17 Haziran 2019

Farsali Unicorn Essence vs. WetnWild Rose Primer Serum ..

Son zamanlarda çok trend olan gül özlü iki değişik primer yani makyaj bazının karşılaştırmasını yapacağım bugün. Bir tanesi yurt dışında bir ara baya baya popüler olmuş Farsali markasının Unicorn Essence makyaj bazı ki kendisi Türkiye'de Sephora'da satılıyor. İki boyu var büyük olan yani 30 ml. 399 TL. ufak olan yani 10 ml. 219 TL. Bendeki zaten ufak olan denemek için almıştım ama ben alırken 170-180 TL. gibi bir şeydi ve bir de %20 indirimli almıştım. WetnWild ise yakın zamanda yazdığım Rebel Rose koleksiyonunda yer alıyor ve ne yazık ki sınırlı üretim bir ürün.  30 ml.'lik ürün indirimsiz 30 TL. falandı yanlış hatırlamıyorsam. 


Şimdi aradaki fiyat farkını bırakıp özelliklerine gelelim. Aslında bu tarz ürünleri ilk olarak Farsali çıkardı tabi, sonradan gelen her ürün onun benzeri oluyor. Her iki ürün de damlalıklı cam şişelerde yer alıyor. Farsali 10 ml. olmasına rağmen oldukça uzun süre gidecek gibi duruyor. 


Bir gün biri diğer gün diğeri ve en sonunda yüzümün yarısına WW, diğer yarısına Farsali uygulamak şeklinde denediğim bu iki makyaj bazının temel olarak birbirinden pek farkı yok. İkisi de yüze aynı canlılığı veriyor ve makyajı güzel sabitliyor. WW'ın gül kokusu çok daha bariz ve yoğun. WW daha su gibi Farsali'nin yapısı daha yoğun. 


O nedenle Farsali'nin nemlendirme özelliği daha fazla, WW br tık daha parlatıyor cildi. Ayrıca Farsali'yi sürdüğünüzde bariz bir gerginlik hissediyorsunuz, cildi toparlıyor anında.




Görüntülerine varıncaya kadar aynı. Ciltte bıraktığı yapışkanlık hissine kadar aynı etkiyi veriyor.  Farsali'nin yoğun yapısı olmasına rağmen kendisinden daha sıvı formda olan WW ile aynı miktarda ürün yüzüme yetiyor. 


Renk ve dokudaki benzerlik ve yoğunluktaki fark açıkça görülüyor burada zaten. Ben her ikisini de çok severek kullanıyorum. 

Detaylarda farklar olmasına rağmen tabi en önemli fark birinin fiyatı diğerinin ise limited olması ve artık bulunmaması. Eğer ki WW bu primerı kalıcı yapsaydı hiç düşünmeden sürekli alacağım bir ürün olurdu kendisi. Farsali'yi ise almak istememe rağmen 400 TL olan fiyatı nedeni ile sürekli alamayacağım bir ürün. Bu aşama neden WW'dan bir tane daha almamışım diye üzülmekten başka bir şey gelmiyor elimden. Flormar, Pastel gibi Türk firmalarından bu tarz serum primerlar beklediğimi de buradan duyurmak istiyorum.
Sevgiler..






20 yorum:

  1. Ah bu kurlar yüzünden alabileceğimiz şeyleri de alamaz olduk. Wet'n Wild'ın Farsali gibi olacağını düşünmemiştim ama fiyatından dolayı tercih sebebi olurdu. Belki kalıcı seriye dahil olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan umarım olur gerçekten güzel bir baz-nemlendirici olmuş..

      Sil
  2. blogun çok güzel

    YanıtlaSil
  3. Evet baya tuzluymus yoksa denemek isterdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pembedünyam evet çok pahalı maalesef :-(

      Sil
  4. unicornlu her şeyi çok seviyom yaaa. bu da hemen sempatik geldi bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone :-))evet adı sempatik fiyatı değil..

      Sil
  5. 400 tl bence gereksiz pahalı hele ki muadilleri varsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lerzankara ürünler çok güzel ama çok pahalı maalesef haklısın .-(

      Sil
  6. Çok pahalıymış Farsali, digeri belki yeniden çıkar talep olursa :)

    YanıtlaSil
  7. bütün netflix ve netfliz dışı diziler var nette yaaa. "good omens dizi izle" de bir sürü site çıkıyor. dizibox mesela bir tanesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone :-)) buldum buldum ama daha izleyemedim..

      Sil
  8. Ne kadar iyi olsa da 400 lira biraz fazla gibi bence de....

    YanıtlaSil
  9. Renk tonlari güzelmis. Fiyat biraz pahali mi yoksa liralar cok olunca mi bana öyle geldi 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya yurt dışında da pahalı ama burada iyice uçtu fiyatlar..

      Sil
  10. Fiyatı nedeniyle Farsali'yi kullanmayı hiç düşünmedim ama belirgin fark yoksa üzülmeye gerek yok demekki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajkelebeği yok canım ya hemen hemen aynısı bence .-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...