14 Mart 2012

son okuduğum kitaplar

Bu aralar fazla kitap okuyamıyorum. Ama son olarak 2 adet kitap bitirdim ve bunları yazmak istiyorum. İlki Frank Schatzing'in Ölüm ve Şeytan adlı kitabı. Bu yazarın daha önce Sürü adlı kitabını okumuştum ve çok beğenmiştim. Sürü adlı kitabı son derece akıcı ve ilginç bir kitapdı. Hatta uzun süredir okuduğun en iyi kitaplardan biriydi. Ölüm ve Şeytan ise o kadar güzel olmamakla beraber yine de ilgi çekici bir konusu olan değişik bir kitapdı.

Kitabın kapağında görülen Arbalet adlı silahın kitapda özel bir yeri var. Bu kitabı bulursanız okuyabilirsiniz ama Sürü adlı kitabı mutlaka okumanızı öneriyorum, büyük keyif alacaksınız.
İkinci olarak da şu anda sinemalarda oynayan ve muhterem ve muhteşem Harry Potter'ımızın ilk farklı başrolünü oynadığı Siyahlı Kadın adlı filmin kitabını okudum. Kitabın yazarı Susan Hill. Aslında kitap evet bir hayalet hikayesi ama korkutucu olmaktan çok hüzünlü bir kitap. Tabi sinemada görsel efektlerle birlikte son derece ürkütücü olabileceği kesin. O nedenle filmi seyretmeyi düşünmüyorum, ayrıca filmin gidişatının ve bazı olaylarının da kitapdan farklı olduğuna eminim. Eğer filmi seyretmeyi düşünüyorsanız kitabı hiç okumayın derim. Ama benim gibi sinemadaki gerilime ve korkuya dayanamam ama konuyu merak da ediyorum derseniz kitabı rahatça okuyabilirsiniz, zaten 140 sayfalık bir kitap, 2 günde bitirdim.



Sevgiler..

2 yorum:

  1. Sürü insanın gözünü korkutacak kalınlıktaydı ama gerçekten çok iyiydi..Ölüm ve Şeytan'ı da bulursam alıp okuyacağım ;)
    Siyahlı Kadın, filminden sonra birde kitabını okuyayım bari :))

    YanıtlaSil
  2. Sürü insanın gözünü korkutacak kalınlıktaydı ama gerçekten çok iyiydi..Ölüm ve Şeytan'ı da bulursam alıp okuyacağım ;)
    Siyahlı Kadın, filminden sonra birde kitabını okuyayım bari :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...