19 Aralık 2015

Cildiniz için yılbaşı öncesi öneriler..

Dermatoloji Uzmanı Dr. Fügen Erdoğan Çekin
“Botoks ve dolgunun etkisi hemen başlamaz”


Verde Sağlıklı Yaşam Enstitüsü’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Fügen Erdoğan Çekin, yenilenmiş bir ciltle yeni yıla girmek için 10 gün önceden bakım kürlerine başlanması gerektiği belirtti.





Yılbaşı gecesi göz kamaştırmak isteyenlere özel önerilerde bulunan Verde Sağlık Kliniği’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Fügen Erdoğan Çekin; “Klinik ortamında yapılan peelingler, cilt maskeleri, dolgular, botokslar, PRP tedavisi, leke tedavisinde kullanılan lazerler ve lazer epilasyon uygulamaları yılbaşı gecesinde göz kamaştırmanız için basit ama etkili formüllerdir. Ancak bu uygulamaların son güne bırakılmaması gerekir. Mümkünse 10 gün önceden yapılan tedaviler yılbaşı gecesi cildinizin genç görünmesine neden olacaktır” dedi.

CİLT BAKIMININ TAM ZAMANI: Kış ayları, kozmetik dermatoloji uygulamaları için ideal aylardır. Cilde yapılan işlemler sonrasında güneşle temasla oluşabilecek leke riski minimuma iner. Lazer epilasyon, kimyasal peeling ve leke tedavisinde kullanılan lazerler kozmetik dermatolojinin sık uygulamaları arasındadır.



PIRIL PIRIL BİR CİLT İÇİN NEM MASKESİ: Yılbaşı gecesi canlı ve pırıl pırıl bir cilde sahip olmak istiyorsak buhar terapi ve nem maskesi yararlı olacaktır. Ayrıca cildin nem ihtiyacını karşılamak için bol bol su tüketmeyi de ihmal etmemek gerekir. Bazı dermokozmetik ürünlerin nem maskeleri ve peelingin yaratacağı etki cildi yumuşatır, nemlendir ve yılbaşı gecesine hazırlar.

PEELİNG’DEN ŞAŞMAYIN: Özellikle bu tip uygulamalar yılbaşı öncesi ciltte fark yaratacak uygulamalardır. Yazın güneşten oluşan lekeler ve yüzde oluşan kırışıklara karşı yapılacak kimyasal peeling uygulamaları, yılbaşı gecesine hazırlanmanız için basit ama etkili yöntemlerdir. 

PRP İLE DAHA GENÇ BİR CİLT: Tamamen temizlenmiş ve nem dengesi sağlanmış cilde tek seans PRP tedavisi uygulayabiliriz. PRP tedavisi kendi kanımızdan hazırlandığı için hiçbir alerji riski yoktur. Bu yöntemle deri kök hücreleri, büyüme ve doku faktörleriyle uyarılarak tamamen yenilenmiş bir cilt elde etmek mümkün. Hiçbir riski olmayan ve çok etkili olan bu tedavi, yılbaşı öncesinde uygulanabilecek seçeneklerinden biri.



DOLGUYLA GELEN GENÇLİK: Yeni yıla farklı bir imaj ve yaşlılık çizgilerinden kurtularak girmek istiyorsanız; dolgu maddesi uygulamaları sizin için iyi olacaktır. Cildinizdeki kırışıklıklar sizi rahatsız ediyorsa, insan cildinde normal olarak bulunan ve bulunduğu dokuya esneklik, sağlamlık ve hacim veren doğal bir madde olan hiyalüronik asit kullanılarak yapılan dolgu maddesi enjeksiyonları bu sorununuza çare olacaktır. Hiyalüronik asit vücutta zaten doğal olarak bulunduğundan zamanla doğal olarak erir.
Hiyalüronik asit.jpg görüntüleniyor
Hiyalüronik asit.jpg görüntüleniyor

KAZ AYAKLARINA BOTOKS: Özellikle yüzün üst kısmı, kaş arası ve göz çevresinde bulunan çizgilerin ortadan kalkmasında Botoks uygulaması faydalıdır. Kadınların kabusu haline gelen kırışıklıklardan botoks ile kurtulabilirsiniz. Etkisi 4-5 gün sonra görülmeye başlayacağı için yıl başından bir hafta önce yaptırmak doğru olacaktır. Botoks etkisi 6 ay kadar devam eden bir uygulamadır ve emin ellerde yapıldığı zaman yan etkisi yok denecek kadar azdır.


*Basın Bültenidr.

2 yorum:

  1. The post is amazing! Have a nice weekend:)

    irenethayer.com

    YanıtlaSil
  2. Hiyalüronik asit ile iki defa dolgu yaptırdım bir ay bile durmadan eridi hiç memnun kalmadım :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...