3 Ekim 2017

Eylül Ayı Alışverişleri..

Geleneksel bitenler yazısından sonra tabi sıra geliyor Eylül ayı alışverişlerine. Bu ayın yarısını yazlıkta tatilde geçirince tabi çok kayda değer bir şey almış değilim. Ayın son günü gittiğim Kadıköy alışverişi de olmasaydı hakikaten bu ay hiç bir şey almış sayılmam. 




Toplu olarak bakarsak, alışverişin yüklü kısmını hakikaten Kadıköy kısmı tutuyor. Hemen tek tek bakalım. 


Kadıköy'den aldıklarım. Instagram'da gösterdiğimde zararlı olabilir yorumları gelmişti. Bunların hepsi aliexpress'den alınanlarla aynı. Tabi ayrıca da tercih meselesi, gidin alın demem kesinlikle. 
Büyük palet Violet Voss isimli paletin benzeri ve inanılmaz bir benzerlik var. Ayrıca yapısı ve pigmentasyonu da güzel. Küçük paleti renkleri metalik olduğu ve sevdiğim için aldım. Pigmentasyonu çok iyi değil. Aydınlatıcı ise bir şahane diyebilirim. Balık fırça yabancı bir youtueber deyimi ile "gimmick" yani tamamen fos. Detaylı yazsam mı yoksa değmez mi bilemedim. Küçük renkli şeyler ise mini rujlar. Renk ve yapı harika ama tekrarlıyorum evet zararlı olabilir.


Aldığım aydınlatıcı ise şekil itibariyle make up revolution aydınlatıcılara benziyor.  Tamamen dupe diyemem tabi, zaten kullanmadım ama bunun yansıması, pigmenti, metalikliği, ışığı falan tam bana uygun. Ama çok fazla beyaz-kemik-sarı tonlu aydınlatıcılardan hoşlanmayanlar sevmeyecektir. İşin kötüsü farklı bir rengi var mıydı hiç aklımda değil.


Palete gelirsek, renkleri hakikaten Violetvoss holy grail palete oldukça benziyor. Tam bire bir aynı değil tabi. Paletin pigmentasyonu oldukça güzel, renkler çok güzel karışıyor. Ayrıca bir şey daha diyeceğim, kullandığım renkler tek tek görülüyor gözümde, o kadar diyorum yani. 


Bu miniği ise görünüşü dışında çok sevdim diyemeyeceğim. Need you diye bir marka hiç bir şeyin benzeri değil. Pigmentasyon çok iyi değil ama henüz ıslak denemedim. Bir de farları ıslak denemek istiyorum bakalım ne olacak.


Fırça aşkına, Flormar'ın Snap Star koleksiyonundan çıkan 2 uçlu fırça. Bir ucu fondöten, bir ucu kapatıcı olarak düşünülmüş. Fondöten sürmek için biraz küçük. Ben büyük uçla göz altı kapatıcısı, küçük uçla ise noktasal kapatıcı uyguluyorum. Görür görmez de KKW Beauty'nin çıkardığı çift taraflı fırçalar aklıma geldi. Onların muadillerini de bekliyorum artık. Renkli fırça tamamen dekor için aldım ama aslında çok güzel bir kontur fırçası olabilir. Asıl merak ettiğim şu balık fırçalardı. Bir anda inanılmaz meşhur oldu ve övüldü. Kontüre, fondötene uygun denildi. Bir kere yapısı çok sert, ne krem ne toz kontür ürünlerini düzgün dağıtmıyor. Fondöten eh işte sürüyor tabi fena değil ama elimde o kadar düzgün fondöten fırçası ve süngeri varken buna mı kaldım yani. Bundan sonraki hayatını bir süs olarak evde geçirmeye devam edecek. Yani merak ediyorsanız alın ama sakın 5-10 TL.'den fazla bir para ödemeyin derim ben.


Bu minik rujları da Kadıköy'de buldum. Gören herkes bayıldı renklerine.  Kendisi sanırım Kore   malı,  çok emin değilim. Hasaya Girl diye daha önce kaş maskarası ve krem kontür stik aldığım bir markaya ait. İçinde aloe vera ve paraben beraber yer alıyor. Kullanmamak tabi daha iyi ama bu renklere dayanamadım.  Yalnız marka e-bay de falan satışta ve inanılmaz bir ürün yelpazesine sahipmiş. Gittiğimde bu markaya ait başka bir şey bulabilecek miyim diye tekrar bakacağım.


Daha sonra her katalogdan bir şeyler almayı sevdiğim Avon'a geçtim. Uzun zamandır denemek istediğim Mark lilit mat rujlar geçtiğimiz ay epey bir indirimdeydi. Ben de 2 adet aldım. Bunların detayları sonra gelecek ama yapısını beğendim diyebilirim.Bir de ışıltılı vücut yağı/nemlendiricisi gibi bir şey aldım. 


Klasik H&M alışverişime gelirsek, tabi ki fırça ve süngerler alışverişin temelini oluşturuyor. Bir de uzun zamandır almak istediğim bu saçaklı küpelerden aldım. Çok severek takıyorum.

