9 Eylül 2013

Konu Dışı Yazar Aylarına Katıldım..

Blogda genel olarak kozmetik, makyaj, oje gibi konulara yer vermekle birlikte çok sevdiğim bir yazarın aylık olarak okunup yorumlanacağını şurada okuyunca katılmadan duramadım. Zaten favori yazarım olan Stephen King'in henüz okumadığıms adece 2 kitabı vardır, onlar da sırada bekliyor. Haa bir de Kara Kule serisini okumayacağım çünkü nedense o seriyi hiç sevemedim. Onun dışında hepsi ama istisnasız hepsi favori kitaplarımdır ve kütüphanemde hem türkçe hem de orijinal dilinde mevcuttur.
Şimdi gelelim yorumlayacağım kitaba, Salem's Lot yani türkçe adı ile Korku Ağı, tabi ki hiç ilgisi bile yok..
Salem's Lot Stephen King'in yaşadığı Maine eyaletinde küçük bir kasabadır, tam adı ile Jerusalem's Lot. Kitabı ilk okuduğumda ortaokul-lise yıllarındaydım ve beni çok etkilemişti, hele ki filmini de seyrettikten sonra gecelerce uyuyamamıştım. Yine de o zamandan bu yana kitabı defalarca okudum ve filmi de defalarca seyrettim. Hepsinde de sanki ilk defa okuyup, seyrediyormuşcasına etkilenirim.


Bendeki orijinal kitabın kapağı budur, daha sonra pek çok baskıda pek çok kapak kullanıldı. Stephen King Agatha Christie ile birlikte kitapları en çok basılan ve satılan yazarlar içindedir.

Kitabın esas kahramanı Ben Mears isimli bir yazar, roman yazmak için kasabasına döner ve yavaş yavaş kasabanın değiştiğini fark eder. Daha sonra olaylar ona hiç istemese de kasabanın vampirler tarafından işgal edildiğini gösterir. Tabi bu vampirlerin Twilight veya True Blood'daki sexy vampirler gibi olmadığını söylememe gerek yok sanırım. Kitap Ben Mears, Peder Callahan ve birkaç kişinin daha kasabayı ve kendilerini korumak için esas vampir olan Barlow'u yok etme çabalarını anlatır. Kitap karakterlerinin sağlamlığı ve olaylar serisinin şaşırtıcılığı ile gerçekten çok yüksek bir tempo izler. Zaten SK romanlarının en belirgin özelliği bol, çok çeşitli, gerçekçi karakterleri ve olayların çok ayrıntılı ve renkli tasviridir. Salem's Lot King'in Carrie'den sonra basılan ikinci romanıdır. İlk sayfadan son sayfaya kadar heyecanla, gerilimle ve hatta korku ile okunabilecek bir kitap arıyorsanız hiç durmayın derim. Hatta King'in bütün romanları için de aynı tavsiyede bulunabilirim. Bu kitaptan sonra King yine vampir temalı, hatta Salem's Lot temalı pek çok hikaye de yazmıştır ve hikayeler kısa öykülerinin yer aldığı kitaplarda yayınlanmıştır.Filmin de devamı Salem's Lot'a Dönüş gibi çok orijinal (!!) bir isimle çekildi ki izlemeye bile değmez. 
Umarım blogda değişik bir şey okumaktan memnun kalmışsınızdır. 
Sevgiler..

4 yorum:

  1. gerçekten çok sevdiğim bir yazar, korku hikayelerinin kurguları çok farklı ve güzel,uzun zamandır kendisini okuma fırsatım olmamıştı, teşekkürler paylaşım için:) görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  2. @nazyılmaz.. beğendiğine çok sevindim ilk defa böyle bir paylaşım yapıyorum ama sevilirse devam da edebilirim.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Blogumda mimin var , cevaplarsan sevinirim :)sevgıler:)

    YanıtlaSil
  4. @shimizuzen.. Tabiki yaparım teşekkürler :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...