9 Haziran 2017

Platinum Vuvu Temizleme Yağı..

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de yeni yeni tanınmaya başlayan bir Japon firması olan Platinum Vuvu denemem için makyaj temizleme yağını gönderdi. Aslında makyajımı makyaj temizleme sütleri ile çıkartmayı seviyorum ve bu makyaj yağı deneyimi benim için bir ilk oluyor. 

Platinum Vuvu Temizleme Yağı

Siteden alıntı yapıyorum, platinum nedir ve ne işe yarar bilgisi için.
"Özel teknoloji ile su molekülerini sımsıkı kuşatan koloid haline getirilen platin mikro parçacıkları, cildinizi nemlendirir ve elektrik potansiyelini düzenler. Aynı zamanda, cildinizi Ultraviole ışını, yaşlılık ve stresten oluşan oksidasyondan gün boyunca korur."
"Platinum vuvu premium brilliant temizleme yağısabunlosyonserum ve şampuan olarak dünyanın 12 ülkesinde 22 adet patente sahip olan, dünyada başka benzeri olmayan çok özel saç ve cilt bakım ürünleridir."
Ayrıca
"Platinum vuvu, dünyanın 12 ülkesinde 22 adet patente sahip olan, platinum koloidi "sai" nin bol miktarda kullanılmasıyla üretilen, dünyada başka benzeri olmayan çok özel bir kozmetiktir." 
Platinum Vuvu Temizleme Yağı

Burada hemen nihayet benim de savunduğum 3 in 1- 5 in 1 tarzı birkaç özelliği bir arada bulunduran tek bir makyaj temizleme ürününün hem makyaj temizlemeye hem de cildi temizleyip makyajdan, günün kirinden, krem kalıntılarından ve sebumdan arındırmaya yetmeyeceğini bilimsel olarak görmüş bulunuyorum. Platinum Vuvu der ki, temizleyici ve yıkayıcının çıkardığı kirler tamamen farklıdır. Ciltteki 2 türlü kirden biri fondöten, güneş kremi, far gibi makyaj ve makyaj artıklarından oluşan kirlerdir. Bunlara ciltten akmaması yağ katılır ve normal bir yıkayıcı ile çözülmez ama yağlı bir yıkayıcı ile eriyip çıkacaklardır. Diğeri ise sebum, kir, toz ve ayrıca dış kaynaklardan gelen kirleticilerdir. Bunları ise normal bir yıkama jeli ya da köpüğü rahatça arındırır. O nedenle ben makyaj yapmıyorum cildimi yıkamama gerek yok diyenler oldukça yanılıyorlar. Normal bir el sabunu ya da sıvı sabun ile cildi temizlemek ne kadar hatalıysa hiç yıkamamak ya da sadece su ile temizlediğini düşünmek de o kadar hatalı. Çünkü sade su ya da sabun gözeneklerde biriken günlük toz, kir ve yağı temizlemeye yetmeyecektir.

Platinum Vuvu Temizleme Yağı

Ürün bir Japon markası tabi o yüzden arkasını falan okuyamıyoruz ama kendi sitesinde her türlü bilgi hatta fazlası mevcut merak edenler için de yine siteden aldığım içindekiler bilgisini de ekliyorum buraya.

"Etilheksil Palmitat, İzotridesil İzononanoat, Sorbeth-40 Tetraoleat, Skualen, Poligliseril-2 İsostearat, Platin, Portakal Kabuğu Yağı, Su, Tokoferol, Soya Yağı"
Platinum Vuvu Temizleme Yağı

Ürün yağ gibi değil daha çok su gibi ama rengi tam şeffaf da değil hafif koyu renkli bir sıvı. Kuru ellerinize aldığınız 2-3 pompa ürünü cilde masaj yaparak uygulamak gerekiyor. Bu arada ten makyajımın çoğu, göz makyajımın da büyük bir kısmı tam denildiği gibi eriyip gidiyor. En zor çıkan ürün tabi ki maskara, parmaklarla yumuşak ve dairesel hareketlerle biraz ovalamak gerekiyor. Gözde tabi buğulu bir his bırakıyor.  Daha sonrasında ister önce bir misel su ile üzerinden geçin ister direk bir jel veya köpük temizleyici ile yıkayın. 

