu oluyor böylece..

    YanıtlaSil
  11. güneş kremi ile birlikte kullanmaya başladım, ve ilk etki cildim inanılmaz parlak yağlanmış bir cilt görüntüsünde istediğim temzi ve eşit bir cilt görünümüne ulaşamadım yaz için iyi bir alternatif değil yves rocherin tüm ürünlerin çok sevmeme rağmen bu ürün malesef ki benden geçen not alamadı biraz daha geliştirmeli...

    YanıtlaSil
  12. güneş kremi ile birlikte kullanmaya başladım, ve ilk etki cildim inanılmaz parlak yağlanmış bir cilt görüntüsünde istediğim temzi ve eşit bir cilt görünümüne ulaşamadım yaz için iyi bir alternatif değil yves rocherin tüm ürünlerin çok sevmeme rağmen bu ürün malesef ki benden geçen not alamadı biraz daha geliştirmeli...

    YanıtlaSil
  13. @esratürkal..ikisi de yoğun kıvamlı üst üste parlama yapmıştır.. Zaten güneş koruma faktörü de olmadığı içn ben de kenara koydum.. Gece çıkarken ayrı makyaj yapacaksam kullanıyorum..

    YanıtlaSil
  14. ben de bugün bb krem ararken tesadüfen gördüm aldım. indirimdeydi ve başka bir ürün almaktansa aynı fiyata güvendiğim markayı tercih ettim. aklıma takılan tek şey güneş korucuyluğunun olmamasıydı. neden olmadığını sorduğumda spf yok ama Afloya Yaprağı var ve bu bitki güneş ürünlerimizde de olan güneşten ve diğer etkenlerden koruyucu bir bitki dedi satıcı. şimdi yorumları okuyunca benimde kafam karıştı.

    YanıtlaSil
  15. @pinky maalesef güneş koruması yok o içindeki etken madde dış etkilere karşı koruma diyor sma güneşe karşı koruyacağını sanmam yine de memnun kaldım hem dokusu çok güzel hem de kokusu harika :)

    YanıtlaSil
  16. ürün 30 ml mi üzerinde 50 ml olduğu yazıyor oysaki bende uzun zamandır düşünüyorum almak için cesaret edemedim bugün watson mağzasında denediğim meybelline pure bb kremini çok sevdim ikisi arasında kaldım bende :)



    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. @gizem.. YR 50 ml. dir maybelline 30 dur.. YR da güneç koruma yok maybellinede var. ikisi de orta kapatıcı, maybelline yapısı daha sıvımsı YR krem yapıda.. kış için YR yaz için maybelline tercih ederdim ben..

    YanıtlaSil
  19. bahsettiğin sanırım meybeline dream , pure ise bana çok daha farklı geldi yarın gidip bir bakıcağım :)

    YanıtlaSil
  20. @gizem .. evet maybelline dream bb den bahsediyorum bende o var.. denemek en iyisi..

    YanıtlaSil
  21. Öncelikle şunu söyleyeyim sizi Deeptone sayesinde tanıdım. İyiki de tanımışım. Yves Rocher'e gelince.. Yıllarca pahalı kozmetik ürünler (nemlendirici, tonik, peeling vs..) kullanan biri olarak bi sefer de bu markayı kullanayım, hem fiyatları uygun, hem Fransız malı, hem de bitkisel olduğu söyleniyor diye gidip ihtiyacım olan bütün ürünleri aldım. Ne yalan söyleyeyim pek de memnun kalmadım. Hatta ürünler bitmeden eski markama geri döndüm. Kozmetik biraz da şans işi aslında. Bana iyi gelmeyen bir ürün bir başkasında mucizevi etki yaratabiliyor. O yüzden denemeden bilemeyiz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...