3 Şubat 2019

Sivex Losyon Nedir?

Daha çok yüz ve sırt bölgesinde ortaya çıkan sivilceler özellikle yüzde olduğu zaman estetik açıdan sorun yarattığı için bireylerin sosyal yaşamını da olumsuz etkileyen durumlardan biri haline gelir. Sivilcelerin oluşumunda etkili olan pek çok durum vardır. Stres, sağlıksız yaşam, yanlış beslenme, hava kirliliği, yeterli hijyenin sağlanmaması, hormon değişiklikleri bunların başında gelir. Sivilceleri insan yaşamında çoğunlukla ergenlik dönemi ile birlikte başlar. Bu çağda hormonlarda meydana gelen değişiklikler, cilt yapısının farklılaşması gibi nedenlerle sivilce sorununun oluşması normal bir durumdur. Bazı insanlarda ergenlik bitimi ile birlikte sivilceler de ortadan kaybolur. Bazılarında ise bu sorun yaşamının bir parçası haline gelir. Tabi bu hiç sivilce sorunu yaşamamış bir insanın hayatının sonuna kadar sivilce sorunu yaşamayacağı anlamına gelmez. Bu sevimsiz cilt sorunu her an herkesin karşısına çıkabilir. Sivilcelerin tedavisi edilmesi için pek çok doğal ürün tavsiye edilir. Ancak en doğru olanı medikal ilaçların kullanılmasıdır. Bu ilaçlar da bir cilt doktoru tarafından ancak verilebilir. Sivex losyon sivilce tedavisinde kullanılan ilaçlardan biridir. Tamamen sivilcelerin yok edilmesine yönelik özel olarak geliştirilmiştir.  

http://www.womenshealth.com.tr/sivilce-genclerin-psikolojisini-bozuyor-ozguvenini-zedeliyor/



Sivex Losyon Nedir, Nasıl Bir İlaçtır?

Bu ilaç içerisinde bulunan etken madde olan sülfasetamid isimli bir antibakteriyel bir malzemedir. Sivilce oluşumunu tetikleyen bakteriler ile mücadele eder. Aknelerin bölgesel olarak tedavisinde kullanılır ve harici olarak cilt üzerine sürülerek uygulanır. İlaç içerisinde 50 gram losyon bulunan polipropilen şişe içerisinde satılır.  

Sivex Losyon Hangi Durumlarda Fayda Sağlar?

Sivex losyon sivilcelerin oluşumunu engellemede ve var olan sivilcelerin giderilmesinde fayda sağlar. Öncelikle sivilcelerin oluşumuna neden olan bakteriler ile mücadele eder. Bu süreçte de yeni sivilcelerin çıkmasını engeller. Böylece bir süre sonra sivilce sorunu ortadan kalkar.  

Etkin ve Yardımcı Maddesi Nelerdir?

Bu ilacın etkin maddesi 1 gram losyon içerisinde bulunan 100 mg sodyum sülfasetamiddir. Ayrıca ilacın içerisinde yardımcı maddeler de bulunur. Bunlar Hyaluronik asit, Potasyum dihidrojen fosfat, Sodyum tiyosülfat, Disodyum hidrojen fosfat dihidrat, Disodyum EDTA, Sodyum metil paraben, saf su olarak prospektüste yer alırlar.  

Sivex Losyon Kullanım Şekli Nasıl Olmalıdır?