Daha önce hiç yağ kullanmamıştım demiştim makyaj temizlemek için. Platinum Vuvu makyaj temizleme yağını kullanmaya başladığımdan beri farkını görmek ve fikir edinmek için çoğu kişinn kullanıp memnun olduğu hindistan cevizi yağını birkaç kere kullandım. Makyajı güzel temizliyor ama kalıntı bırakıyor mu evet. Ama asıl değinmek istediğim fark şu, hindistan cevizi yağı cildi nemli fakat oldukça yağlı bir hisle bırakıyor. Çoğu kişi o yağlı hissi hiç sevmiyor biliyorum. Platinum Vuvu ise cildi nemli, parlak ancak hiç bir şekilde yağlı his olmadan bırakıyor. Yani en son bunu kullandınız diyelim cildi öylece bırakabilirsiniz, kadife gibi duruyor. Kokusu çok güzel zaten içinde portakal kabuğu yağı var, sürerken hissediliyor ama çok ağır değil rahatsız etmiyor. Tabi içinde kozmetik ürünlerde kullanılması pahalı bir element olan Platin kolloidi'nin en yoğun şekilde bulunduğu marka olmasından dolayı fiyatları da oldukça yüksek bana göre. Beğenmesine beğendim ama bu fiyata almaya cesaret eder miydim bilmiyorum. Marka ile ilgili tüm detayları buradan inceleyebilirsiniz.
Sevgiler..

38 yorum:

  1. Makyaj temizleme yağları bence yüzyılın icatlarından :) Ben çok seviyorum kullanmayı. Favorim ise kesinlikle Caudalie! Bu yağ da ilgimi çekti; ancak, gerçekten ziyadesiyle pahalı... güle güle kullan İrem'cim, öptüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik ben de bundan sonra caudalie'yi alıp denemeyi düşünüyorum Başakcım :-)) çok teşekkürler sevgiler..

      Sil
  2. cildi yağlandırmadan bırakması iyiymiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer evet o ve nemlendirmesi de iyi..

      Sil
  3. Göz makyajı temizleme yağı kullanmıştım ben de başka bir markanın. Yağ olmalarına rağmen yağlı his bırakmamaları çok iyi bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sihirlimavi evet çoğunluk sevmiyor o hissi..

      Sil
  4. İyi temizlemesi, güzel kokulu olması iyi de, fiyatı çok yüksekse zor:((çok teşekkürler Audrey'cim. Japon markaları hep mi yüksek fiyatlı oluyor nedir? :( ben 40 yılda bir makyaj yaparsam bildiğin buzdolabından süt alıp ılıtıp pamukla çıkartıyorum:)))))çıkarıyor mu dersen evet işe yarıyor...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bücürükveben nasıl yani ılık sütle mi çıkıyor makyaj aslında çok mantıklı tabi süt banyosu tariflerini düşününce işe de yarar yani.. -)))

      Sil
  5. fiyatı sitesinde 290 TL yazıyor oldukça pahallı bir ürün ama sanırım değer bir ürün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzelvekültürlü evet doğru çok pahalı ama maddi gücün varsa değer tabi..

      Sil
  6. Bende makyajımı yağ ile çıkaran tayfadanım,hindistan cevizi yağını sıcak havlu ile arındırdığımda o yağlı his çok kalmıyor benim cildimde :) Bu ürünü Filiz hanımda da okudum ama açıkçası denemek için aşırı pahalı gelmişti. Tek bir ürünün tüm istenileni yapmasının mümkün olmadığına bende katılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nisanuristanbullu evet fiyatı dışında iyi bir ürün .. sıcak havluyu her seferinde yıkamak zor geliyor bana yoksa iyi bir usul tabi.. biz yine çeşit çeşit kullanmaya devam o zaman :-))

      Sil
  7. oldukça pahalı ürünler :D bende de testerları var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi çok güzel deneme imkanın olacak o zaman..

