18 Nisan 2019

Nascita Fondöten Fırçası..

Hala bazı arkadaşlarımız elleri ve parmakları ile makyaj yapıp fondöten sürseler de benim için iyi bir makyajın olmazsa olmazı kesinlikle makyaj fırçalarıdır. O yüzden ilk makyaj yapmaya başladığım günlerden beri makyaj fırçası alırım. Bazıları bozuldu ama çoğu sapasağlam duruyor. Ama bu sağlam duranlar Nars, Mac, Dior gibi markalara ait. Hem sağlam hem de uygun fiyatlı Türk yapımı makyaj fırçası bulmak çok zor. Doğuş Kozmetik markası olan Nascita bu eksiği doldurur gibi oldu ama onun da eksileri ve eksikleri var tabi. 


Bu yazıda Nascita ocean serisinden tampon fondöten fırçası. Nasbrush 0218 olarak geçiyor ve kendi sitesinde 77.28 TL. olarak gözüküyor. Ben ürünü Gratis'den  20 TL.'ye almıştım ki bu fırça için uygun fiyat budur bence.


Ürün şık aslında, ben biraz Real Technics'in mavi serisine benzettim. Sapı güzel desenli ve ağır, tok bir fırça ama elde çok ağırlık yapmıyor. Yalnız bu fırçalar hakkında yıkayınca tüyleri çıktı gibi şikayetler duymuştum, benimkinde böyle bir şey olmadı. 


Fırça bir fondöten fırçası, çok amaçlı değil. Pudra için fazla tok göz altı için fazla büyük. O nedenle alayım bir kaç amaç için kullanayım derseniz olmaz. Diyenlere de çok inanmadım o yüzden.


En iyi uygulama şekli fondöteni direk üzerine dökerek uygulama. Tabi o zaman kılların arasından içine sızıyor o fondöten ama elinizin üzerine döküp de almak isterseniz o zaman da az ürün alıyor. 


Uygulaması çok güzel, başarılı ona hiç bir diyeceğim yok. Temiz olduğu zaman fondöteni pürüzsüz uyguluyor. Ama tek bir kullanım ile kirleniyor.  Hele 2-3 gün üst üste temizlemeden kullanırsanız o kıllar tamamen fondötenle ağırlaşıyor. Ve fırçayı temizlemek o kadar zor ki, zaten Nascita'nın kullandığım bütün fırçalarında bu sorunu hep yaşadım ben zor temizleniyor fırçalar. Yıka yıka o fondöten akmak bilmiyor. 


Evet güzel ve şık bir fırça, kaliteli, uygulamayı da iyi yapıyor ama dediğim gibi zor temizlendiği için bir kere yıkadım ve elim artık bu fırçaya gitmiyor kesinlikle. 

Ne kadar güzel ve iyi olursa olsun ederi 77 TL. kesinlikle değil zaten. Markanın daha iyi fırçaları var, onlara bakılabilir ama üzerine biraz daha konulup daha iyi bir fırça da alınabilir bence. Nascita'dan aldığım 3 fırça ve 2 sünger var şu anda elimde gerisini hep kullanmadığım için hediye ettim. Yüz temizleme süngerini yazmıştım, diğer süngeri de yazacağım yakında.
Sevgiler..

16 yorum:

  1. üst üste kullanımda çabuk kirlenmesi gerçekten sıkıntı hele de üşengeç kişiler için :) faydalı yazı olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @arselinokyanusu ben genelde her kullanımdan sonra ıslak mendille silip hafta sonu yıkarım ama ıslak mendil çok etki etmedi bu fırçaya.. teşekkürler :-))

      Sil
  2. Tok kıllı fırçaların yıkanması gerçekten de sorun olabiliyor. Bu fırçanın görüntüsü güzel ama pek de gerek yokmuş almaya..

    YanıtlaSil
  3. @buralıolmayan evet çoğu zaman meraktan ve deneyip yazmak için alıyorum zaten :-))

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. @derya evet şekli ve rengi çok güzel .-))

      Sil
  5. Bu markayı hiç kullanmadım, zor yıkanıyorsa hiç bakmam zaten zor bir uğraşken fırça yıkamak bir de yıka yıka çıkmaması sıkıntı :)) Ten ürünü konusunda fırça aramıyorum artık zaten, sünger bence en iyisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @minimalbakım benim de ilk tercihim sünger kesinlikle artık ama fırçaları da meraktan deniyorum :-))

      Sil
  6. hımms iyi giderken yorum olumsuz bitti pikii :)

    YanıtlaSil
  7. Fondötende benim ilk tercihim sünger. Zaten sırf yıkama sorunu yüzünden pek elim gitmiyor bu tarz fırçalara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily benim de öyle ama deneyip yazmak için alıp kullanıyorum fırçaları :-))

      Sil
  8. Nascita ocean serisini bende neredeyse tamamladım.Görüntüsünün güzelliği yanı sıra kıl yapısı ve yumuşaklıklarını çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @beğendimpaylaştım diğerlerini denemedim canım.. bu kadar zor temizlenmeseydi çok iyi olabilirdi gerçekten ...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...