26 Şubat 2016

Golden Rose Long Stay Liquid Matte Lipstick vs. Pastel Daylong Lipcolor..

Üst üste hem yerli hem de yabancı markalar tarafından likit mat rujlar piyasaya sürülüyor. Gerçekten ilk kim çıkardı bu furya nasıl başladı hatırlamıyorum ama bu firmalara çok yakın zamanda Golden Rose'da katıldı. Yazıda hem bu likit mat ruju tek başına anlatacağım hem de ona çok benzer bir likit ruj ile yani  Pastel Daylong Lipcolor ile karşılaştırma yapacağım.
Golden Rose Long Stay Liquid Matte Lipstick vs. Pastel Daylong Lipcolor
Ambalajdan başlayalım, tüpleri neredeyse aynı, Golden Rose'un tüpünün içi dibe doğru biraz daraltılmış ama içlerindeki ürün miktarının falan aynı olduğunu düşünüyorum. Fiyat konusunda Pastel 18.90 TL. Golden Rose ise 16.90 TL. Bunlar online shop fiyatları olup hem mağazalarda hem online olarak zaman zaman indirime gireceklerdir.

Golden Rose Long Stay Liquid Matte Lipstick vs. Pastel Daylong Lipcolor

Aplikatörleri eh aynı sayılır, hangisi ile daha kolay uygulama yapılıyor derseniz Golden Rose'u seçerim, daha yumuşak ve kadifemsi geliyor uygulama yapılırken.

Golden Rose Long Stay Liquid Matte Lipstick

Yapısı oldukça yoğun, bu renkte sıkıntı yaşamadım ama koyularda mutlaka dudak kenarına birikme yapacaktır. Ama bu sorun Pastel'de var tabi. Aplikatörün o yapısı sayesinde hakikaten ilk sürüşte kadifemsi bir his sağlıyor.

Golden Rose Long Stay Liquid Matte Lipstick vs. Pastel Daylong Lipcolor

Yapıları çok ama çok yoğun, ilk uygulamada ıslak gibi duruyorlar hatta, daha sonra hızla kurumaya ve matlaşmaya başlıyorlar. 

Golden Rose Long Stay Liquid Matte Lipstick vs. Pastel Daylong Lipcolor

Sürülen miktar ne kadar az ise o kadar çabuk kuruyor. Bu ikisi arasından Golden Rose kesinlikle daha çabuk kuruyor ve inanılmaz çabuk derecede matlaşıyor. 

 Golden Rose Long Stay Liquid Matte Lipstick vs. Pastel Daylong Lipcolor

Hatta yanlarına şöyle bir de Note Mattemoist sürdüm ki fark iyice görülsün. Mattemoistin üzerinden 2 defa geçilmiş hali, kesinlikle diğerleri kadar yoğun değil ve matlaşıp sabitlenmiyor ama yine de dudağımı kurutuyor. Golden Rose matlaştı ve sabitlendi ve artık ne yaparsanız yapın yerinden bile kıpırdamıyor. Yemek yemek, içmek falan hiç etkilemiyor bu aşamadan sonra ama dudaklar sanki içe doğru büzüşürcesine kurumaya başlıyor, ruj çizgilere doluyor ve çatlak gibi gözüküyor. O aşamada ruju yeniden sürüp dudaklarımı ıslatma isteği duyuyorum.  Pastelin yapısı daha sıvı, akışkan değil ama ambalajında cörk diye ses çıkartacak kadar sıvı, o da kurudu mu dudağımı büzmeye ve kurutmaya başlıyor ama bir fark olarak bir şey yeyip içildiğinde ortalardan direk siliniyor.  Zaten bütün bu rujlar tazelemek gerektiğinde çıkartıp yeniden uygulama yapılmak istiyorlar yoksa topak topak olup kalıyorlar. Ayrıca Pastel sadece bu renkte olabilir ama sıvı yapısından dolayı sürerken dikkat etmezsem dişime bulaşabiliyor. 

