16 Aralık 2020

Foreo x Miniso Yüz Yıkama Cihazları Karşılaştırması..

Bugün benden çok istenen bir yazı ile beraberiz. Bir süredir dönüşümlü kullandığım Miniso silikon yüz temizleme cihazı ve Foreo Luna Mini 3 karşılaştırması yapacağız. Bakalım cihazlar arasındaki fark neymiş.



Öncelikle iki cihazı da baya kullandım denedim. İlk elinize aldığınızda Foreo Luna mini 3'ün Miniso silikon yüz temizleme cihazına göre oldukça hafif ancak silikon malzemesinin daha yumuşak olduğunu hemen anlıyorsunuz. Bir fark olarak Miniso yüz temizleme cihazının yüzgeç yapısı biraz daha ergonomik geliyor bana, özellikle göz altı, burun kenarı ve boyun bölgeleri için çok uygun. 





Şimdi yapılarına gelirsek, Foreo'nun bütün ürünleri gibi Foreo Luna mini 3 de İsveç patentli teknolojisine sahip, ultra hijyenik ve anti bakteriyel malzemeden ve tamamen su geçirmez olarak üretilmiş. Aynı şekilde Miniso yüz temizleme cihazı da su geçirmiyor. Ancak malzeme silikon ama aynı değil, anti bakteriyel olduğuna dair bir şey belirtilmemiş. Dayanıklı silikon malzeme olduğu söylenmiş. Foreo cihazlarının yumuşak silikon yapısı hassas ciltlerin bile rahatça kullanmasına uygun yumuşaklıkta. Benim kullandığım Foreo Luna mini 3'ün arka yüzeyi daha normal ciltlerin kullanmasına ve burun kenarı çene gibi veya gözenekli bölgelere uygulama yapmaya uygun. Ön yüzeyi ise hassas ciltler ve yüzün daha ince bölgeleri için düşünülmüş. 





Ayrı ayrı incelersek, Miniso Yüz temizleme cihazı kutudan tam şarjlı çıkıyor. Kullanabileceğiniz 8 ayrı titreşim seçeneği var ancak bu titreşimler Foreo gibi  T sonic teknolojisi değiller, zaten bu teknoloji Foreo cihazlarının patentli teknolojisi. Tüm yüze 15 sn. den olmak üzere 3 dakikadan fazla uygulama yapılması önerilmiyor. Burada zamanı kendiniz ayarlıyorsunuz tabi, kendi geçmiyor. Açma kapama düğmesi sert ve biraz kuvvetle bastırmak gerekiyor. Cihaz çalışırken düğmeye iki defa basıldığında masaj moduna geçiyor. 
Köpük veya jel her türlü temizleme malzemesi ile kullanmaya uygun. 





Foreo Luna Mini 3 aynı şekilde kutusundan şarjlı olarak çıkıyor ve şarjı çok uzun gidiyor.  Her Foreo Luna cihazının kendine göre özellikleri var ve bu özellikleri Foreo for you uygulaması ile siz ayarlıyorsunuz. 
Foreo Luna mini 3'ün daha doğrusu bütün Foreo cihazların bana göre en büyük artılarından biri de Foreo for You uygulamasıdır zaten. Cihazınızı bir kere uygulama ile eşleştirdikten sonra telefonunuzu uzaktan kumanda gibi kullanarak her özelliği kendiniz seçebilir ve değiştirebilirsiniz. 
Yine Foreo Luna Mini 3'ü  Miniso yüz temizleme cihazından ayıran bir özellik de Foreo Luna mini 3 yüzün her bölgesine uygulama bittiğinde titreşimini değiştirerek haber vermesidir. 
Yine patentli T sonic titreşim teknolojisi titreşimlerin cildin derinlerine kadar ulaşıp kirlerin yüzeye çıkmasına ve daha kolay temizlenmesine imkan vermekte. 
Partiküllü temizleyiciler ve peeling kremleri hariç her türlü köpük ve jel temizleyici ile birlikte kullanmaya uygun. 

Özellikle T Sonic titreşimleri, uygulamaya bağlanarak ya da ayarlayıp uygulamadan bağımsız olarak kullanılabilmesi ve anti bakteriyel özel silikon yüzeyi ile tabi ki Foreo hem Miniso hem de piyasadaki diğer temizleme cihazlarına göre çok daha iyi görünüyor. Tabi burada karar verme aşamasında bir bütçe sorunu var. Foreo cihazları diğerlerine göre oldukça pahalı ama  benim düşüncem cilt için yapılacak çok iyi bir yatırım olduğu, o nedenle arada yapılan indirimleri incelemeniz ve değerlendirerek bir tane almanızın iyi olacağıdır. Foreo Luna Mini 3 ve Foreo'nun diğer ürünleri de Trendyol'da satışta, size linkini bırakıyorum. İki cihazı veya Foreo ve başka bir cihazı beraber kullanmış olanlar ne demek istediğimi hemen anlayacaktır. Daha önce yazdığım Foreo Luna Mini 3 cihaz detaylarını okumak için tıklayabilirsiniz. 
Sevgiler..



 

16 yorum:

  1. Miniso'nun cihazını mağazada incelemiştim, yapısı çok sert gelmişti bana. Hassas ciltler sorun yaşayabilir. Foreo'nun kalitesi tartışılmaz ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan evet kesinlikle daha yumuşak o konuda haklısın..

      Sil
  2. Benim gibi çok hassas ciltler için kesinlikle FOREO! Yumuşaklığı harika!

    YanıtlaSil
  3. Her ikisini de çok merak ediyordum. Harika bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esrayıldız teşekkür ederim canım :-))

      Sil
  4. Acıkcası ıkısı arasında kalmıstım bende.Ama fıyatından dolayı süreklı teredduteyım.Yınede yazı cok ısıme yaradı.Emegıne saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pamukşeker işte indirim falan bir şekilde almak lazım iyi bir şey... beğenmene çok sevindim..

      Sil
  5. Bende Foreo kullanıyorum ve her seferinde cildimin yumuşaklığına mest oluyorum, Miniso yu denemedim bilmiyorum...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ebrushkablog fena değil o da bana ergonomik geldi ama foreo varsa tabi başka bir ürün almaya da gerek yok artık..sevgiler :-))

      Sil
  6. Cilt için pahali da olsa en kaliteli olanı almak önemli ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya kesinlikle bunu anladım cilde iyi yatırım yapmak lazım..

      Sil
  7. Eksileri olsa da Miniso'nun cihazı yüze daha uyumlu gibi..Tabi Foreo apayrı bir klasmanda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden Foreoyu ayrı tutarım indirimsiz bile verilen paraya değecek bir üründür..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...