5 Nisan 2013

The Balm Bahama Mama vs. Nars Laguna...

Nars Laguna bronzerı hafta başında yazmıştım hatırlarsanız ve Laguna ve The Balm Bahama Mama arasında kararsız kalanlar olduğunu bildiğim için bir de karşılaştırma yazısı yazmak istedim. 


Hemen ambalajlardan başlayalım, Nars sert plastik The Balm kalın karton, her ikisi de kirlenip toz tutmaya müsait. Ancak Nars temizlenebilirken The Balm fazla temizlenemiyor. Ambalajın şirinliği açısından ise The Balm Nars'a üstün geliyor. Her ikisi de çanta içinde, tercihan makyaj çantasında taşınmaya uygun, ancak Bahama Mama'nın kapağı mıknatıslı olmakla birlikte, yine de açılabilir dikkatli olmak lazım.

 Bahama Mama'nın kirlenen ve temizlenemeyen kenarları görülüyor, Laguna'da kirliydi ancak rahatça temizlendi. 

Bahama Mama acı bir kahve rengi ve oldukça mat bir bronzer, daha çok kontürleme işlemi için uygun. Ancak çok açık tenlilerde iyi duracağını sanmıyorum. Buğday tenimde bile iyice dağıtarak kullanabiliyorum. Kalıcılığı ise oldukça iyi, normal bir günde sabahtan akşama rahatça dayanır. Laguna'da mat görünmekle birlikte hafif ışıltılı bir yapıya sahip ve hem allık hem de bronzer olarak kullanmaya elverişli, rengi daha tatlı bir çikolata kahvesi. Her iki üründen de çok az kullanmak yetiyor. Her ikisinin de gramajları oldukça fazla, kolay kolay bitecek gibi değiller. 

Ciltte duruşları bu şekilde, Bahama Mama açıkça mat olarak dururken Laguna hafif bir parlaklık veriyor. 

Burada herkesin kişisel zevki devreye giriyor, bitişi mat istiyorsanız Bahama Mama, hafif parlak bir bronzer arıyorsanız Laguna daha uygun olacaktır. Tabi bir de fiyat meselesi var. Bahama Mama sık sık indirime girip 20 TL. civarında satılırken Nars Laguna sanırım 70 TL. civarında olması lazım. Benim kişisel tercihim ise kış aylarında Bahama Mama, yaz aylarında hafif glowy bir bitiş ve yanık tende daha iyi vurgu için Laguna oluyor.
Sevgiler..

13 yorum:

  1. ne kadar faydalı bir yazı olmuş bu böyle lagunaya gidip gelip ciğerci kedisi gibi bakıyorum fakat benşm tenimde çok turuncu kalıyor kanturleme işlemi için bahama mama candır bence sevgtiler:)

    YanıtlaSil
  2. @merveleylak.. teşekkürler canım işe yaramasına çok sevindim.. yakınında nars veya sephora varsa uygulama yaptırabilirsin karar veremiyorsan..

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar renk farkı varmış ikisinin arasında ben bahamamayı çok koyu diye fırçanın ucuyla varla yok arası sürüyorum çok kalıcı gerçekten ..ama narsın tonu daha bir güzelmiş sanki :) Teşekkürler canım bilgilendirme için

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık.. bahama mamayı ben de alacağım sanırım çok hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
  5. @elidaa... rica ederim canım işe yaramasına çok sevindim..

    @buseyavuz.. teşekkürler.. Bahama mamadan memnun kalacağına eminim..

    YanıtlaSil
  6. Karşılaştırmalı bir yazı çok faydalı olmuş bence de.Bahama Mama'yı daha açık ren gibi hatırlıyorum. Fotoğrafta mı öyle çıkmış, yoksa ben mi karıştırıyorum?.

    YanıtlaSil
  7. Ben lagunayı daha çok beğendim hem renk açısından hem sende duruşu açısında...

    YanıtlaSil
  8. @senabilen.. bu ara lagunayı daha çok kullanıyorum ben de..

    YanıtlaSil
  9. @demettokgöz.. ben bu yorumu görmemişim pardon canım geç cevap veriyorum o nedenle.. tam renkleri bileğimde göründüğü gibi.. laguna daha açık daha parlak..

    YanıtlaSil
  10. hot mama ile ilgili araştırma yaparken gördüm yorumlarını, gerçekten çok işe yaradı:)) ellerine sağlık şekerim.. ben aslında mac harmony hastasıyım ama biraz daha uygun fiyatlı bir alternatif arıyordum tavsiyene teşekkürler..SEVGİLER..ÖPTÜM..

    YanıtlaSil
  11. @özlemşanlı.. rica ederim canım işine yaramasına çok sevindim..:-)) sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. ben kontür için böyle bir şey almak istiyorum ama çok kararsızım çümkü rengim çok açık nw15 civarı, bence berbat mı durur acaba ? :/

    YanıtlaSil
  13. @sümeyrakalaman.. çok açıksan bahama mama kesinlikle çok koyu kaçar.. yakınında nars ya da sephora varsa lagunayı deneyebilirsin.. onun dışında rimmel london veya essence markalarına ait daha açık tonlu bronzerlar da var.. hatta daha koyuca renkli bir pudra bile bu konturlama işine yarayacaktır..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...