12 Şubat 2014

Real Techniques duo fiber set

Sanırım 2-3 hafta önce yaptığım kozmela.com Real Techniques Duofiber set alışverişini burada anlatmıştım. Şimdi sıra fırçaları tek tek incelemeye geldi. Önce şunu belirteyim, RT' nin tekli fondöten fırçası dışında beğenmediğim bir fırçası olmadı şimdiye kadar ama o yassı fondöten fırçası tamamen gereksiz bence boşa aldığım ve kullanmadığım bir fırça. Bu set için de uzun süre kararsız kaldım, birkaç defa alabilecekken almadım pas geçtim. En sonunda sırf koleksiyonumda yer alsın diye aldım.

Öncelikle görünüşleri diğer fırçalardan farklı, sapları beyaz renkli fırçalar, bu da çok şık bir görünüm sağlıyor.

3 değişik boy ve 3 değişik amaç için hazırlanmış bir set; yüz, kontur ve göz fırçasından oluşuyor.

Bu sefer ambalajı da farklı, diğer setler gibi taşıma-koruma çantalarında gelmiyor. 

Fırçalar iki renkli sentetik kıllardan oluşuyor ve diğer fırçalara göre kıllar daha gevşek. Bu da toz ve mineral ürünlerde uygulama kolaylığı sağlıyor. 

DuoFiber face brush/yüz fırçasından başlayalım; çok pigmenti allıklar ve mineral ve/veya toz pudraları uygulamak için oldukça uygun. Tabi kıllar beyaz olduğundan fazla kirlenmesi/kir göstermesi önlenemiyor ancak ürünü kararında alıyor. Seyrek kılları sayesinde ürünü içeri almadan fırçanın ucu ile uygulamayı yapıyor. Matlaştırıcı/sabitleyici toz pudra uygulaması için de aynı şeyi söyleyebilirim. Ancak sıkıştırılmış pudra uygulaması için aynı güzel sonucu alamadım. Bütün yüzüme pudra uygularken yetersiz kaldı bence. Bu arada bu fırçanın ilk uygulamada 1-2 kıl döktüğünü belirteyim.

Contour/kontur fırçası; kılları yüz fırçası gibi sıklığı az olsa da o kadar gevşek değil. Kontur uygulamasını güzel yaptığı gibi keskin bir konturu da yumuşatmak için kullanılabilir.  Mac 163 ile yaptığım konturu yumuşatmak/yaymak için kullanıyorum bunu ve gerçekten de başarılı olduğunu düşünüyorum. Yüzdeki allık/bronzer/aydınlatıcıyı karıştırmak, geçişleri yumuşatmak için de uygun bir fırça. Göz altına sabitleyici pudra ve toz aydınlatıcı uygulamak için de uygun. 

Son olarak duofiber eye brush/göz fırçası, tüm göz kapağına farı uygulayabildiği gibi, sadece crease bölgesine uygulama yapılabilir ve yine iki renk arasındaki geçişi yumuşatmak için veya sadece blending için de kullanılabilir.  Ancak fırçanın yumuşak duruşuna aldanmamak lazım çünkü bu fırçanın ucu kıllarının çok da gevşek olmaması sebebi ile biraz sert, uygulama yaparken o sertliği göz kapağımda hissedebiliyorum. Rahatsız edici olmayabilir ama daha yumuşak fırçalarım varken bunun böyle olması şaşırtıcı. Ayrıca bu hafif sertliği de farı rahatça blend etmeyecekmiş gibi bir his veriyor bana. O nedenle çok elimin gitmeyeceği bir fırça.

Genel olarak sete bakarsak; Dediğim gibi uzun süre kararsız kalıp, koleksiyonda bulunsun diye aldığım bir set, olmasa da olabilecek setlerden. Hiç Real Techniques fırçanız yoksa benim önerim öncelikle Core Collection ve tekli fırçalardan da Expert Face, Blush ve Powder Bruhs üçlüsü olacaktır. Yine de setin içinde en çok kontur fırçasını sevdiğimi ve elimin altında bulunmasından da hoşlandığımı söylemem lazım. Koleksiyonda bulunsun istiyorsanız alabileceğiniz bir set.
Sevgiler..




10 yorum:

  1. güle güle kullan canım bende yavaş yavaş seti tamamlıcam kısmetse:)

    YanıtlaSil
  2. @yaseminkılınç.. teşekkürler canım yeni fırçaları istiyorum ben de :-))

    YanıtlaSil
  3. Fırçalardan çok ojelere takıldım dnzyildizi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. @tutmlupudriyer.. :-)) sanırım opi sand effect olması lazım..

    YanıtlaSil
  5. @ceydabyjade.. teşekkürler canım :-))

    YanıtlaSil
  6. @mervebagrıcı.. :-)) opi sand effect..

    YanıtlaSil
  7. canım o zamannnnnnnnnnnnnnnn almayalımmmmmmmmmm :) cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  8. @kokoşkelebek.. canım koleksiyon için alınır bence yoksa çok gerekli değil..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...