22 Ocak 2019

Kirpik Perması Nedir ve Nasıl Yapılır?


Kirpik Perması Nasıl Yapılır?
Kirpiklerin daha kıvrık ve hacimli görünmesini sağlayan bir kozmetik işlemidir. Kirpik perması işinde uzman bir yerde yaptırmaya özen gösterilmesi gerekmektedir. Ayrıca uygulama öncesi "kirpik perması nasıl yapılır" konusunun bilinmesi uygulama esnasında büyük rahatlık sağlayacaktır. Perma işlemi ortalama olarak bir saat de gerçekleştirilmektedir. İşlem için öncelikle kirpiklerinize uygun olarak minik bigudi seçilmektedir. Kirpikleriniz bu bigudiye sarılarak üzerine özel solüsyonlar sürülür. Bu işlemler ayrı ayrı gerçekleştirilmekte olup iki ayrı solüsyon işlemi uygulanır. Son aşamada ise kirpiklerinizin hava ile olan teması tamamen kesilir.




 Üzerlerine özel bir maske uygulanılarak belli sürede bu şekilde bekletilir. Bu aşamalarda bekleme süreleri tamamen kirpiklerinizin yapısına göre ayarlanmaktadır. Bigudiye sarma işleminin tek tek kirpikler düzeltilerek ve itinayla yapılması gerekmektedir. Bu yüzden kirpiklerden daha küçük ya da büyük bigudi kullanılmaması önemlidir. Bu duruma dikkat edilmemesi kirpiklerinizin çok kıvrılmasına ya da kıvrılmamasına neden olmaktadır. Kirpikleri çok ince ve açık renkli olan kişilere uygulama esnasında boyama işlemini de yaptırabilmektedir. Uygulama ile kıvrılmış kirpiklerinizin daha dolgun ve koyu renkli olması sağlanmaktadır. Sert ve inatçı kirpikler de boya işleminin yumuşatması sayesinde kirpik permasının daha iyi sonuç vermesi de sağlanmaktadır.

 Kirpik Perması Ne Kadar Süre Kalıcıdır?
 Kirpiklere yapılan perma işleminin kalıcılığı tamamen kaçıncı kez uygulandığına bağlıdır. İlk defa yaptıran kişilerde 1.5 ya da 2 ay kalıcılığı bulunmaktadır. Ancak işlemi daha öncede yaptırmış kişilerde bu süre 3 aya kadar çıkabilmektedir. Bundan dolayı daha uzun yıllar kullanmak isteyen kişilerin düzenli olarak işlemi yaptırması tavsiye edilmektedir.



Kirpik Permasının Yaptırılması Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler..
İşlemin ardından kolaylıkla günlük yaşama dönülebilmektedir. Hatta duşa ve denize girilmesinde bile bir sakınca bulunmamaktadır. Kirpik perması işlemi ardından her gün düzenli olarak kirpik besleyici ürünler kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu sayede hem kirpik permasının kullanım süresini uzatabilir hem de kirpiklerinizin daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

 Kirpik Permasının Zararları..
Kirpik permasının bilinen kalıcı hiç bir zararı bulunmamaktadır. Özellikle kirpikleri dik olan kişilerde sağlık problemi oluşmasını da önlemektedir. İşlemde kullanılan tüm malzemeler medikal ürünler olup anti-alerjik özelliklidir. İşlem öncesinde yine de bileğinizde küçük bir noktaya deneterek alerjik reaksiyonları test edebilirsiniz. Yanlış merkezlerde yanlış şekilde uygulanması durumunda zararlı etkileri bulunabilmektedir. Bunun için ağzı açık halde olan ve son kullanma tarihi geçmiş ürünler kullanılmamalıdır. Bu durumda gözde kalıcı olarak görme sorunları da oluşabilmektedir.
Sevgiler..

*Görseller google'dan alınmıştır.

19 yorum:

  1. Ilginc bir uygulamaymis 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya evet çok yaptıran var aslında ben de deneyeyim diyorum..

      Sil
  2. Kirpik permasını çok ayrıntılı anlatmışsınız teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Kirpik lifting ile benzerlik gösteriyormuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden evet oldukça benziyor..

      Sil
  4. Denize de girilebiliyor olması başarı göstergesi bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sihirlimavi evet o yüzden yazın da rahatça yaptırılır bence..

      Sil
  5. Ilk kez duydum ama çekici geldi daha çok kalıcı olsa harika olur hele:)!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer evet 6 ay falan kalıcı olsa süper olurmuş..

      Sil
  6. Kirpikleirn daha dolgun ve koyu görünmesini kim istemez ki.. Ben bunun için rimel kullanıyorum. Kirpik permasını yeni duydum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ennefistariflerim rimel ayrı ama bu işlem baya baya gür ve siyah gösteriyor kirpikleri tabi..

      Sil
  7. Son zamanlarda bende kafaya takmıştım ama gözlerimde fena alerji var :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gizemgider alerji varsa olmaz tabi..:-((

      Sil
  8. Sitenizi yeni fark ettim ve hemen takibe aldım, insana davet sitesine de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  9. Sonuçlar çok hoş görünüyor

    YanıtlaSil
  10. Aslında kirpik lifting, kirpik perması vs gibi şeyleri son zamanlarda çok görüyorum. Açıklayıcı olmuş teşekkürler İrem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeçevik rica ederim canım beğenmene çok sevindim yazıyı..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...