1 Şubat 2019

Tribal Dövme Modelleri İçin En Güzel Fikirler..

Günümüzde özellikle gençler tarafından da büyük bir ilgi ile tercih edilen dövmeler modelleri ve fiyatları açısından araştırma konusu olmuştur. Dövme yaptıran insan sayısı her geçen gün artmaktadır. Farklı desenlerde ve renklerde yapılabilen dövmeler deri üzerine yapılan bir işlemdir. Seçenekler arasında kalıcı ve geçici dövmeler de bulunmaktadır. Eski dönemlere dayanan ve geleneksel olarak da bilinen tribal dövme farklı desen ve çizimlerle oldukça ilgi görmektedir. Eski zamanlara dayanan ve genellikle aşiret gibi toplumlarda tercih edilen tribal dövme modelleri başarı ve liderlikleri göstermek amacı ile kullanılmıştır.  

http://www.koprualti.com.tr/desenic/tricolor.htm




Tribal Dövme Neye Denir?

Yabancı bir kelime olduğu için net bir şekilde tanımlayalım. Bir dövme yaptırmadan önce isminin anlama geldiğini bilmek çok daha doğru olacaktır. Çok fazla ayrıntıları olmadan çok fazla çizgilerden oluşan biraz büyük dövme modelidir. Eski çağlardaki insanlar bunu gösteriş simgesi olarak kullanır ve üstünlüklerini ifade ederlermiş. Hayvan,bitki,nesne gibi birçok unsur bu modelde şekil olarak ortaya çıkabilir. Tribal dövmeler vücudun çok çeşitli noktalarına yapılabilir. El, bilek,omuz,kol en çok bu dövmenin yapıldığı yerlerdir.  

Tribal Dövme Fiyatları

Dövme yaptıracak kişiler tarafından en çok merak edilen konu ise fiyatlardır. Öğrenciler arasında yoğun olarak da kullanılan dövmeler gençlerin ilgisini son zamanlarda oldukça çekmeyi başarmıştır. Fiyatlar dövme çeşitlerine göre farklılık gösterse de tribal dövme modelleri de ayrı bir fiyatlandırma içerebilir. Son zamanlarda dövmeye olan yoğun ilgi de dövme yapımında birçok çeşit, renk ve model seçeneği getirmiştir. Klasiklerden ve bir dönemin en çok tercih edilen dövme türü olan bu şekil erkekler tarafından hala daha yoğun olarak tercih edilebilirliğini sürdürmektedir. Renklere göre de farklılık gösteren fiyatlar ise tribal dövme için 150 liradan başlamaktadır. Bu fiyatlar için aralığı biraz genişletirsek 150 ile 350 TL arasında diyebiliriz. Bu rakamlarda çeşitli yerlere göre değişkenlik göstermektedir. Değişkenlik göstermesinin sebebi de rengi,büyüklüğü,ustalığı olarak sıralayabiliriz.  

Erkekler İçin Tribal Dövme Modelleri

Erkekler tarafından sıkça tercih edilen tribal dövmeler farklı çizgilerin birbiri içinden geçen sarmal bir yapıya benzemektedir. Tarihin ilk dövmelerinden olması da tribal dövmeleri çekici hale getirmektedir. Son yıllarda dizi ve filmler aracılığı ile eski kabile aşiret, topluluk gibi konularda insanların imparatorluk, kimlik, mensup oldukları kabile gibi şeyleri ifade etmesi ile bilinen bu vücut şekilleri günümüzde de geçerliliğini sürdürmektedir. Farklılık isteyenlerin tercih edebileceği dövme, insanların vücut süsü dışında olmak istedikleri yeri de sergilemelerine olanak sağlamaktadır. Erkekler genellikle tek omuz ya da sırt bölgesinde bu dövme türünü tercih etmektedirler. Bu tarz vücut şekilleri için seçeceğiniz çizgilerin akışı, boyutu sizi herkesten farklı kılacaktır.  

https://tr.depositphotos.com/112180246/stock-illustration-tribal-tattoo-mens-tattoo-womens.html


Bayanlar İçin Tribal Dövme Modelleri

Genellikle erkeklerin tercih sırasında yer alan tribal dövme modelleri bayanlar tarafından da yoğun ilgi görmeye başlamıştır. Ayrıcalık ve farklılığı seven kadınlar tarafından memnun edici sonuçlar oluşturan bu görünüm bu sayede birçok model ve şekil seçeneği oluşturmaktadır. Bir dönemin en popüler türü olan tribal dövmeler günümüzde hala geçerliliğini ve müşteri potansiyelini sürdürmektedir. Vücuda nakşedilen bu stil genellikle siyah mürekkep boya tercih edilmektedir. Bu tarz vücut dövmeleri büyük ve geniş olarak kullanılmaktadır. Ancak günümüzde tribal desenleri küçülerek çeşitlendirmek isteyen kadın müşteri potansiyeli oluşmuştur. Kadınlar tarafından en çok tercih edilen desen ise hayvan figürleri olmaktadır.  

14 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. @sibelözer ben de tribal desen severim dövmede..

      Sil
  2. hımmmmm dövme çılgınlığı var sahiden dee :) amerikada dövmeyi en yoksullar yaptırıyoo, dövmeli biri gördüğünde insanlar anlıyo ki, toplumun en alt sınıfı yanii, genelde yani. bizdee ise cool olmak için, ilginç yaniii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone yapma ama ben çok severim ve 6 tane de dövmem var :-))) biri de tribal hatta ki çok seviyorum..

      Sil
  3. İlk renki olan dövme hoş görünüyor =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeçevik ben genelde siyah severim ama renkli de hoş duruyor evet..

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. @haticeşendoğan tabi sevmeyeni de seveni çok .-))

      Sil
  5. Kalıcı mı bu dövmeler İremcim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden evet kalıcı ama kalıcı istemezsen geçici olarak hint kınası tarzı bir şey de olabilir..

      Sil
  6. Dövmeler çok uzak olduğum bir konu. Bu yuzden merakla okudum. Tribal dövmeyle ilgili en sondaki sade çizimler ilgimi çekti.
    Bir de aklıma Moana isimli animasyondaki bol dövmeli karakter geldi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filmgündemi evet ne tatlıydı o karakter dövmeler çoğu kültürde gücü de temsil eder zaten..

      Sil
  7. Kendim dövme yaptirmaya asla karar veremem ama cok güzel desenler var 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya ben çok severim ve var dövmem :-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...