İki rujun da iyi yanı altına nemlendirici renksiz bir balm uygulandığında aynı etkiyi veriyor yani hem renk değiştirmiyor hem de aynı şekilde matlaşıyor. Bu şekilde dudaklarımda kuruma yapma süreleri daha uzamış oluyor ama o kurumayı mutlaka ve mutlaka yapıyorlar. Bu karşılaştırmayı yazdıktan sonra Golden Rose'dan 2 mat ruj daha aldım 10 ve 11 numaralar. O ikisini ayrıca yazacağım.  Şu anda Pastel mi Golden Rose'mu derseniz ben GR bir tık önde derim ve onu seçerim. Siz ne düşünüyorsunuz?
Sevgiler..

72 yorum:

  1. Tam olarak beklediğim bir karşılaştırmaydı..Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @şirinkanatlar rica ederim beğenmene çok sevindim canım :-))

      Sil
  2. Golden rose 'u bende çok merak ediyorum :) güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  3. Normal rujlarda mat rujları çok da sevmediğim için likit mat ruj olayına hiç girmedim ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @siriyaşam bazıları çok hoş ama dene bence :-))

      Sil
  4. selamlar
    pastelin 8 numarasını kullanıyorum ben çok severek
    biraz dikkatli sürmek gerekiyor
    ve dudağımı çok kurutuyor, altından bi koruyucu ya da krem sürdüğümde sorun azalıyor ama
    genede çok kurutuor, sabah sürsem akşam yatarken çıkartıyorum hiç tazeleme gerektirmiyor
    başka renklerinden de alıcam :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @darkolivee evet inanılmaz kurutuyor benim de dudağımı kalıcı ama GR'yi daha da kalıcı buldum o derece yani .-)))

      Sil
  5. bende golden rose likit mat rujları denediğimde çok beğendim henüz almak kısmet olmadı ama 8 mart indiriminde de the balm commited ı bulamazsam benimde likit mat ruj tercihim golden rose dan yana olacak gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sedoşunblogu doğru daha 8 mart var bir de değil mi balm ın rujlarından ben de istiyorum bir tane bakalım bulursam .-)

      Sil
  6. Cok guzel bir karsilastirma oldu benim icin ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deneyenbayan teşekkür ederim beğemenize sevindim..:-)

      Sil
  7. Ben Pastel'in bu mat rujlarının 2 koyu rengini kullandım ve ikisini de elimden çıkardım. Çok pütür pütür oldular dudaktan silinirken, hiç sevmedim. Tamamen silmeden tazelemeye kalkarsam rezalet oldu...

    Golden Rose'un ise 10 bve 11 numarası var bende. 11, 10'a göre çok daha konforlu bir ruj mesela. Ben genel olarak iki rengi de oldukça beğendim. Diğer likit mat rujlara göre dudağımı daha az kuruttu ve üstünden tazelenmesi daha kolay. Bu yüzden bir de koyu renklerden birini denemek istiyorum, bakalım :)

    Güle güle kullan, hoş bir karşılaştırma olmuş!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik bir tane var pastel elimde zaten aslında 17 numarayı da almak istiyordum ama sonra bunları alınca vazgeçtim.. 10 ve 11 bence buna göre daha az kurutan renkler hele 11 hakikaten yapısı mı farklıdır nedir çok kurutmadı şöyle beğendiğim bir koyu renk bulursam ben de alacağım .-)

      Sil
  8. Harika bir karşılaştırma yazısı olmuş ben fırçalı rujları pek sevmesem de almayı düşünürsem Golden Rose tercih edeceğim sayende :) ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kızsalşeyler teşekkür ederim beğenmene işine yaramasına sevindim :-))

      Sil
  9. En yakın zamanda Golden Rose likit ruju deneyeceğim özellikle 10 numarasını
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @matmazelgreen 10 numara çok değişik bir renk mutlaka dene derim almadan önce...

      Sil
  10. Ben bayılıyorum likit mat rujlara, Note'un rujunu denemedim ama Pastel'in 20 numarasının testerını elimde denemiştim, tabii yapısı hakkında fikir sahibi olamadım ama rengine bayıldım. Sanırım denk gelirsem bir de onu alıp bir süreliğine elimdekilerle yetinmeye çalışacağım, daha doğrusu öyle yapsam iyi olacak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajblogum benim da aklımda pastel 17 kaldı alsam mı almasam mı karar veremedim ama almamaya çalışsam daha iyi sanırım artık :-))

      Sil
  11. Vaktim yok diyorsanız ve sabah sürüp akşama kadar tazelemeden kalıcı makyaj arıyorsanız Day Long formülü tam size göre.