Bu losyonunun kullanımın sıklığına doktor karar verir. Ancak genel uygulama günde iki defa sorunlu bölgeye ince bir tabaka halinde sürmektir. Bunun için akneli bölge güzelce yıkanır. Ardından kurutulur ve ilaç sürülerek işlem tamamlanır. Eller uygulama sonrası yıkanmalıdır. Hamilelik ve Emzirme Sırasında Kullanımı Hamilelik ve emzirme süreci ile ilgili bir araştırma net olarak bulunmaz. Bebeğe nasıl etki edeceğine dair ya da ilacın anne sütüne karışıp karışmadığı hakkında net bir veri yoktur. Bu nedenle kullanım sırasında dikkatli olunması tavsiye edilir. Gebe veya emziren kadınların mutlaka doktor gözetiminde bu ilacı kullanmaları şarttır. Araç ve Makine Kullanımı Bu ilaç ile birlikte araç ve makine kullanımını engelleyecek herhangi bir durum oluşmaz. Çocuklarda Kullanımı Çocuklarda kullanımına yönelik klinik bir çalışma bulunmaz. Yaşlılarda Kullanımı Yaşlılarda kullanımı konusunda herhangi bir inceleme sonucu bulunmaz. Böbrek ve Karaciğer Yetmezliği Durumunda Böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanıma uygun değildir. Ancak karaciğer yetmezliği olan kişilerde kullanım ile ilgili herhangi bir veri net olarak bulunmaz.  

Bu İlaç Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  1. Bu ilacın etken maddesine duyarlılığı olan kişilerin ilacı kullanması sakıncalıdır.
  2. Astım ve böbrek yetmezliği olan kişiler için uygun değildir.
  3. Kullanım sırasında derinin tahriş olması gibi bir durum varsa bu ilacın kullanımı hemen kesilmelidir.
  4. İlacın etken maddesi cildi güneş ışınlarına karşı hassaslaştırır. Güneş ya da solaryum gibi güneş ışığını taklit eden durumlardan korunmak gerekir.
  5. Özellikle açık renkli giysiler üzerinde hafif bir sarılık oluşumu söz konusu olabilir.
  6. Bu grupta bulunan ilaçlara karşı zaman içerisinde duyarlılık gelişmesi mümkündür. Fark edilmesi halinde ilacın kullanımı kesilmelidir.
  7. Aşırı tahriş olmuş cilt üzerinde uygulanması sakıncalı sonuçlar doğurabilir.
  8. İçeriğinde gümüş ve gentamisin sülfat bulunan ilaçlar ile birlikte kullanılmaması gerekir.
 

Sivex Losyon’un Yan Etkileri Nelerdir?

Sivex Losyon yan etkileri ve kullanımının kesilmesi gereken durumlar şunlardır;
  • Halsizlik,
  • Deride lekelerin oluşması ve döküntülerin meydana gelmesi,
  • Deride soyulma olması,
  • Bulantı, kusma,
  • Mide ağrısı, iştahsızlık,
  • Eklem ağrısı ya da şişliği,
  • Ateş, boğaz ağrısı,
  • Kızarıklık, kaşıntı, ödem, batma hissi,
  • İdrar ve dışkı renginde değişiklik,
  • Deri üzerinde morluk oluşması.
Bunlar dışında bu ilacı kullanan kişilerde aniden ortaya nefes alamama, yüzde ve ağız bölgesinde şişme gibi sorunlar oluşmuş ise acil bir şekilde tıbbi yardım alınması gerekir.  

https://www.bizuckisiyiz.com/karadut-sayesinde-sivilcelerden-kurtulun/


Sivex Losyon Fiyatı Ne Kadardır?

Sivex losyon fiyat 50 gramlık her kutu için 24.87 TL’dir. Fiyatı zaman zaman zamlardan etkilenip değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca reçeteli olarak alırsanız da sadece 4 TL ödüyorsunuz. Bunun yanında eczanelerde bulabilirsiniz. Eczane dışında ise herhangi bir yerde satışı mevcuttur değildir.  

Bu İlacın Muadilleri(Eş değerleri) Nelerdir?

Bu ilacın herhangi bir muadili bulunmaz. Losyonun bulunmadığı durumlarda doktor tarafından başka bir içeriği olan ilaç önerilebilir.  

Sivex Losyon Saklama Koşulları

Sivex Losyonu saklamanın en emin yolu çocukların ulaşamayacağı bir alanda ve 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında muhafaza etmektir. İlaç kutu üzerinde son kullanma tarihi yazar. İlacın saklanması sırasında kutusunun ve prospektüsünün de saklanması tavsiye edilir. Bu ilaç son kullanma tarihinden sonra kullanılmamalıdır.  

