19 Nisan 2017

Sleek Renk Düzenleyici Palet..

Geçtiğimiz hafta Gratis'den sürpriz bir paket gelmişti, instagramda görmüşsünüzdür. Sleek markasına ait yeni ürünlerden Color Corrector Palette yani Sleek renk düzenleyici palet ve iki de kalem ruj olan biz makyajseverleri çok heyecanladıran sürpriz bir paket oldu. Açıkçası ben dolaşırken gözüme takılıp da bir şey almayayım diye bu ara Gratis ve Rossmann'a pek uğramamaya çalışıyorum. O nedenle bu paletten haberim yoktu. Instagramda da çok merak edilip, çok sorun alınca, hafta sonu hemen resimlerini çekip, deneyip yorumlamak istedim.

Sleek renk düzenleyici palet


 Renk düzenleyici paletimiz minik, avuç içi kadar ama içinde 6 tane renk yer alıyor. Bunlardan özellikle mavi böyle corrector paletlerde veya tek başına çok görülen bir renk değil. O nedenle Sleek corrector palet piyasadaki muadillerinden hemen ayrılıyor.
Sleek renk düzenleyici palet

 Renklerin her biri 0.4 g. ama parmak veya fırça ile pıt pıt yöntemi ile uygulanacağından uzun zaman gidecektir sanıyorum. Bu arada bu tarz krem corrector ürünler süngerle uygulamada inanılmaz ziyan oluyor. Sünger ürünü yiyor ve rengi tutturmak için normalden fazla almak gerekiyor. Bu tabi benim fikrim. 

Sleek renk düzenleyici palet

Renkleri sırayla yeşil, lila, mavi, pembe, sarı ve turuncu olarak görüyoruz. Şimdi bakalım bunlar ne işe yarar bakalım. 

Sleek renk düzenleyici palet

Yeşil renk ile başlayalım, bu renge uzun süredir aşinayız zaten. Yeşilin en önemli özelliği kırmızı rengi nötrlemesi yani sivilce izi, yüzdeki kırmızı lekeler, damarları kapatmak için kullanılan renk. Lila rengi sarıyı nötrlemek için kullanılıyor. Yani yüzdeki solgun noktaları kapatmak için kullanabilirsiniz. Mavi renge gelince, bende olmadığı için şimdiye kadar ihtiyacım olmadı ama turuncu rengi dengelemek yani şikayetçiyseniz çillerinizi kapatmak için kullanabilirsiniz. 
Pembe renk ise koyu lekeleri kapatmak için kullanılıyor. 
Şimdi geldik herkes için en önemli ve en kullanışlı olacak iki renge, sarı ve turuncu her ikisi de göz altı morluğunu ve siyah halkaları kapatmak için kullanılıyor. Spesifik olarak söylersek, sarı morluğu turuncu ise siyah halka görünümünü dengeliyor. 

Sleek renk düzenleyici palet

Paletin kutusunun arka kapağında renklerin görevleri güzelce açıklanmış zaten. Büün Sleek ürünleri gibi içinde silikon bulunuyor.

sleek corrector

Turuncu rengin elimdeki dövmenin üzerine hafifçe tampon hareketlerle uyguladım..

sleek corrector

Üzerine de kapatıcı uyguladım, nasıl hiç fena değil değil mi. Bir de göz altı morluğunuz ve halkalarınız çok fazlaysa şöyle bir şey uygulayabilirsiniz. Fondöten sürmeden önce turuncu rengi uygulayıp çok yedirmeden bırakın. Daha sonra fondöteni uygulayın. Sonrasında yine turuncu veya sarı corrector uygulayıp kapatıcı veya aydınlatıcı bir göz altı ürünü ile bitirip sabitleyin. Evet biliyorum çok fazla gibi görünüyor ama göz altınız çok sorunluysa yapacak bir şey yok.

sleek corrector

Bu da yeşil rengin elimin üzerine sürdüğüm pembe bir far üzerine uygulanmış hali. Kapatıcı veya fondöten bile sürmeden alttaki rengi nötrlemesi harika.

Renkler fırçaya ve parmağa kolay geliyor, yumuşak ve kremsi ama bazı krem ürünlerde olduğu gibi tereyağı kıvamında değil. Birbirleri ve fondöten ile kolayca karışıp bütünleşiyorlar. Günlük çabuk bir bir uygulama için şöyle bir tüyo verebilirim. Önce fondöteni uygulayın daha sonra hangi rengi kullanacaksanız o rengi parmağınız ile yaymadan tampon hareketler ile sürmek istediğiniz noktaya iyice yedirin. Daha sonrasında yine ya bir sünger ya da parmak yardımı ile fondöteni o noktaya tekrar uygulayın. Ürünü sünger veya fırça ile çekiştirerek dağıtmayın yoksa rengin açılmasına neden olacaktır. Paletin tamamını swatchlamadım ama sadece kendim de en sık kullanacağım renklerin örnek uygulamalarını yukarıda gösterdim.  Paleti Gratis mağazalarından temin edebilirsiniz.
Sevgiler..



50 yorum:

  1. Bana göre paletin pigmentasyonu bir tık daha fazla olabilirdi; ama, son paragrafta yazdığın yöntemle kesinlikle iyi ve doğal bir sonuç veriyor. Aklın yolu bir, ben de böyle uyguluyorum. Güle güle kullanalım, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik elimde çok pigmentli correctorlar var ve beni daha çok uğraştırıyor miktarını ayarlamak o yüzden bu daha pratik geldi bana şimdilik Başakcım.. :-)) değil mi en kolay ve güzel o şekilde uygulama yaptım ben .. teşekkürler şekerim öpüyorum..