    Pastel Day-long Lipcolor ile gün boyu dilediğiniz gibi bir şeyler yiyin, için. Uzun süre kalıcı özelliği olan rujunuzun iz bırakmadığını ve renklerini canlılığını hiç kaybetmediğini göreceksiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hafifeal dudak içinden silinmese daha iyi olacakmış ama bende silinme yapıyor maalesef belki de sadece bu renge özel durumdur..

      Sil
  12. Kırmızıyı çok sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @dreamella pastelin en güzel renklerinden biri de o zaten :-))

      Sil
  13. Bence Pastel hem kalicilik hem fiyat hem de performans acisindan daha iyi,Golden Rose'u hem bulmasi zor hem de Gratis Watsons Rossmann indirimlerinden faydalanmiyor magazalarda olmadiklari icin,yapi olarak Pastel daha kadifemsi bir de Golden Rose'un kokusunu hic sevmedim ben midemi bulandirdi,Pastel tum gece kaliyor bence,catlama dokulme kurutma yapmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @şebnemshirleyaslan evet bu koku konusunda hassas olanlar var tabi bana kötü gelmiyor kokusu :-)) golden rose çok az indirime giriyor ben kiosklarından alıyorum oralarda da ara ara indirim oluyor onları takip ediyorum..

      Sil
  14. Çok kullanışlı ve hoş gözüküyor,deneyebilirim. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @emeltüylü evet oldukça pratik rujlar ikisi de..

      Sil
  15. Çok güzel karşılaştırma yazısı olmuş.Fırçalı rujları kullanmasını çok seviyorum.Bana sürmesi daha rahat geliyor.Golden rose 'un rengini çok beğendim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sosyalmedyakafecom teşekkürler bu tarz rujlar cidden pratik ve kalıcı .-))

      Sil
  16. Golden Rose'un fırçasını koklama hatasına düşüp hiçbir rengini almamıştım ancak dudakta hiç kokmadığını duyduğum için bu hafta sonu kapacağım bir tane.Pastel'e gelince renk olarak çok seviyorum ama bu kırmızı dudak içlerinden inanılmaz siliniyor bende...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin evet aynı silinme bende de oluyor renge özel bir durum da olabilir tabi 17 numarayı da denemek istiyorum bakalım aynı şey olacak mı.. pastelin kokusunu ise ben duymuyorum bile :-))

      Sil
  17. Ben de gr daha çok seviyorum pastel hemen siliniyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @feyzan bence de, sanki gr daha kalıcı oldu bende..

      Sil
  18. Pembe tam benlik. Sunuma da ayrıca bayıldım. Teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın evet çok hoş bir renk çok da yakışır size :-)))

      Sil
  19. Süper bir karşılaştırma olmuş :) Golden Rose çok kurutuyorsa, benim hiç şansım yok gerçi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @blanak hepsi kurutuyor o bakımdan hiç fark yok gibi :-))

      Sil
  20. Harika bir karşılaştırma yazısı canım,çünkü aklımı kurcalayan bir kaç şeye cevap niteliğinde olmuş. Bu iki rujuda bulmak yaşadığım şehirde zulüm, gelseler bakıcazda yok ne yazık ki hala.. Pasteli pek övüyorlar ancak Goldenrose onu geçmiş gibi, sanırım tercihim golden rose olacak gelirlerse, ama pastelin 15 numarasını almadan da duramam sanırım merak :) Bu dudağı kurutma olayı The Balm meet matte rujlarda da oluyor, sürdükten bir süre sonra dudağımı ıslatma ihtiyacı duyuyorum, çok kurutuyor dudağı, dediğin gibi içe buruşuyor gibi garip bir his, tazelemeden duramıyorum.Bu kalıcılıktaki her rujda var sanırım içerisine dayansın diye ne koyuyorlarsa artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @benimtutkum evet aynı şey benim de dudağım sanki büzüşüyor gibi oluyor çok fena bir de sözüm ona avakado yağı falan var içlerinde :-((

      Sil
  21. Golden Rose un bu serisi bende hiç yok. Pastel den ise genel anlamda memnunum 4 rengi var bende.
    Şimdi bu yazıyı okuyunca alma ihtiyacı hissettim Golden Rose:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüzünsarısı bir de onu dene bakalım sen fark görecek misin ne düşüneceksin..

