2 Aralık 2020

2020 Favori Saç Ürünleri..

İnanılması zor ama 2020 yılının son ayına girdik. 2020'nin oldukça kötü geçmesinden dolayı bu seneden bir şey anlamadık pek ama 2021'in de bundan iyi olacağını pek düşünmüyorum umarım düşündüğüm gibi çıkmaz. Yılın son ayında #birürünüçyorum ekibi olarak 2020 yılının favorilerini yazacağız sizin için. İlk yazı saç bakım favorileri, bakalım benim 2020 yılında saç bakımı favorilerim neymiş. 


Şöyle bir genel baktıktan sonra detaylara geçelim. Aslında bu yıl çok ürün denedim ama gerçekten favori olan ürünler çok az benim için. Çünkü o kadar zor bir saçım var ki çok çok az ürünle gerçekten anlaşabiliyor. 


Şampuan olarak yılın başında Botanicals Fresh Care  hassas terapi lavanta şampuanı favorimdi, hala favorim ama yılın son ayında yeni bir favorim daha oldu. Marc Antony Hair&Scalp detox şampuan saç derisini de gayet güzel temizlerken saçlarımı deli gibi söndürmediği için favorim oldu. 
Zaten benim bir favori şampuanım varsa bilin ki o şampuan saçıma az da olsa hacim vermiştir. 


Saçıma banyo sonrası krem kullanmadım yani kullandım denedim tabi ama bana göre  çok başarılı bir ürün olmadı bu sene. Onun yerine duş sonrası karışan saçlarımı açmak için kullandığım 3 ürün favorim oldu. Bunlar yine saçlarımı söndürmeyen ürünler ve özellikle de Loreal 2'li bakım iksiri yazın saçlarımı kurumaktan koruyan ürün oldu. 
Yağ bazlı ürünlerden ise Avon'un aydınlatıcı serumu gerçek anlamda benim için tektir. Bu serumu bu 4 ya da 5. alışım. Saçımı asla yağlandırmaz ve ağırlaştırmaz. Bana 3 pompa yetiyor ama daha uzun ve kuru saçlılara 5-6 pompa ürün gidecektir. Bu bakımdan gramaj az gelebilir. 
Klorane canlandırıcı ve saç kalınlaştırıcı serum ise yine diğer favori ürünlerim gibi saçıma az da olsa hacim verenlerden.  içindeki zeytin özü ile de saça bakım yapmayı vaat ediyor. Islak saça sıkıp diplere çok değdirmeden friksiyon yaparak uyguluyorum. 


Saç maskesi olarak tek bir favorim var o da Loreal mucizevi yağ banyo öncesi saç bakım maskesi. 
Gratis'in, Waysons'ın, HC Care'in herkesin bayıldığı saç maskeleri benim saçımı kafama yapıştırıyor resmen o nedenle artık denemeyi bıraktım bildiğim ürünü kullanacağım ve bittikçe bunu alacağım. 


Kuru şampuan favorim çok şaşıracaksınız ama Rossmann'da satılan Isana markalı olanlar. Biliyorum herkes Batiste fanı ama ben hiç bir fark göremedim ve bir de deli gibi pahalı. Bunlar indirimde 20 TL. falan oluyor. Tek sıkıntı kokusu, benim hoşuma gidiyor ama hepsinde yoğun bir koku var. İlk sıkıldığı anda hatta baya ortalığı kaplıyor. Alerjik reaksiyona dikkat diyorum. 
Saçımdaki beyazları boyasız olarak kapatmak için ise  Loreal Magic touch kapatıcı ve saç maskarasını beğeniyorum. Sprey kapatıcı  saçları katılaştırıyor, o nedenle dikkatli ve az az sıkmak lazım ama iş görüyor. Maskara ise oldukça pratik olduğu için favorim oldu. 


