3 Mayıs 2012

Hergüne bir fondöten #gün4

Hergüne bir fondöten serimize devam ediyoruz. Bu gün de hafta sonu Gratis'de Flormarın indiriminden yararlanarak aldığım FlorMar Mat Velvet Matifying Fondöteni kullandım. Fondötenin fiyatı 15 TL. idi, ancak hafta sonu yapılan %30 fondöten indiriminden yararlanarak 10 TL.'ye aldım.
Özelliği matlaştırıcı olmasına ve altına da oldukça mat bir baz sürmeme rağmen istediğim matlığı sağlamadı. Belki de ben çok mat isiyorum yüzümü, kesinlikle parlamasın istiyorum, o nedenle hiç bir fondöten bana yeterince mat gelmiyor. Kapatıcı olarak fena değil, yine 5 üzerinden 4 verebilirim bu fondötene. Yüzde emilimi güzel, makyaja geçmek için çok beklemek gerekmiyor ve peşinden gelen o yapışlık hissi de yok.



Ben Honey Beige rengini aldım. Genel olarak bu bal, kum, bej, gül  gibi renkleri tercih ettiğim için bana bu renk uygun gibi geldi. Ancak değişik tonları da vardı. Ama bu Gratis, Watsons veya diğer kozmetik standlarında çalışan elemanların bilgisizliğine de değinmeden geçemeyeceğim burada. Eleman daha hangi deneme boyun hangi fondötene ait olduğunu bilmiyor ve bir de bana akıl vermeye kalkıyor. Sonra da ben genel olarak çemkirmeye meyilli olduğum için anlayışsız müşteri konumuna düşüyorum.. Neyse, öğrenecekler elbet diye bekliyoruz..




 Görüldüğü gibi renk ve kapatıcılık fena değil. Bu parlaklık üzeinde biraz daha çalışmaları gerekiyor sanırım.
Bu fondötenin altına uzun zaman önce aldığım ve aslında kırışık görünümünü anlık  doldurmak, pürüzsüzleştirmek ve matlaştırmak için kullanılan Olay Regenerist 30 Saniyede Kırışık Karşıtı Dolgu Bakımı'nı sürdüm. Cilde gayet uygun gelen, hafif yapıda, mat bir krem. Kırışık dolgusu yapıp yapmadığı tartışılır, ama cildim makyaja hazır matlığa geldi en azından. Bu krem de hem makyaj altı hem de üstüne matlaştırıcı gibi kullanılabilecek bir ürün. Fiyatını gerçekten de uzun bir süre önce aldığım için hiçç hatırlamıyorum ve hafta sonu bakmak da aklıma gelmedi ama 40-50 TL. civarı birşey olması lazım.




Bütün bu ürünler aslında hepsi birbirinin yerine kullanılabilecek, uygun fiyatlı ürünler olduğu için cok fazla bir şey beklemeden kullanılabilecek ürünler. Ama bahsettiğim gibi benim cildim hassas değildir ve kızarmaz. çok nadiren sivilcelenir. O nedenle ürünlerin öncelikle deneme boylarını kullanmanızı ve ona göre almanızı ve kullanmanızı öneriyorum. Sonuçta en pahalı üründen en ucuz ürüne kadar hepsi eğer cilt tipinize uymazsa alerji yapabilir. Dikkatli olmakta fayda var.
Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...