      Sil
  22. Oldukça yoğun bir ürüne benziyorlar. Benim gibi makyajı sevmeyenlere pek hitap etmiyor sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu yoğun ama dudakta öyle durmuyor zaten bir süre sonra da sabitlendiği için tam makyaj tazelemeyenlere göre..

      Sil
  23. golden rose olmayan bir şehirde yaşamanın üzüntüsünü tattım şimdi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi gratislerde oluyor ama bu seri gelmedi tabi :-((

      Sil
  24. güle güle kullan, çok beğendim karşılaştırmanı, emeğine sağlık ;)

    Merve'nin evinden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @merveninevinden teşekkür ederim beğenmene çok sevindim .-))

      Sil
  25. 10 numara sana çok yakışacaktır ablacığım. Güzel günlerde kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balböceğiilekozmetik teşekkürler canım benim :-))

      Sil
  26. Golden Rose benim de aklımda, ayrıca sendekinin rengi de çok güzelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevdas evet 3 renk aldım zaten en sevdiğim de bu oldu içlerinde :-))

      Sil
  27. ıkısını de kullanmadım velvet ve crylon serılerıne takmıs durumdayım GR nin :) teşekkürler yıne de bu serı de de GR secmene hıc sasırmadım bu aralar ruj dıyınce aklıma GR gelıyo zaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balınkokusu evet GR baya bir atılım yaptı değil mi son zamanlarda .-))

      Sil
  28. Hepsini yemek istiyorum hepsi benim olmalı :D golden rose likit rujları bende seviyorum önceden çok alırdım bir tek pastel denemedim. Youtube de kullanan çok var makyajda :))

    Gözde'nin Blog Günlüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gözdenin bloggünlüğü ah keşke hepsi benim olsa valla yok demem senin gibi :-)))

      Sil
  29. özellikle pembiş renge bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzelvekültürlü serinin en güzellerinden o :-))

      Sil
  30. Bende iki serinin de ruju yok, ama bu yazıdan sonra Golden Rose alasım geldi ne yalan söyleyeyim... :) Likit rujların duruşlarını çok beğeniyorum, keşke dudakları da kurutmasalar... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bakımlıginepig evet kurutmasalar sürekli kullanırım başka bir şey de kullanmam şahsen..

      Sil
  31. Çok güzel bir karşılaştırma yazısı olmuş. GR ye bakmayı düşünüyorum ben de. Pastel'in kokusunu pek sevmemiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzellikhikayesi neyse ki bana kokuları hiç kötü ya da ağır gelmiyor hatta koku gelmiyor bana :-))

      Sil
  32. Tam alma aşamasındayken yazı süper geldi, teşekkürler (: GR'u tercih edebilirim rahatlıkla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @aslınındünyası rica ederim yalnız almadan bir kokusuna bak derim beni rahatsız etmiyor ama ağır diyenler de var ..

      Sil
  33. Pastel'in 3 rengi var bende ve severek kullanıyorum ama ikidir golden rose unkinin daha iyi olduğunu duyuyorum. Bulur bulmaz alıcam^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikaşığı ben de pastel'den bir renk daha denemek istiyorum açıkçası 17 numaraya göz koydum bakalım..

      Sil
  34. Harika bir karşılaştırma yazısı olmuş. G.R. alıcam sanırım bu gidişle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sihirlimavi teşekkürler :-)) güle güle kullan şimdiden..

      Sil
  35. Bu karşılaştırmayı bende yapacaktım çünkü arkadaşlarım tarafından sürekli soruluyor :P Senin yazdığını görmek beni mutlucuk yaptı :) eline sağlık ablacım. Bence de GR bi tık önde :) Hatta arkadaşıma denettirdim "aa bu marka çok iyi yaaa" dedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajdeneyimleri evet gr kesinlikle bence de bir tık önde bu sefer :-)) teşekkürler canım :-))

      Sil
  36. golden rose un bu yazında kullanmış oldugun rengini merak ettim, hangisi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @thehellokittyblog :-)) ay yazmamışım hiç değil mi 03 numara..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...