      Sil
  8. Temizleme yağını duymamıştım. Aklımda olsun güzel bir ürüne benziyor dediğiniz gibi yüzde yağ hissi bırakmaması güzel bir özellik .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @neşelisüsevim evet son zamanlarda temizleme yağları pek popüler oldular ..

      Sil
  9. Son zamanlarda makyajımı yağlardan başkasıyla çıkarmıyorum desem yeridir. Bazlar, son kat, üst kat derken en temiz sonucu yağlar veriyor bende. TBS katı yağ ile başladım ve nefret ettim. En iyisi sıvı halde olanlar. Şimdi MAC'in yağını aldım ve ondan da memnunum. Caudalie sırada. Bunu çok merak ettim ama bu paraya almam tabii ki :) güzel günlerde kullan İremciğim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgün teşekkürler canım :-)) katı yağlar ile ben de hiç anlaşamıyorum ama bu deneyimden sonra caudalie ve mac'i de sıraya koydum tabi ki ))

      Sil
  10. Temizleme yagi için yüksek bir fiyat ödemezdim sanirim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya iyi sonuçları görmek lazım tabi..

      Sil
  11. Ah nihayet instagramda gördüğüm paylaşımını okumaya sıra geldi..Orada da yazmıştım.Ambalajı çok şık diye.Bir de üstüne ultraviole ışını,yaşlılık ve strese karşı koruyucu özelliği de güzelmiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden evet antiaging özellikte olması temizleme yağlarında pek görülen bir şey değildir..

      Sil
  12. Makyaj Temizleme yağları öncelikli tercihim değil.Sadece bunun gibi su ile çözünebilen yağları kullanabiliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin evet ben de katı yağları tercih etmem o yüzden çok zor temizleniyorlar..

      Sil
  13. Makyaj temizleme yağları en kurtarıcı ürünlerden. Maskaramı , kaş pomadımı beni yormadan çıkarıyor valla.Ben şu ana dek hep Cyrene kullandım ama yapısı sonradan değişmişti. Sonra ki hali bence çok başarılı. Bu yağı da çok merak etmiştim ama fiyatı ciddi derecede düşündürüyor valla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balböceğiilekozmetik cyrene'in katı bir temizleme yağı vardı o mu kullandığın katı formlu yağlar ızdırap oluyor bana ama böyle sıvı formdaysa onu da deneyebilirim..

      Sil
  14. değişik bir ürüne benziyormuş canım ben hiç kullanmadım makyaj çıkarmak için yağ içerikli ürünleri:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @biricitconus benim de ilk deneyimim oldu Yasemincim :-)))

      Sil
  15. Makyaj temizleme yağları favorim oldular, biliyorsun. Fakat, tek ürünle hem makyaj hem cilt temizlemenin ben de mümkün olmadığına inanıyorum. Mutlaka temizleme jeli şart benim için de!.. Bu yağ fiyat olarak bayaca pahalıymış ama indirim vs yaparlarsa deneyebilirim. Beyond ve TBS nin (sıvı versiyonu) yağlarını çok beğenmiştim İrem'cim, aklımda da ilk sıralarda Caudalie ve Kiehls var. Güle güle kullan, çok sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog Blanacım bir indirim olursa hemen haber veririm sana :-)) ay kiehls'de mi var onu da sıraya alayım bari :-)) teşekkürler canım öpüyorum :-))

      Sil
  16. Bende hic yag ile temizlemedim dusunulebilir indirim zamanlarında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kelebeketkisi indirim olursa ben de serum alırım mesela denemek için :-))

      Sil
  17. Bu markayı yeni yeni sık duymaya başladım. Ürün değişikmiş aynı mantıkla ama farklı form da Body Shop'ın da böyle bir ürünü var. Merak ettim denemek isterim bir gün. Sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @locosmetico ben de TBS'nin yağını merak ettim bakacağım ona ..

      Sil
  18. Güzel ama pahalı bir ürün :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @senadursun evet işin içine anti aging ve organik lafları girdi mi fiyat giderek yükseliyor ne yazık ki..

      Sil
  19. Benim de denemem lazım bunu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın umarım beğenirsin Nilgüncüm :-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...