11 Ekim 2012

Bu aralar makyaj temizleme rutinim.

Makyaj temizlemek ve yüze nefes aldırmak çok önemli biliyorsunuz, o nedenle eve kendimi atar atmaz daha üstümü bile değiştirmeden makyajımı temizlemeye başlıyorum. Tabi gece bir yere çıkmayacaksam, çıkacak olsam bile bazen makyajımı silip, yeniden yaptığım da oluyor.
İlk olarak Diadermine Zero Trace Temizleme sütü ve Benri'nin kare pamukları ile yüzümü güzelce siliyorum. Peşinden yine Diadermine Yatıştırıcı Tonik ile kalan makyaj kalıntılarından arındırıyorum cildimi. Tabi bu arada dün bahsettiğim Sephora Göz Makyajı temizleyicisi ile de göz makyajımı temizliyorum.
Hepsi burada bitmiyor. Cildi güzel bir jel ya da köpük temizleyici ile de güzelce yıkama lazım, benim tercihim köpük temizleyiciler. Hem kullanması kolay hem de ciltte güzel köpürüp, temizliyorlar. En son Dr. Murad'ın nar özlü köpük temizleyicisini bitirip, elimde olan Avon'a geçtim. 
Son olarak da Avon'un Complete Balance Köpük temizleyicisi ile yüzümü köpük köpük, şöyle güzelce yıkıyorum. Ancak ondan sonra yatana kadar yüzümü nemlendirmek için yoğun bir maske ya da bir krem sürüyorum.

 Temizlemesi genel olarak fena değil ama suya dayanıklı makyajda etkili demekle birlikte, üzerine tonik vs. geçmedikçe tamamen temizlemiyor. İçinde argan yağı da var, dikkat edince cildi temizlerken yumuşattığı görülebiliyor.

Tonik için yatıştırıcı deniliyor ama çok da öyle bir etki görmedim ben, daha çok orta halli bir tonik diyebilirim.

 Tabi kesinlikle Dr.Murad kadar iyi değil, ama işini gayet iyi yapıyor. O bakımdan memnunum, fiyat-performans uygunluğu olarak ikisinin arasında bir ürün bulamazsam yine bunu alırım. Zaten ürün 150 ml. kolay kolay bitecek gibi de değil.

Bu da köpüğünün görünüşü, ben az sıktım ama genel olarak tek bir kuvvetli basma o an yetecek kadar ürünü tek seferde size veriyor.

Tonik ve sütün ortalama fiyatları 20 TL. gibi ama Avon'u alalı çok oldu o nedenle hatırlayamadım. 
Makyaj temizleme rutini ile ilgili önerileri de burada bekliyorum. Dün yazılan göz makyajı temizleme ürünü önerileri için de bir kere daha teşekkür ederim, hepsinin çok faydası dokunacak bana ileride.
Sevgiler.

2 yorum:

  1. Bioderma peeling , jel ve temizleme suyu kullanıyorum.. Pek çok marka denedikten sonra bunlarda karar kıldım. Işlerini mükemmel yapıyorlar....

    YanıtlaSil
  2. @sey45.. ben bu biodermayı özellikle de sensibio'yu sevemedim bitürlü..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...