3 Haziran 2020

Makyaj Çantamdan Çıkmayan Favorilerim Nedir?

Bugün #birürünüçyorum yazılarında makyaj çantalarımızın hiç değişmeyen, marka değişse bile mutlaka makyaj çantasında taşıdığımız ürünlerden bahsedeceğiz size. Bakalım benim makyaj çantamda sürekli olan favori ürünlerim neymiş. 





Çantamda hiç değişmeden taşıdığım ürünler işte bunlar. Arada tabi ki markası değişir hepsinin ama bir aydınlatıcı, bir kapatıcı, fırça ve hele de termal su mutlaka olur çantamda. 



Çantamın değişmeyen ilk  üç ürünü benim için aydınlatıcı, kapatıcı ve rujdur. Kapatıcıların üç tane olduğuna bakmayın hepsi çantamda değil ama genelde bu üçünden biri mutlaka çantamda oluyor. Ama kabul ediyorum ruj konusunda biraz hile yaptım çünkü bu 3 değişik türde nude ruj hep yanımda. 


Evet ne dersiniz tek tek inceleyelim mi ?


Önce Mac'ın en meşhur ve sevilen aydınlatıcılarından biri olan spft&gentle ile başlayalım. Bunu ayrıca bir yazıda anlatmak istiyorum ama o kadar seviyorum ki hep yanımda taşıyorum. Çünkü neyin üzerine sürsem harika duruyor. Gün içinde aydınlatıcım yeteri kadar parlak değil gibi hissedersem hemen bunu uyguluyorum. Hem çok güzel ışıltısı var hem de ben buradayım diye çok bağırmayan bir aydınlatıcı. Gerçekten herkese ve her tene yakışacağını düşündüğüm nadir ürünlerden biri. 


Gramajı oldukça fazla, o kadar kullandım ancak bu kadar bitti. Ne bir taşlaşma ne de bir bozulma meydana geldi ki hem Mac hem de bazı başka high end ürünlerde bu sorunu yaşamıştım.


Makyaj çantamda hep olan 3 nude ruja gelirsek,  bir likit mat, bir gloss ve bir de normal ruj mutlaka olur ve bunlar da en kolay kullanabileceğim şekilde nude tonlarda olur mutlaka. Uzun zamandır çantamda hep olan 3 ruj ise bayıldığım Flormar silk matte serisinden fall rose, Sephora Collection gloss outrageous  effect volume 05 numara ve Loreal Nude serisinden no hesitation rengi. Bu 3 ruj bu ara çantamın favorisi.  Özellikle fiyatı artmış olmasına rağmen Sephora glossu önereceğim, çantanızda bulunsun çünkü tam bir kurtarıcı kendisi.



Renkler yukarıdan aşağı Flormar, Sephora ve Loreal.


3 kapatıcıya gelirsek, zaman zaman değişerek de olsa bir kapatıcı mutlaka çantamda olur benim. 
Gün içinde olur da yüzümde bir parlama olur, biz sivilce çıkmıştır onu biraz daha kapatmam gerekir ya da göz altlarıma bir takviye yaparım falan diye kapatıcım hep çantamdadır. 
Bu üçünü seçmemin nedeni Maybelline gerçekten başarılı ve gün içinde tazelesem bile ıslak bir görüntü vererek göz altlarımı asla kurutmamasıdır. 
Loreal infaillable ise oldukça yoğun, ekstra yorgun olduğumda, göz altlarımı yoğun şekilde kapatmam gerektiğinde mutlaka buna başvuruyorum ve gün içinde de  yanıma alıyorum. 
Essence ise fiyatından beklenmeyecek bir performanstadır. Hem iyi kapatır hem kuruluk yapmaz hem de gün içinde tazelemeye müsaittir. 


Bunlar da üstten sırayla Maybelline, Essence ve Loreal. Loreal'in ne kadar yoğun olduğu görülüyor değil mi? Normalde sabitleyici pudra üzerine tazeleme yapılmaz ve yapılınca kötü görünebilir ama bunlar hem öyle durmuyor hem de durmaması için bir kaç tüyo vereceğim şimdi.


Bir bufing tarzı fırça ve termal su ile gün içinde tazelemenizi yapabilir ve sanki sabah yapmış gibi doğal görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu tarz bir fırça gün içinde aydınlatıcı uygulamaya veya fondötenin bozulan yerlerini düzeltmeye de çok uygundur. 
Ayrıca yaz kış yüzünüze canlılık ve ferahlık verecek bir termal suyu yine çantanızdan eksik etmeyin derim.

Benim makyaj çantamın değişmeyen, favori ürünleri bunlar, sizin çantalarınızda neler var bakalım? Nilgün'ün makyaj çantası için buraya, Gül'ün makyaj çantası için de buraya tıklayabilirsiniz.
Sevgiler..






22 yorum:

  1. Çünkü makyajsever olmak bunu gerektirir diyorum:))
    Soft&Gentle benim de ilk göz ağrım, değişmez aydınlatıcım. İlk beşliye koyamadım ama hep yanımdadır. Biri bitti ikincinin de pan'ını gördüm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily oo aydınlatıcıda pan görmek süper zaten :-)) ben de başka bir aydınlatıcının dibini gördüm bu ara ..

      Sil
  2. Aydınlatıcıdan gözlerimi alamadım, BAYILDIM!! <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @benimtutkumblog en güzel aydınlatıcılardan biridir.. herkeste olmalı bence...:-))

      Sil
  3. Mac benımde favorım ama ben bıtırmek uzereyım ıkı seneye yakın kullandım galıba <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @madamekokoş her gün kullanılsa kesinlikle biter ben çok az uygulama yapıyorum gün içinde bitmez daha yani..

      Sil
  4. Bir makyajsever olarak doğal şeylerdir sanırım.

    YanıtlaSil
  5. Essence kapatıcı ve Silk Matte benim de hep olmazsa olmazlarım arasında :)!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pembedünyam ikisi de çok başarılı bence...

      Sil
  6. çok iyi çok faydalı yazıydı bu saol yaaa :)

    YanıtlaSil
  7. Bir kaç tanesi benim de en sevdiklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @locosmetico evet ortak ürünlerimiz çok var :-))

      Sil
  8. Birkaç farklı Ruj ve kapatıcı Benim de hep yanımda olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @evintekkızımona eten benim de sadece bu kadar değil ama diğer rujlar hep değişiyor...

      Sil
  9. Rujlar konusunda ben de makyaj çantamı ister istemez dolduruyorum :) Sephora glossa bayılıyorum ve termal su olmadan ı ıııh :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @blogluyorum hele şimdi yaz geldi termal suyun büyüğünü atarım çantaya :-)))

      Sil
  10. Burada yorum yazdım mı hatırlayamadım ama Flormar Silk Matte çıktığından beri benim de favorim.Soft&Gentle da uzunca süredir ertelediğim biri ürün.Ben erteleyip dururken fiyatı 229 lira olmuş :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajkelebeği her şeye felaket zam geldi zamanında iyi ki almışız diyorum şimdi :-((

      Sil
  11. Rujlarını çok beğendim hepsinin de rengi güzel ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya evet favori rujlarım hep yanımda :-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...