Bir de ilk fotoda gördüğünüz Sephora bubble mask var, onun ayrı resmini çekmeyi unutmuşum. Detaylı olarak blogda yazacağım zaten kendisini. Baktım da hakikaten Kadıköy olmasaymış neredeyse bir şey almamışım. Bakalım senenin son 3 ayı performans nasıl olacak. Ekim-Kasım mümkün olduğu kadar kendimi tutup Aralık ayına da yüklenebilirim, malum kutlu doğum ayı olunca akan sular duruyor. Aldıklarımı beğendiniz mi?
Sevgiler..



26 yorum:

  1. Ay çok beğendim aldıklarını İrem! En çok da paletle aydınlatıcıda gözüm kaldı vallahi. Ah, bir de rujlarda! Renkleri gerçekten çok ama çok güzel! Balık fırçaların niye övüldüğü belli; PR gönderisi olmasa sadece dekor olarak durmaya devam edeceklermiş demek ki. Neyse, yeni düzen artık böyle; allahtan arada senin gibi bloggerlar da çıkıyor da neyse onu yazan, okuyanlar anlıyor neyin gerçek neyin balon olduğunu.
    Güle güle kullan hepsini, bence gayet sade bir alışveriş performansı sergilemişsin! Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik balık fırçalara ilk gördüğüm andan itibaren çok şaşmıştım zaten ben. PR çok görmedim ama aliexpressden baya alan olmuştu.. çok teşekkür ederim ayrıca sözlerin için :-)) palet muhteşemmiş valla çakma falan ama iyi ki almışım yani zevkle kullanıyorum. Rujlar da beni çok şaşırttı performansları inanılmaz güzel çıktı hatta arkadaşlarım sipariş bile verdiler aynısından alayım diye :-))) sevgiler canım..

      Sil
  2. Hepsini güle güle kullan İrem'cim. O balık fırçalar kadar kullanışsız bir fırça gördüğümü sanmıyorum cidden. Sephora maske yorumunu da bekliyorum. Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog evet dekor olarak çok şeker ama hiç bir işe yaramıyor gerçekten :-/ maske fena değilmiş Blanacım yazacağım da alternatif bakıyorum şimdi kendisine teşekkürler öpüyorum .-))

      Sil
  3. o paletler çikolata gibi ya tam yemelik :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer evet aynen öyle çok tatlı paletler :-))

      Sil
  4. Güle güle kullan hepsini cnm ben de pazar gittim kadıköye o büyük palet kalmamıştı valla çok üzüldüm. Rujlara ise hiç dikkat etmemiştim ama renkler çok güzel gerçekten.

    Sevgiler Ebru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @locosmetico gittin mi pazar günü ben de cumartesi tekrar gideceğim sonradan hatırladım rujları çilek sokak'dan almıştım. palete dikkat etmemiştim tek mi kalmış tüh :-( teşekkürler :-))

      Sil
  5. gizem özdemir arkadaşımız hem blogunda hem de bloglardan seçmeler yazımda, senin için bir not bıraktı :) izle butonu açıkmış :) yeni arkadaşımız ya, ben de ona hemen audrey ile tanış demiştimdi :) instada var bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone aa hemen bakıp izlemeye alıyorum kendisini .-)))

      Sil
  6. güzel günlerde kullan canım..maalesef aşırı alerjik yapım yüzünden bu tarz ürünleri denemeye korkuyorum..fırçaların sadece görsel malzeme olduğunu düşünmüştüm, doğru çıkmış..Bubble Mask'ı merakla bekliyorum canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgün teşekkürler .-)) bana neredeyse hiç bir şey dokunmaz o yüzden biraz rahatım bu gibi konularda tabi..fırça evet sadece görsel hatta farklı yanar döner renkleri olsa daha iyiymiş :-))) maskeyi yazacağım en kısa zamanda.. sevgiler..

      Sil
  7. Avonun yağını hiç sevmemiştim ama sen belki seversin :) Güle güle kullan hepsini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ayşegül sanki duştan sonra falan kullanılabilir en kötü durumda diye düşündüm bakalım :-))

      Sil
  8. Hepsine ayrı ayrı bayıldım, en çok da inik rujlara :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ezgicenarice evet rujları hiç beklemediğim kadar beğendim ben de:-))

      Sil
  9. hepsi de harika iyi günlerde kullan canım. Işıltılı vücut nemlendiricisini merak ediyorum bakalım memnun kalacakmısın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lerzankara teşekkürler :-)) onu bir kaç kişi daha sordu düşünmüyordum ama sanırım tek başına bir yaz yazacağım :-)

      Sil
  10. Hm süngerlere dayanamıyorum ama o kadar çok almışım ki artık ne hm' e gider durumdayım ne de gittiğimde kozmetik reyonuna gidiyorum. Palet ve aydınlatıcıya bayıldım . Balık fırça ise tam bir fiyasko gerçekten:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balböceğiilekozmetik ah ah canımm eskiden HM uzaktı arada gidiyordum şimdi dibime geldi her hafta gidince her seferinde ufak da olsa bir şey alıyorum -)) o balık fırçaya tek başına yazı yazacağım gerçekten bu kadar mı şişirilir bir ürün :-((

      Sil
  11. Mutlulukla kullanın mark rujları merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yelizinkeşifleri çok teşekkürler :-))

      Sil
  12. Rujlarla ojelerin renklerine bayildimmm 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya rujlar inanılmaz şeker zaten :-))

      Sil
  13. Güzel günlerde kullanın :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...