3 Mart 2015

S akademi ile mutfakta biri mi var??

Geçtiğimiz hafta Özsüt'ün değişen konseptini tanımaya ve  yeni açılan S Akademi'de Şef Yunus Emre ÇETİN'le birlikte uzak doğu mutfağı üzerine bir workshop'a katılmak üzere Koşuyolu Özsüt şubesindeydik. İstanbul'u ve o civarı bilenler için söylüyorum, şube meşhur Ceviz Ağacı'nın tam karşı köşesinde yer alıyor.

Bir kere Özsüt'ler el değiştirmiş ve bu şubeden başlayarak konsept ve menü değişimine yenilenmesine başlamışlar. Eskiden sadece süt ürünleri, pasta, börek olan Özsüt'de artık dünya mutfağından yemek bulmak mümkün olacak.
İlk şubesini Koşuyolu'nda açan S Akademi ise 10-12 kişilik gruplara dünya mutfağı, çikolata, cupcake yapımı gibi konularda eğitim vermeye başlamış. Biz de Özsüt'ün eğitmen şefi Yunus Emre Çetin'den ders alan şanslı bir kaç kişiden biri olduk.


Tabi sevgili Duygu ve  Hümeyra ile ilk işimiz selfie çekilmek oldu.


İlk yemeğimiz sake buharında pişmiş çıtır somon , gerçekten hemen o anda kendimiz, tabi kendimiz derken daha çok Hümeyra ve daha az ben şeklinde hazırlamış olmasak lokanta kataloğundan bir yemek görüntüsü sanabilirdim bunu. Somon zaten çok sevdiğim bir balıktır, bence harikaydı ama normalde somon sevmeyen Hümeyra bile bayıldı buna.


İkinci yemeğimizi biz hazırlamadık ama hazırlanışını izledik, yine çok sevdiğim bir deniz ürünü bu sefer midye oldu. Beyaz şarap sosunda midye sizce de harika görünmüyor mu?


Üçüncü olarak daha önce sabahtan hazırladığımız karides ile doldurduğumuz Gyoza hamuru kullanarak karides roller yaptık. Bu mantı usulü kapatmalar hep Hümeyra'nın becerikli ellerinden çıktı. Ben yemek konusunda inanılmaz beceriksizimdir ama iyi asist yaparım.


Ve son olarak bu da salatamız, üzerinde rokfor peyniri bulunuyor. herkesin sevdiği bir tat değil ama siz onu istediğiniz bir lezzetle değiştirebilirsiniz.


Workshop'dan eğlenceli bir kare, Hümeyra ile İngiliz asilzadesi pozumuz.



Son olarak da S Akademi'nin bizlere nazik hediyeleri, Özellikle hatıra olarak kalacağı için kupaya ve fırın eldivenine bayıldım.

Böyle değişik ve hoş bir etkinlik için S Akademi ve Özsüt ailesine çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler..

2 yorum:

  1. Beyaz şarap sosunda midye menüde de var mı?? Diğerlerini iyi yapan yerler bulmak kolay ama midye biraz riskli :(( umarım vardır ve lezzetlidir.. Altunizade'de çalışan birisi için süper haber olur ;))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ayşen henüz olmayabilir ama yavaş yavaş bu konsept değişikliği kapsamında menüler de değişecek ve çeşitlenecekmiş..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...