25 Temmuz 2018

Kahve Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Kahve içmek günlük yaşamda pek çok insan için vazgeçilmez hale gelmiştir. Durum böyle olunca evlerde kahve makinesi kullanmak giderek daha da yaygınlaşmıştır. Peki, kullanımı artan bu kahve makinelerini satın alırken nelere dikkat etmelisiniz?
Kahve makinesi satın alırken piyasada çok çeşitte makineler olduğunu görebilirsiniz. Bundan dolayı ilk olarak makineyi hangi tür kahve yapımı için kullanacağınıza karar vermelisiniz. Arzum’da her tür kahveyi bir arada yapabilen makineler bulunsa da bu noktada en çok talep gören genellikle filtre kahve makinesi olmaktadır. Özellikle çalışan insanlar kahve içerek bir nebze de olsa rahatlayabilmek adına filtre kahve içmeyi tercih etmektedir.
Evde kullanmak üzere kahve makinesi alacaksınız burada tercih küçük boy makinelerden yana olmalıdır. Bunların evde kullanımı daha rahattır.






Filtre Kahve Makinesi Nasıl Seçilmelidir?

Fitre kahve makinesi satın alırken içerisi plastik değil de demir malzemelerden üretilmiş olan kahve makinelerini tercih etmeye özen göstermelisiniz. Plastik malzemeler yüksek sıcaklığın etkisiyle zaman içerisinde sağlığınızı tehlikeye sokabilir. Bunun yanı sıra kahvenin lezzetini değiştirici etki yaptığı da belirtilmektedir. Bundan dolayı filtre kahve makineleri için en ideal olan demir malzemelerle üretimi yapılanlardır. Ayrıca bu makineleri satın alırken filtre kâğıt boyutu tercihi de önemlidir. Bu kâğıtlar 2 ve 4 numaralı çeşitlere sahiptir. 2 numaralı kâğıt daha küçük makinelerde kullanılırken 4 numaralı kâğıt standart boy olarak nitelendirilir ve kullanımı daha yaygındır.

Filtre kahve makineleri alırken karaf kısmına dikkat etmelisiniz. Sürahi olarak da isimlendirilen bu kısımda cam ve termos seçenekleri bulunmaktadır. Termos kısımlarında sıcak tutmak için herhangi bir ekstra sistem bulunmamakta olup bu makinelerin elektrik tüketimleri daha azdır. Cam karaf ise temizlik yönünden daha elverişlidir ve ısıtma sistemine sahiptir fakat kırılma ihtimali de vardır. Bunlardan hangisini tercih edeceğiniz tamamen size kalmıştır.



Hangi Filtre Kahve Makineleri Daha İyi?

Filtre kahve makineleri için en çok tercih edilen markaların başında Arzum gelmektedir. Pek çok elektronik üründe olduğu gibi kahve makineleri ile de öne çıkan Arzum kaliteli ürünlere sahiptir. Bu hususta Arzum filtre kahve makinesi modellerine baktığınızda ilk göze çarpan model Arzum brewtime filtre kahve makinesi olmaktadır. Bu model on ile on iki fincan arasında kahve pişirebilmekte ve piştikten sonra kahveyi kırk dakika sıcak tutmaktadır. Makinenin filtre kısmı kolayca çıkarılıp temizlenebilmektedir. Ayrıca Arzum filtre kahve makinesi damlatma önleyici sisteme de sahiptir.

13 yorum:

  1. Hiç kullanmadım Türk kahvesi dışında kahve ile aram pek iyi değil :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi aa ben de tam tersi Türk kahvesi dokunuyor bana..

      Sil
  2. Arzum ürünlerini seviyorum :)

    YanıtlaSil
  3. bu aralar düşünürken iyi oldu bu yazı :)

    YanıtlaSil
  4. Kahveden başka birşey içmediğimden benim için çok önemli. Çeşitli kahve makinalarım var ama hiçbirini alırken bu kadar detaya dikkat etmemiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgün evet ya bende de 2 tane var ama öylesine bakıp almıştım daha önceden..

      Sil
  5. @elena thank you Elena :-))

    YanıtlaSil
  6. Yanıtlar
    1. @sihirlimavi evet ben de çok şaşırdım

      Sil
  7. Filtre kahve kahvaltida olmazsa olmazimiz 😊

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...