30 Ocak 2018

Kalıcı Makyaj Nedir Nerede Yapılır?

Son zamanlarda daha önce yaptırmış olduğum kalıcı makyaj uygulamasını yeniden yaptırmak isteyince  yeni teknikler ile daha da popüler olan kalıcı makyaj işlemleri ile ilgili fiyat araştırması yapmaya karar verdim. Tabi sadece kalıcı makyaj fiyatları değil, işlemin kalitesi ve güvenilirliği de  benim için çok önemli burada. Her zaman olduğu gibi öncelikle Google ve Instagram’dan araştırmaya başladım. Arkadaşlarım arasında yakın zamanda kalıcı makyaj yaptırmış olanlarda da var, onlardan da tavsiyeler almayı unutmadım. Aralarında çok memnun olanlar da var, istediği gibi olmadığını söyleyenlerde doğal olarak ve  herkes farklı bir yerde yaptırmış. Kalıcı makyaj işlemini yapan o kadar çok yer var ki, ben size kolaylık olsun diye bunları 3 kategoriye ayırıp bahsedeceğim. Kuaförler, Güzellik Merkezleri ve Kalıcı Makyaj Salonları. Bakalım her biri nasıl işliyor ve kalıcı makyajı nasıl uyguluyor. 




Kuaförler ve Güzellik Merkezlerinde yapılan bir çok işlemin yanında bazılarında tabi Kalıcı Makyaj’da yapılıyor. Kuaförde yapılan kalıcı makyajın fiyatı 600 TL’den başlıyor 1250 TL’ye kadar çıkıyormuş. Bu kadar fiyat farkı neden oluyor diye araştırdığımda benim gördüğüm semt ve marka bilinirliği fiyatı önemli ölçüde değiştiriyor. Tabi kullandıkları malzemeleri sorduğumda hepsi çok iyi diyor. Bu sebeple kullanılan malzemeler ile ilgili bir yorum yapamıyorum ama malzemenin steril olması gerektiğini, işlem uygulanırken iğnenin mesela orada gözünüzün önünde açılması gerektiğini biliyorum.  Bu tarz yerlerde  kalıcı makyajı yapan kişi genelde dışarıdan gelen bir güzellik uzmanı oluyor.  Bazı yerlerde ise normal makyajı yapan kişi eğitimini alarak kalıcı makyaj uygulamasını da yapıyor.
Kalıcı Makyaj Salonlarında ise durum biraz daha farklı. Buralarda sadece kalıcı makyaj işlemi yapıldığı için genel olarak konuya daha hassas bir yaklaşım var. Kalıcı makyaj fiyatları ise kuaför ve güzellik salonlarına göre biraz daha yüksek. Ortalama fiyatlar 700 TL ile 1500 TL arasında değişiyor. Tabi burada fiyatı en çok etkileyen şey işlemi yapan kişinin uzmanlığı. Kalıcı makyaj salonlarının yaklaşımının daha profesyonel olduğunu söyleyebilirim, çünkü bu konuda çok uzmanlaşmışlar. 
Türkiye’de kalıcı makyaj uzmanı olmak için henüz bir diploma/lisans zorunluluğu yok. Bu sebeple eğitim alan herkes kalıcı makyaj yapabiliyor.  Ancak yapılan işlem kalıcı olacağı için ve dikkat gerektirdiği için  daha ciddi bir yaklaşım gerekiyor tabi,  çünkü bu yapılan işlem yüzünüzü yıkayınca geçmiyor.