      Sil
  2. palet oldukça kullanışlı ve ince yapısı da çok hoş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer evet ben de yapısını beğendim..

      Sil
  3. Ben sleek markasını biraz geç keşfettim, aydınlatıcısı ile başladık bakalım sıra buna da gelecek herhalde. Sevgiler.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @periscope gelir gelmez aydınlatıcılarını ve sunset paleti almıştım bunun da gelmesi çok iyi oldu bence .-))

      Sil
  4. Ne kadar güzel renkler, güle güle kullan Audrey'ciğim. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Gül hastalığım için yeşil ararken çok iyi oldu bana da 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @siriyaşam aa benim yeğenimde de ileri derecede var gül hastalığı geçen hafta doktora gittik ve çok değişik ilaçlar verdi işe yararsa haber veririm sana..

      Sil
  6. Hem ürünleri tanıtıp hem de uygulamada kolay yolları anlatıyorsun. Ne güzel:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu :-))) işe yarıyorsa ne mutlu bana ..

      Sil
  7. Bir sürü rengin bir arada olduğu paletlere bayılıyorum,her ne kadar siyahçı olsam da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden :-))) ama bu kapatıcı paleti siyah olamazdı zaten..

      Sil
  8. Renkleri çok tatli ama insanin içi açiliyor bakinca.

    YanıtlaSil
  9. İrem'cim bu paleti ben görmüştüm ama correctorlar çok çabuk tükettiğimiz ürünler değil, evde de iki palet olunca aklım kalmasın diye incelememiştim🙈 Palette mavi olması şahaneymiş, sık bulunmayan bir renk gerçekten😊 Uygulama tiyoları da harika olmuş, corrector kullanmayı tam bilemeyenler var. Güle güle kullan, çok çok sevgiler❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog benim daha önce catriceden aldığım palet çok kullanışsızdı mesela bunun yapısını cidden sevdim ve hepsi de kullanılabilecek işe yarayan renkler olması da şahane tabi .-)) teşekkürler canım umarım tüyolar işe yarar öpüyorum :-))

      Sil
  10. Çok güzel anlatmışsın İrem'cim ben fondöten üstüne uygulamıyordum hiç böyle de deneyeceğim çok mantıklı geldi. Güle güle kullan canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gökçebağtır teşekkürler canım umarım işine yarar bu yöntem sevgiler :-))

      Sil
  11. kapatıcılığı gayet iyi görünüyor güle güle kullan cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikperisi evet ben de beğendim teşekkürler..

      Sil
  12. Yine harika anlatmışsın :)Sanırım bu paleti bende alacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @senadursun teşekkür ederim Senacım sevgiler :-))

      Sil
  13. Krem yapılı correctorlar bana kalın dokulu geliyor ama Sleek'teki renkleri görünce bir denemek gerek diye düşünmedim değil :)
    Güle güle kullanın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan daha önce denediğim bir kaç corrector gerçekten de kalın yapılıydı bu incecik ve yumuşacık..teşekkürler..

      Sil
  14. ayyy resim yapmayı seviyoom bu palet ve renklerle olabiler iviiit :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone evet tam boyama resimlik renkler :-))

      Sil
  15. Ne kadar değişik ürünler çıkarılıyor sürekli makyaj yapanlar için ideal ürünler.hele yorgun göz altları için süpermiş.
    Sağlıkla kullan canım.

    YanıtlaSil
  16. Corrector kullanmaya çok alışık olmayan biri olarak bunun ince yapısını çok sevdim bende.Güle güle kullan canım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin evet benim de elim hiç gitmiyor genelde correctora uygulama zor diye ama bunu epey sevdim.. teşekkürler Filizcim .-))

      Sil
  17. Öncelikle emeklerine sağlık, yazıyı bekleyenlerden biri de bendim. Bana yeterince doyurucu geldi bu ürün. Sanıyorum göz altı sorunlarım için bana yetecek, yani buradan öyle görüyorum:)
    Paylaşım için tekrar teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüzünsarısı rica ederim Nihalcim .. ben de çok merak etmiştim yapısını falan neyse ki korktuğum gibi kalın çıkmadı bence yetecektir sana da :-)) sevgiler..

      Sil
  18. Yanıtlar
    1. @aslınındünyası evet hem renkler hem de yapı güzel...

      Sil
  19. Cok guzel bir anlatim olmuş. İhtiyacim olan bir urun degil ama tavsiye edebiliriz gibu görünüyor.❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pudrakokusu teşekkürler ihtiyacı olanların hoşuna gider bence de :-))

      Sil
  20. İndirime yetişemediğim aklımda kalan bir ürün, bir sonrakinde benimle eve gelecek o_O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeataş :-))) anneler günü geliyor hazır ol ...

      Sil
  21. Bu paleti çok beğendim. Benim gibi corrector kullanmadan göz altını kapatamayanlar için harika bir öneri olmuş. Eline sağlık ablacım. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ayşegül tatlım benim çok teşekkürler :-)) ben de çok beğendim paleti elimden düşmüyor ama sarı ve turuncu çabuk bitecek gibi ..

      Sil
  22. Mavi rengi görünce şaşırmadım desem yalan olur :) Harika bir anlatımınız var, mutlulukla kullanın :))

    YanıtlaSil
  23. Baya etkili 👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın evet gayet beğendim yani oldukça kapatıcı iş görüyor..

      Sil
  24. Çok ilgimi çekti.Hatta kızıma da anlattım.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ortadakarışıkblog çok sevindim beğendiğinize :-)) sevgiler..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...