25 Ekim 2017

Catrice HD Fondöten..

Uzun zamandır aradığım, yine yabancı Youtuber'lar arasında oldukça popüler Catrice HD Liquid Coverage fondöteni daha doğrusu aradığım 02 rengini nihayet Kadıköy Rossmann mağazasında bulup aldım ve aldığımdan beri de başka hiç bir fondöten kullanmıyorum. Özellikle mat efekt vermesi bu yaz aylarında benim için çok iyi oldu.

Catrice HD Fondöten

Likit denmesinde hiç bir yanlışlık yok çünkü başlık olarak koyulan damlalıktan yere akacak kadar sıvı formülde bir fondöten kendisi. 
Catrice HD Fondöten
Yapısı oldukça yağsız ve kolay uygulanıyor. İlk katta çok kapatıcı bulmadım, daha çok orta diyebiliriz. Üzerine hafif bir kat daha veya kapatıcı özellikli, HD özellikli bir pudra ile geçerseniz daha iyi sonuç alınabiliyor.
Catrice HD Fondöten

Bendeki rengi uzun arayışlar sonucu arayıp bulduğum 020 numara rose beige, çoğu mağazada 040 numara hariç hiç biri kalmamıştı. Kadıköy Rossmann'da nispeten yeni olduğu için vardı sanırım. Yalnız ben fiyatını evin oradaki Rossmann'da 24.90 TL. görmüştüm ama Kadıköy'den 28.90 TL.'ye aldım yanılmıyorsam yani Catrice ürünlerine de her şey gibi zam gelmiş.

Catrice HD Fondöten

Akıcılığa bakar mısınız, Ürünü pompaya çekmeden çok iyi çalkalamak gerekiyor. Yoksa o pompa çalışmıyor. 

Catrice HD Fondöten

Pompaya çektiğim ürün genelde bana yeterli oluyor. Yetmezse de pompanın dışında gelen fondöteni pıt pıt yüzüme yerleştirip dağıtıyorum. 

Catrice HD Fondöten

Adı gibi pembe alt tonlu tabi. Sarı ve bej alt tonlu fondötenlerdense özellikle mat özellikli olanlarda pembe alt ton cildi bir nebze daha aydınlık gösteriyor .  Duruşu gerçekten aşağıdaki fotodaki gibi mat ve pürüzsüz. 

Catrice HD Fondöten
Uygulama Önerileri..

Catrice HD Fondöten
Makyaj ile aktif olarak ilgilenmeye ve blog yazmaya başladığımdan beri her fondötenin aynı şekilde uygulanmayacağını anlamış bulunuyorum. Yani sünger iyi uygulama yapıyor diye her fondötene uygun olmuyor ya da kabuki fırça ile hepsini uygulayamıyorum. 
Catrice HD Fondöten

Catrice HD Liquid Coverage fondöteni kullanmaya başladığım zaman da değişik yöntemler ile uygulama yaptım tabi. Kabuki fırçaları zaten bir süredir pek kullanmıyorum.Eskiden çok sevdiğim yöntem bana uzun zamandır daha uzun sürüyor ve yüzümde çizgi çizgi iz bırakıyor gibi geliyor. Hele Sigma'nın o deli paralar döktüğüm fırçalarını artık neredeyse hiç kullanmıyorum. Aldığıma pişman olduğum yegane marka bu arada kendisi. Keşke Sigma'yı ülkemize sokan online ticaret platformu o dönem Sigma yerine Morphe getirseymiş ama insan hata yapa yapa öğreniyor işte. 

Catrice HD Fondöten

Neyse kabuki fırçayı eleyince iki seçenek kaldı, kaşık fırça ve sünger. Önce kaşık fırça ile denedim,ama ürün o kadar likit ki resmen fırçanın içine çekildi ve normalde süngerin emdiğinden bile daha çok ürün emdi. Uygulama fena değil ama ürün çok fazla gidiyor diye bunu bıraktım. 

Catrice HD Fondöten

Sünger ise normal emeceği kadar ürün emiyor ve rahatça uygulama yapmama olanak veriyor. 

Catrice HD Fondöten

Bu kıvamda likit fondötenlerde süngerin daha iyi iş çıkardığını görüyoruz. Halbuki daha koyu kremsi fondötenlede kaşık fırçalarınız çok daha iyi uygulama yapacaktır.

Catrice HD Fondöten benim için son zamanların favori drugstore fondötenlerinden biri oldu. Bitince tekrar alırım bunu, ne dersiniz siz denediniz mi ne düşünüyorsunuz?
Sevgiler..

42 yorum:

  1. çok güzel bir yapısı var, pembe alt tanlı olması da cildi daha canlı ve diri gösterir, mat bitişli olması da benim için bir artı daha ben alayım bunu en iyisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi cildine uyacaksa tabi bak :-))

      Sil
  2. Rengi güzelmiş, fiyatı da makul, güle güle kullan canım.