Kalıcı makyaj fiyatlarını etkileyen diğer bir önemli konu ise;  işlem sırasında kullanılan aletler yani cihazlar. Dijital bir cihazla mı işlem yapılıyor, yoksa kalıcı makyaj kalemi ile mi yapılıyor? Araştırma yaparken sorulması gereken önemli sorulardan birisi de bu. Dijital cihazla yapılan (mikropigmentasyon) uygulamaları daha kalıcı oluyor ama daha fazla ustalık ve tecrübe gerektiriyor. Bu sebeple kalıcı makyaj kalemi (microblading) ile yapmayı tercih edenlerin sayısı daha fazla. Aslında dijital cihazla yapılan iyi bir işlem hem daha konforlu, hemde daha uzun süreli kalıcı oluyor.
Bu kadar araştırmadan sonra sizlere önerebileceğim 3 farklı yer buldum. Bu önerilerimi hazırlarken benim için önemli olan konular  fiyat - performans dengesi, makyajın uygulandığı yerin kaliteli, hijyenik ve güvenilir bir yer olması ve merkezin  olumlu referansları oldu.
İstanbul’da size Aylin Çetinkaya Kalıcı Makyaj Salonunu önerebilirim, Aylin hanım konusunda gerçekten uzman ve çok ilgili bir hanım. Belki  bazılarınız Aylin hanımı televizyondan tanıyor olabilir. Bir çok güzellik programına konuk ve yorumcu olarak katılıyor. Çok modern tasarımlar yapıyor. Genelde dijital cihazla işlem yapmayı tercih ediyor, ancak her iki yöntemi de kullanıyor. Instagram sayfası @aylincetinkayacom ve Web Sitesi: www.aylincetinkaya.com'dan uygulamalarına, referanslarına bakıp ayrıca bilgi de alabilirsiniz. 
Araştırmalarım bu sefer sadece İstanbul ile sınırlı kalmadı, bu sefer Ankara ve İzmir'de yaşayıp kalıcı makyaj yaptırmak isteyenler için de bir önerim olacak. Ankara’da Kalıcı Makyaj Merkezi Gürcan Bilge ve İzmir'de  Kalıcı Makyaj Merkezi Nuray Yaprak. Gürcan hanım da oldukça tecrübeli bir isim, Instagram sayfası @gurcanbilge den daha detaylı inceleyip, bilgi alabilirsiniz. Phibrow artisti olan Nuray hanımın instagram sayfası ise @phioffice_izmir_nurayyaprak
Bu araştırmam umarım sizler için faydalı olmuştur.   Ben de en kısa zamanda daha önce yaptırdığım kalıcı makyaj uygulamasını, özellikle dudak konturunu tekrarlamak istiyorum. Tabi yaptırma aşamasında ve yaptırdıktan sonra deneyimlerimi de burada sizlerle paylaşacağım.
Sevgiler..

18 yorum:

  1. Gerçekten yazın çok faydalı oldu. Ben de dudak çerçevesi yaptırmak istiyorum. Çünkü dudak çizgim biraz yamuk ve bu yüzden keskin hatlı ruj süremiyorum. Yer bakıyordum fakat güvenemiyordum bir türlü. Ankara için seçeneğini inceleyeceğim. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @burçakgülsüm umarım beğenirsin profesyonel çalışan bir yerde yaptırmak çok önemli tabi -)

      Sil
  2. Kalıcı makyaj yaptırmayı düşünürsem sizin tavsiyelerinize mutlaka uyarım, büyük kolaylık. Sabah makyajlı uyanmak büyük keyif olsa gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esratakım benim varken o kadar güzeldi ki denizde havuzda oh mis ful makyaj varmış gibiydi :-))

      Sil
  3. Hiç düşünmedim aslında bu konuyu ama önerin aklımızda olsun, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Duymuştum bunu ama bence doğru bir iş değil yani sonra insan bıkabilir yeniden sildir filan bir de zararlı olur diye düşünüyorum...kozmetik her şey cilde zararlıdır sonuçta...teşekkürler verdiğin bilgiler için.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bücürükveben şimdi şöyle bir şey var her kozmetik cilde zararlı değil doğru şekilde yapılır ve uygulanırsa estetik operasyon veya kozmetik cilde zarar vermiyor.. bu kalıcı makyaj da belki anlatamadım ama ömürlük kalıcı değil bir süre sonra kendiliğinde azalıyor ve geçiyor zaten benimki de geçtiği için yeniden yaptırmayı düşünüyorum ..

      Sil
  5. Bana çok mantıklı gelmiyor. Ne bileyim ya sonra sıkılırsa kişi yaptırdığından ya da iyi olmazsa sonuçları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu o yüzden işlemin çok profesyonel biri tarafından uygulanması gerekiyor..:-)

      Sil
  6. Son zamanlarda benim de aklımdan geçmiyor değil. Güven önemli tabi. Tecrübe ve steril koşullardan emin olmak gerek teşekkürler bilgilendirme için.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @renklipastasepeti evet yaptıkları işlere de bakmak lazım detaylı olarak...rica ederim :-))

      Sil
  7. Kaslar icin iyi olurdu ama ben korkuyorum öyle uygulamalardan 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya bu ara çok arkadaşım kaş yaptırdı hepsi de çok güzel oldu dene istersen...

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. @ümrantuncer teşekkürler Ümrancım .-))

      Sil
  9. Kalıcı makyaj konusu benim içinde ilgi çekici olduğu için sonuna okudum. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kendimutfağındaşef rica ederim sevgiler .-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...