18 Eylül 2014

Bebakla makyaj temizliği...

Bebak ismini herhalde herkes duymuştur artık diye düşünüyorum. Bir acıbadem sütü ile yola çıkan marka şimdi cilt bakım kremlerinden, güneş kremlerine, makyaj temizleyicilere uzanan bir ürün yelpazesine sahip. Bunlardan pek çoğunu ben de severek kullanıyorum tabi. Zaten çok eskiden beri, bu çeşit çeşit makyaj temizleme kremleri, tonikleri de yokken ya da çok pahalıyken ben makyajımı acıbadem sütü ile temizliyordum. Sonra tabi aman yeni şeyler deneyelim merakı yüzünden bırakmıştım. Şimdi göz makyajı temizleyicisi ile birlikte yeniden keşfettim diyebilirim.

Acıbadem sütü evet bir efsane, çoğu kişi kullanmıştır. Biraz baskın bir kokusu var ama hemen geçiyor ve ben de o kokuyu seviyorum aslında. Göz ve dudak makyajı temizleyicisi ise (tuhaf bir şekilde dudak temizleyicisi de olduğunu şu anda hatırlamış bulunuyorum, sadece göz makyajı temizlemek için kullandığımdan fark etmemişim bile !!!) yeni çıktı sayılır ve çift fazlı bir ürün. Her ne kadar suya dayanıklı makyaj malzemesi kullanmasam da artık bütün ürünler o kadar pigmentli ki düz bir göz makyajı temizleyici ile baya bir uğraşmam gerekiyor makyajımı temizlemem için, o nedenle de çift fazlıları tercih ediyorum.

Görüldüğü gibi uzun süredir kullanıyorum ve favorilerim içine girdi denebilir bu ürüne. Bir disk pamukla göz üzerinde 3-5 saniye bekletip sonra da hafifçe bastırıp dışa doğru çekiyorum. Makyajın alt kirpik dibinde kalan bir kaç izi hariç hepsi bir anda temizlenmiş oluyor. O kalanı da artık bir makyaj temizleme suyu ile çıkarıyorum.

Şişenin ağzı çok rahat, bağğzı markalar gibi (bkz. Loreal) bir anda boşalmıyor veya yandan yandan boşa akmıyor. Sırf bu yüzden sevdiğim tonikleri falan yeniden alamıyorum. 

Süte gelince, sanırım bu elimdeki eski üretimden kalmış olabilir, artık içlerinde pareben ve türevleri bulunmuyor.

Bebak acıbadem sütünün kıvamı ne çok katı ne de çok akışkan, pamuğa döküldüğü anda rahatça yüzde dağılıp, makyajınızı çıkartıyor. Bu sütü makyaj temizleme işlevinin haricinde nemlendirici olarak (aslında Bebak sanırım nemlendirici işlevli bir krem de çıkarmıştı ayrıca, tam hatırlamadım bunu) yüzünüze ve vücudunuza da uygulayabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında hemen emilme özelliği ile vücutta fazlalık yaratmayacaktır.

Acıbadem sütü Gratis, Watsons gibi drugstore mağazalarda, marketlerde ve küçük kozmetik mağazalarında bulunuyor ama göz makyajı temizleyicisini bir türlü bulamıyorum. Süvari Kozmetik'de varmş sanırım ama bunun içi taa Şirineveler'e de gidemeyeceğim. Anadolu Yakası'nda maalesef henüz göz makyajı temizleme losyonunu bulabilmiş/görebilmiş değilim.  Her an elimin altında bulunmasını istediğim ürünlerden her ikisi de, acıbadem sütü stoğum sağlam ama göz makyaj temizleyicisini bulamadığım için başka bir marka kullanıyorum artık.
Sevgiler..

10 yorum:

  1. Bebak göz ve dudak temizleyicisini merak ediyorum ben de. En güzel yönü de şişenin ağzıymış. Öbür türlü olunca çok zor oluyor gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @birazmakyaj.. Oldukça iyi bir ürün bir de bulunaydı iyiydi :))

      Sil
  2. Bebak acıbadem sütünü ilk denediğimde kokusundan biraz rahatsız olmuştum ama sonraları sever oldum nasılsa.Göz ve dudak temizleyici ise geçenlerde elime geçti ve deneyeceğim yakında.Bebak ürünleri bence fiyatlaına göre gayet başarılılar ama piyasaya bir türlü açılamadılar gitti :-/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin.. evet ya bu dağıtım işi bir sorun acıbadem sütünde sorun yok ama diğer ürünleri istesek de bulamıyoruz.. bana da bir etkinlikte gelmişti bu yoksa hala arıyordum :-(

      Sil
  3. Goz makyaj temizleyicisini ben de cok merak ettim. Acıbadem sutu ise gercekten efsane. Kokusu basra garip gelse de insan zamanla seviyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balböceğiilekozmetik.. :-)) kurabiyesini de çok sevdiğim için koku bana ağır gelmiyor hatta arada kokluyorum bile

      Sil
  4. cosmetica'da hemen hepsi var sanirim bebak urunlerinin. yolun duserse aklinda olsun diye yazayim dedim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nailartinwonderland cosmetica neresi ki hiç bilemedim cosmo shop'mu demek istedi acaba??

      Sil
    2. aa bilmiyor musun? :) gel ben seni gotureyim o zaman ;) safir'de bir kozmetik dukkani. istanbul'da sadece safir'de var. antalya'da ise her yerde. indirim zamani en guzel indirimi yapan yerlerden birisi diyebilirim ;) istersen indirime girdiklerinde haber veririm?

      Sil
    3. @nailartinwonderland safir'e daha hiç gitmedim ben yolum düşmedi o nedenle bilmiyorum o tarafa geçtiğimmde uğrayayım o zaman.. evet indirim haberi süper olur teşekkürler :-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...