    YanıtlaSil
  3. İnsanın sonunda aradığını bulup ''işte bu''dediği bir ürün olması ne güzel..Ben deneme yanılma yöntemine devam bu arada :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden benim aslında bir kaç fondötenim var beğenip memnun kaldığım ama tabi bu daha iyisini aramamı engellemiyor :-)))

      Sil
  4. HD fondöten almak istiyorum, sence bu mu yoksa flormar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @senadursun tabi bana kalırsa Make up forever :-))) flormarın ve bunun alt tonları farklı sana flormar daha iyi olur sanki..

      Sil
  5. bende bu şekil yağsız hd fondotenleri çok seviyorum su anda elimde de buna benzer bir fondöten var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer evet yaz için bir yağsız fondöten şart :-))

      Sil
  6. memnun kalmana sevindim canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzelvekültürlü teşekkür ederim :-))

      Sil
  7. Almanyada yaşıyorum yarın ilk işim rosmsna uğramak olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @incidennotlar :-))) umarı bulursun ve memnun kalırsın ...

      Sil
  8. Ben denemedim ama bana uyacak çeşitte ,hazır havalarda soğumuşken fondöten arayışında olan ben buna göz atayım 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme umarım memnun kalırsın Yasemincim :-))

      Sil
  9. Mat bitişli olmasıyla listeme aldığım üründü, güle güle kullan Audrey :)

    YanıtlaSil
  10. Aaay bir bulabilsem bende kaçırmadan alcam yaa rengimi bile öğrenemedim o derece yok satıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gizemgider evet ben de bunu epey bir aradım da buldum açık renkler hiç kalmıyor..

      Sil
  11. İrem'cim sayende yine bir ürünü merak etmiş durumdayım canım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin :-))) Filizcim beğenirsin sanıyorum bu fondöteni..

      Sil
  12. Elinin üstündeki gibi duruyorsa gerçekten harikaymış! Ben daha dewy bitişli fondötenleri sevsem de, arada böyle matları kullanasım geliyor. İndirim zamanı aklımda olsun! Bu arada, çok sıvı fondötenlerle H&M'in o beyaz saplı fırçası da çok iyi iş çıkartıyor bence :) Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik evet canım aynen öyle duruyor :-)) dewy bitişi ben de seviyorum sanki yağlı bir cilde sahip değişmişim gibi hatta favorim rimmel wake me up bu kategoride :-)) teşekkürler :-))

      Sil
  13. Elinizdeki duruşu hoş gerçekten. Keyifle kullanın

    YanıtlaSil
  14. Fiyatı da iyiymiş, fondöten hiç kullanamıyorum yaa anına sivilce:( güle güle kullan cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @demirkadın çok teşekkürler :-)) sivilce yapıyorsa kullanmayın tabi..

      Sil
  15. kadıköyde her şey güzeldir tabiii :)

    YanıtlaSil
  16. Güzelmiş fiyatıda öyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @fatofatodan :-))) evet bence de çok uygun fiyatlı..

      Sil
  17. Fondöten benimiçin çok önemli. Bu da güzelmiş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın :-)) sırf o yüzden yabancı vloggerların çoğunu takip ediyorum ne önerecekler diye...

      Sil
  18. hiçbir standta en açık rengini bulamadığım için asla deneyemeyeceğimi düşünmeye başladığım fondöten :D duruşu bitişi güzelmiş aslında, bence de bu kadar likit bir ürün sanırım süngerle daha iyi sonuç verir, süngerden süngere de değişir hatta, elinize sağlık, görürsem mutlaka şans vereceğim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @duygunevrim evet en açık renkleri anında bitiyor ben de çok nadiren görüyorum artık.. her fondöteni mutlaka bir kaç değişik uygulama yöntemi ile deniyorum ben en iyi uygulama yöntemini keşfetmek için :-)) teşekkürler :-))

      Sil
  19. Ben cilt tipimden dolayı mat fondötenlerle anlaşamıyorum ama bu fondöten Dior Nude Air'a dupe gösterildiği için yurtdışından 01 numarasını almıştım. Elimde yarım yarım duran dünya ürün olduğundan açmadım ama fotoğraftaki gibi duruyorsa harikaymış! Ben içine yağ vs karıştırırım muhtemelen.
    Bu arada sigma fırçaları ben çok seviyorum ve ülkemize gelmesinin de ziyanlık olmadığını düşünüyorum, sadece fiyatları aşırı saçma.
    Güle güle kullan İrem'cim, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog evet Balanacım cidden güzel duruyor sana biraz kuru gelebilir ama önce bir yağ falan eklemeden bir dene bakalım nasıl olacak..sigma biraz fazla şişirildi diye düşünüyorum ben hele de dediğin gibi fiyatları o kadar abartı oldu ki :-(( bunun yerine alabilsek morphe hakikaten çok daha iyi bir seçenekmiş...öpüyorum canım .-))

      Sil
  20. Hangi markayı kullanırsam kullanayım flormara hep geri dönüş yapiyorum. Ilerleyen zamanlarda bunuda deneyebilirim ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @semanınhobidünyası Flormar'ın hangi fondötenini kullanıyorsun peki?

      Sil
  21. merhaba elinizdeki renk pembe alt tonlu mu?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...