En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları

Soru 1: Bu ilacın etkisi ne zaman görülmeye başlanır? Cevap 1: Ortalama altıncı haftadan sonra ilacın cilt üzerindeki etkileri görülmeye başlanabilir. Soru 2: Bu ilaç sivilce izleri üzerinde etkili midir? Cevap 2: Bu ilaç sadece mevcut sivilceleri geçirme konusunda etki gösterir. Sivilce izleri üzerinde bir etkisi olmaz. Bunun için satılan başka ilaçlar mevcuttur. Doktorunuza veya eczacınıza danışabilirsiniz. Soru 3: Bu losyon yüz için uygun mudur? Cevap 3: Yüz ve sırt bölgesinde oluşan sivilcelerin tedavisinde kullanılır. Bu losyon sadece sivilceli bölgenin üzerine sürülür. Yüze uygulanacaksa gözlere temas ettirilmemesi önemlidir. Soru 4: Bu ilacı sürdükten sonra güneşe çıkabilir miyim? Cevap 4: İlacın kullanımı sırasında güneşe çıkmak sakıncalıdır. Bu nedenle yapay ya da doğal bütün güneş ışınlarından uzak durulması gerekir. Soru 5: Sivex losyon siyah noktaları geçirir mi? Cevap 5: Aynı şekilde siyah noktalar üzerinde de etkilidir. Ancak bu ilaç siyah noktaları geçirmek için kullanılabilecek bir peeling yöntemi değildir. Tıbbi kullanıma yönelik üretildiği gözden kaçmamalıdır. Soru 6: İlacı sürdükten sonra yüzümü hemen yıkayabilir miyim? Cevap 6: İlacın etkili olması için sürüldüğü bölgede en az iki saat boyunca kalması gerekir. Ancak ilacı sürmeden önce uygulama bölgesinin temizlenmesi için yıkanması şarttır. İlaç bu şekilde daha iyi etki gösterir.  

Sivex Losyon Kullananların Tecrübeleri ve Yaşadıkları

Sivex losyon kullananlar bu ilaç ile ilgili yaşadıkları tecrübeleri şu cümleler ile anlatmışlardır;
  • İlacı kullanmaya başladığımda bir ay kadar sonra etkisini gösterir dediler. İki hafta geçmeden sivilcelerim de azalma olmaya başladı.
  • Bu losyonu büyük bir umutla kullanmaya başladım ama ne yazık ki sivilcelerim de en ufak bir azalama söz konusu olmadı. Sanki bana daha çok artmışlar gibi geliyor.
  • Bu losyon ile sivilcelerimden kurtuldum. Kullanımı da kolay. Kıvamından dolayı çok rahat bir şekilde sürülüyor.

*Resimler Google'dan alınmıştır.

16 yorum:

  1. Sivex losyonu ogluma önereyim 😊

    YanıtlaSil
  2. lazım olanlara söleriiiz :) ay dövme takıldım sana güldürmek için heey kızmadın ama de miii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone söyle tabi.. yok kızmadım :-))

      Sil
  3. Sivilce sorunu yaşamadım ama gerçekten ciddi bir sorun olabiliyor bazen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ebrubayrak evet ben de yaşamadım ama oğlumda çok var..

      Sil
  4. duymamıştım not aldım bile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer oğlum çok kullanırdı ben de oradan biliyorum..

      Sil
  5. Bu losyonu ben de doktor tavsiyesi ile kullanmıştım. Kullanacak olanlara da doktor tavsiyesi ile kullanmalarını öneririm ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden evet oğluma da cildiyeci önermişti..

      Sil
  6. ilk defa duyuyorum sivex losyon markasını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lerzankara sivilce sorunu olmayan bilmez pek zaten .-))

      Sil
  7. Lise çağlarında bu krem kullanmıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeçevik benim ihtiyacım olmamıştı ama oğlumdan biliyorum :-))

      Sil
  8. Tam yeğenlerime göre bir ürünmüş bu, not aldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan sivilceli ergenler için süper :-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...