19 Şubat 2014

Mac 163 Contour Brush..

Elimde Real Techniques kontur fırçası olmasına rağmen, genelde bu işlem için yine RT'in Travel Essentials setinde bulunan multi-purpose fırçasını kullanıyorum/kullanıyordum. Ama uzun bir süredir de şöyle güzel bir kontur fırçası arıyordum. Önce Mac 168 oldukça kafama yattı ve onu almaya karar vermiştim. Tam o sırada bir kaç blogda üst üste bu fırçayı ve uygulama şekillerini gördüm. Şeklinden dolayı tam emin olamasam da bir kere kafama takıldı ve Mac mağazalarında üst üste hem bu fırça hem de 168 ile uygulama yaptırıp, arasında karar vermeye çalıştım. İlk bir kaç uygulamada fırça gerçekten hiç içime sinmedi, belki de Mua'ların tam anlatamamalarından dolayıdır ve yine 168'i almaya karar vermiştim.
Ama 2 hafta önce 168'i almak üzere girdiğim Bağdat Caddesi mağazasında son bir kere daha içimde kalmasın diye uygulama yaptırınca, Mua'nın da çok güzel bir uygulama yaparak, tam tarif etmesi ile oracıkta kararımı değiştirip 163'ü almaya karar verdim. Tabi bu fırçanın sınırlı üretim olası da kararımda etkili oldu, sonuç olarak 168'i ne zaman istersem alabilirim . (ki aldım da yazısı gelecek.)

163 numara diğer fırçalara göre biraz değişik, ben tarif ederken boyacı fırçası gibi terimini kullanıyorum. gerçekten öyle söyleyince hemen anlıyor Mua'lar hangi fırçadan bahsettiğimi. 

Uygulama ilk bir kaç kere zor geldi bana, Mua'lar uyguladığı zaman tamam ama ben kendim yaptığımda hem daha zor hem de vakit alacak gibi görünüyordu. Ama son denemede Cadde mağazasındaki Mua o kadar kolay ve pratik bir şekilde uyguladı ki inanamadım. Gerçekten sadece özel günlerde değil her güne rahatça kullanabileceğim bir fırça olduğunu düşündüm ve aldım. 

Tüyleri çok sık, çok sıkı ve çok keskin, bronzerı tamamen üzerine alıyor ve tek bir harekette bütün yüz konturünüze bir "C" şeklinde uygulayabiliyorsunuz. Ancak biraz keskin bir görüntü yaratıyor ilk kullanımda, bu keskin görüntüyü de bronzerı süpürge hareketi ile elmacık kemiğinizin altına yani allığın olduğu bölgeye doğru dağıtarak bozuyorsunuz. İsterseniz bu keskinliği bozma-yayma işlemini örneğin 168 gibi başka bir fırça ile de yapabilirsiniz. Tabi o zaman daha da hoş ve doğal bir görüntü ortaya çıkıyor. Ben şimdilik dağıtma işlemini ya 163 ile ya da eskisi gibi RT multi purpose brush ile yapıyorum.

Fırça hiç bir şekilde ürünü içine çekmiyor ve dolayısı ile de çok kirlenmiyor. Henüz yıkamadım ama kıl dökmedi, yıkayınca da dökeceğini sanmam.

Fiyatı 90 TL. ve sınırlı üretim olduğunu düşünecek olursak da ilk etapta aldığıma memnun olduğum bir fırça oldu. Sırada artık 168 ve 217 var, onları da alıp umarım bir süre için Mac fırça alışverişine ara vermeyi düşünüyorum.
Sevgiler..

8 yorum:

  1. Güle güle kullan canım ben başta rt fırçalarını tamamlayıp sonra mac a geçmeyi düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Bu fırçada çok aklım kaldı birde nars ita da =) güle güle kullan ^^

    YanıtlaSil
  3. Ben de şu an senin gibi çok karasızım.Bunu kullanamam gibi geliyor.

    YanıtlaSil
  4. güle güle kullan .. Narsda da gördüm bu fırçadan . birinde karar kılacağım artık

    YanıtlaSil
  5. @yaseminkılınç..çok teşekkürler bu fırça aşkı bitemiyor ki bir türlü :))

    YanıtlaSil
  6. @ceydabyjade.. Nars ita da harikadır blogda vardı detayları..

    YanıtlaSil
  7. @beggummy..kullanımı düşündüğümden kolay olduğu için aldım ben de :))

    YanıtlaSil
  8. @nilgün..teşekkürler nars fırça da var blogda ama şöyle söyleyeyim nars daha fonksiyonel ama mac daha net kontur yapıyor..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...