Tarak olarak da bir pahalı bir de uygun fiyatlı favorim oldu. Tangle Teezer tabi yıllardır favorim ama bu sene nihayet ona çok yakın bir ürün daha buldum. Lionesse'in bu seyrek dişli tarağı benim gibi ince telli ve çabuk karışan saçlar için uygun. Daha kalın telli ve gür saçlara olmayacaktır. 
Fiyatı 15-2 TL.civarında. 


Bonus olarak yazın küçük deneme boyunu kullandığım ve almaya karar verdiğim Pomellos çay ağacı özlü saç derisi temizleyip tazeleyici şampuanını da göstereyim size. Bunun saça verdiği havadar ve hafiflik hissi çok hoşuma gitti. O nedenle bu şampuanı da saçlarım derinlemesine temizlensin diyenlere önerebilirim. 

Bütün bu ürünler benim gibi ince telli, az ve sönük saçlılara göredir, tabi Nilgün ve Gül'den de kendi saç tiplerine göre favori ürünleri neymiş onu okuyacaksınız. Kim bilir belki de bu ürünlerden biri sizin arayıp da bulamadığınız ürün olacak. Nilgün'ün yazısı için buraya, Gül'ün yazısı için buraya tıklayabilirsiniz. Benim bütün #birürünüçyorum yazılarım için de tıktık. 
Sevgiler..


26 yorum:

  1. 2021'den ben de ümitli değilim açıkcası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adadebizi :-)) bu aralar sıkça dediğim gibi sorun 2020'de değil bizde ne yazık ki...

      Sil
  2. Pamellos'u merak ettim. Benim daimi favorim Loreal Mucizevi Yağ serisi olacak galiba :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily pomellos şampuanlardan kendine saçına uygun bir tane dene derim ...

      Sil
  3. Avon saç serumlarını bir ara çok kullanmıştım. Etkisini ve kokudunj çok severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan saçıma ağır gelmeyen tek yağ Avon benim :-)) gerçi şimdi bir marka daha eklendi buna :-))

      Sil
  4. Marc Anthony Şampuanı ben de çok beğendim. Avon'un serumları ben de ayda bir bitiyor ve tekrar tekrar alıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makeupbyfun Marc Antony şampuanları genel olarak seviyorum ben zaten bu da iyiydi :-))

      Sil
  5. Loreal saç bakım maskesini çok seviyorum 😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @evintekkızımona ben de seviyorum o maskeyi..

      Sil
  6. Marc Antony Hair&Scalp detox şampuan almak istediğim ürünler arasında. Nedense elseve 6 mucizevi yağ almamışım onu da merak ettim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüüme detox şampuanı tam senin saçına göre canım :-))

      Sil
  7. Very interesting products! 

    YanıtlaSil
  8. Kuru şampuan olarak birkaç marka kullandım ama Isanayı denemedim. Madem tavsiye ediyorsun birde ona şans vereyim :)

    YanıtlaSil
  9. heeey oleeey iyi oldu bu yazın çok faydalıııı :)

    YanıtlaSil
  10. Botanicals Lavantalı şampuan gerçekten çok iyiydi.. Marc Anthony Detox serisini çok merak ediyodum yaa. Saç bakım ürünleri hep ilgimi çekiyor nedense :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esrayulsız senin de saçların ince telli zaten benim gibi olur o şampuan sana :-))

      Sil
  11. Saç tipi farklı olunca etkisi de farklı olabiliyor. Pomellos'un saç dibi temizleyicisi ve saç maskarası ilgimi çekti... 2021 için hiç plan yapmıyorum. Hastalığın ne zaman biteceği belli değil. Kökü kazınana kadar da maskesiz önlemsiz uzun zaman rahat rahat dolaşamayacağız gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filmgündemi bana da öyle geliyor aşı gelse olsak bile daha sürecek belli ki bu iş...

      Sil
  12. Benim de favorilerim hacim veren ürünler. Saç kalınlastırıcıyı merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya evet saçlarım ince telli olduğu için hacim istiyorum :-))

      Sil
  13. Isana kuru şampuana ben de bakayım, hiç dikkatimi çekmemişti şimdiye kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden kokuları da farklı farklı baya çeşidi var...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...