21 Mayıs 2014

Peeling incelemesi..

Bu dört markaya ait  peeling hemen hemen aynı işi yapan ve benim en sevdiğim ürünlerim. İyi bir peelingin önemini biliyoruz tabi, o nedenle ben de mümkün olduğu kadar nazik ama etkili bir şekilde cildime peeling uygulamak istiyorum. O nedenle aşağıdaki bu dört peelingi ürününü kullanıyorum.
En soldan başlarsak, Yves Rocher kayısı özlü peeling, cildi çok nazikçe temizleyen ve şahane bir şekilde kayısı kokan bir ürün. Yves Rocher mağazalarından 10-15 TL. arasına bulunuyor. Bu dört ürün arasında tanecikleri olan tek ürün ama o tanecikler hassas cildimi çizmeden temizliyor. Clarins peeling ise markanın meşhur ve çok satan ürünlerinden, Clarins cilt uzmanları bunu "silgi" olarak niteliyorlar.  İçinde mikro tanecik yok. Kuru cilde ince tabaka halinde yayılıyor, biraz kuruduktan sonra yumuşak, dairesel hareketlerle uygulanarak, katılaşmaya başladığında yıkanarak çıkartılıyor. Bu arada cildinizdeki ölü derilerin ve gözenek kapatan kirlerin hamamda kese yapmışçasına çıktığını görüyorsunuz.  Institut Esthederm bir etkinlikte hediye edilmişti ve deep pore cleanser yani derin gözenek temizleyici olarak geçiyor. Uygulama mantığı aynı, ince bir tabaka ürünü yine ürün katılaşana kadar nazik hareketlerle cilde, özellikle gözeneklerin yoğun olduğu bölgelere dairesel hareketlerle ovalayarak uygulayıp, duruluyorsunuz. Sanırım Carita bu 4 ürün içinde en pahalı olanı ve en derin temizleyeni, buna karşılık hassas ciltleri de en fazla rahatsız edebilecek özelliğe sahip olanı. İçinde mikro tanecik bulunmamasına rağmen yüze yayılıp ovulduğunda ölü derinin yüzden söküldüğünü hissediyorsunuz. 

Hepsi de yumuşacık dokulu görünmekle birlikte ciltte kuruyup ovalanmaya başladığında cildi derinlemesine temizleyecek kadar yoğunlaşıyorlar. 

Sadece Yves Rocher içinde mikro tanecik olduğunu görüyorsunuz, diğerlerinin zaten mikro taneciklere ihtiyaçları olmuyor, yüzde ovuldukça ölü deriyi, gözenekleri  temizliyorlar.

İçlerinde en beğendiğim, tercihim tabi ki Clarins, haftada 1-2 mutlaka bunu kullanıyorum. Carita daha derin temizlik yaptığı ve daha sertçe bir ürün olduğu için 2 haftada 1 falan kullanıyorum. Yves Rocher ve Esthederm ise o kadar nazikler ki her gün bile kullanabilirim aslında, Esthederm'i de zaten bir süredir her gün burun ve yanak bölgemde kullanıyorum. Deneme boyu bir ürün olmasına rağmen, çok azı yeterli geldiği için çok uzun bir süre yeterli olacaktır. Diğerleri zaten bitme aşamasına bile gelemediler daha. Cildinizin hassasiyet durumuna göre bu ürünlerden birini ya da yine bunlara benzer bir ürünü, derinlemesine temizlik için haftada- 2 haftada bir kullanmanızı öneriyorum.
Sevgiler..

13 yorum:

  1. Yves Rocher i ben de severek kullanıyorum.Çok faydalı bir yazı olmuş :>

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @aysgül.. teşekkürler canım beğenmene çok sevindim..:-))

      Sil
  2. İyi ki yazmışsın bu yazıyı ben de cildimi derinlemesine temizleyecek bir peeling arayışındayım. YSL peelingi ve Dermalogica Daily Microfoliant kullanıyorum ancak tam itediğim gibi değiller. Carita'yı ilk kez görüyorum ve ilgimi çekti, fiyatı nedir acaba, nerede satılıyor, hassas ciltte tahrişe neden olur mu? Ne çok soru sordum, yazı için teşekkürler, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzelliknehri.. :-)) sor tabi unutmuşum ben de nerede satıldığını yazmayı.. ben Sevil parfümeriden aldım aldığımda sanırım 80-90 civarıydı.. clarins de o civardadır sanıyorum.. iki peelingi de deneyebilirsin mağazada.. sevgiler :-))

      Sil
  3. Clarins'in bu peelingini merak ediyordum ilk fırsatta inceleyeceğim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @melal.. evet tekin acar ya da sevilde uygulama yaptırabilirsin..

      Sil
  4. Yves Rocher benim de çok severek kullandığım bir ürün, ben de geçen YSL Top Secrets granülsüz peelingi aldım o da çok güzel, bal gibi bir yapısı var, ovuşturarak cilde yediriyoruz, kıvamı bir süre sonra değişiyor ve durulanıyor, bıraktığı his harika :) clarins de aklıma kazındı, ilk fırsatta bakacağım. peelingler en sevdiğim cilt bakımı ürünleri <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nisa.. hımmm clarinsim bitince aklımda bulunsun o zaman YSL'de..

      Sil
  5. Yves Rocher Peelingi uzun süredir kullanıyorum bende.Bittikçe yenileyeceğim ürünler arasına çoktan girdi.Clarins cilt bakım ürünlerinden bir kaçını epeyce bir süre önce deneyip memnun kalmıştım.Peeling yorumunuda unutmayayım o zaman ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin..evet mutlaka dene bir gittiğinde beğenirsin sanıyorum..:-))

      Sil
  6. Yves Rocher'yi bende uzun suredir kullanıyorum ama yogun bir peeling etkisi gostermiyor gibi geliyor. Cok hafif :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balböceğiilekozmetik.. evet benim cildim için de biraz hafif kalıyor o nedenle takviye yapıyorum..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...