24 Eylül 2014

OC Eight Mattifying Gel..

OC Eight Seltek Kozmetik tarafından ithal edilen ve kullanıcılara 8 saat kesintisiz matlık vaat eden bir gel krem. Ben Yasemin ve Ece tarafından düzenlenen etkinlikte tanıştım bu ürünle ve yaklaşık 1 ay gibi bir süredir de kullanıyorum. 
Öncelikle özelliklerine bakalım; tüm cilt tipleri için kullanılabiliyor, anti-alerjik, parfüm ve alkol içermiyor, hassas ciltlere uygun, yağsız, cildi kurutmuyor ve non-komodojenik olduğu söyleniyor. Ayrıca cildi 8 saate kadar da parlamadan tutacağı vaat ediliyor. Tabi bu kadar iddialı bir ürün olunca insan da yüksek bir beklenti içine giriyor.

Kullanımı makyaj bazı gibi, normal güneş koruyucu ve nemlendirici kremin üzerine uygulanabiliyor. Ancak uygulandıktan sonra mutlaka bir 5-6 dakika beklemek lazım, en azından benim cildim ürünü hemen emmiyor. Bu nedenle kremlerimi giyinmeden önce sürüyorum ve giyinene kadar da cildim kremi emmiş oluyor.  Yine  kuru ciltte ürünün daha çabuk emileceğini de düşünüyorum.

Hafif bir krem, jel diyor ama daha süt gibi bir kıvamı var. Yayması rahat, kokusu yok. Üzerine makyaj bazı eklemeden ve ekleyip de kullandım, arada bir fark olmadı. Makyaj bazı olarak kullanışlı bir ürün. Kullandığım süre içinde evet komodon oluşturmadı, hassasiyet yapmadı. Yüzümde değil ama burun kenarındaki kuruluğa maalesef engel olamadı. Klimalı ortamda çalıştığım için, burun kısmı hariç 6-7 saat civarında parlamayı engellediğini söyleyebilirim. Klima altından çıkınca bu süre 5 saatte falan düşüyor. Yine de benim burnum hep parlar onu da göz önüne alın derim.

Sürülüp emildikten sonra böyle pürüzsüz ve mat bir görüntü oluyor. Gözenek küçültücü değil, zaten böyle bir vaadi de yok.

Daha ayrıntılı bilgiyi buradan alabilirsiniz. Makeup Alley puanı 4.0'müş fena değil, genelde genç-orta yaş arası kullanıcılar memnun kalmış ve yeniden alırız demişler. 8 saat koruyucu olmasa da kış aylarında çok işime yarayacak bir baz/cilt tonu düzenleyici ürün olarak beğendim. Ürün için Seltek Kozmetik'e teşekkür ediyorum. 
Sevgiler..

8 yorum:

  1. Parlama kontrolü için 5-6 saat hiç fena değil bence.En azından beni işten eve getirir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin.. evet özellikle kış aylarında bu süre artacak benim için sanıyorum..

      Sil
  2. Henüz kullanmaya başlamadım ama benim için önfikr olmuş oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @neslihanaltunel.. evet bakalım sen ne düşüneceksin..

      Sil
  3. Mayıs ayından itibaren Çok severek kullandığım bir ürün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @semasamur.. yaz sıcaklarında bile memnun kaldıysan tamamdır :-))

      Sil
    2. Bu tarz mat gösteren bildiğiniz başka marka var mı ? Denemek isterim şimdiden teşekkür ederim. :)

      Sil
    3. @semasamur.. bir kaç tane kullanıp da çok memnun kaldığım makyaj bazı var.. MUFE bunlardan biri ama çok pahalı.. tuhaf bir şekilde sephoranın kendi makyaj bazı da gayet iyidir...-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...