15 Aralık 2021

Hyaluronic Asit Nedir Faydaları Nelerdir?

Son zamanların değişen estetik ve cilt bakımı algılarında en faydalı olduğu söylenen maddelerden birini, Hyaluronic Asit konusunu inceleyeceğiz bugün.  Hyaluronic Asit temel olarak cildin su tutma özelliğini arttırarak cildin elastikiyetini kazanmasına dolayısı ile sarkma, yaşlanma, nemsizlik gibi problemlerin önüne geçen bir amino asit oluyor. Ayrıca yine cilde oldukça faydalı olan kolajen liflerinin de üretilmesinde katkısı var.




Tabi bu da kolajen gibi yaşla birlikte vücutta üretimi azalan bir madde. Ayrıca güneş ışığı ve çevresel faktörler de azalmasına neden oluyor. Vücuda besinlerle alınabileceği gibi kullandığımız krem ve serumlar, kürler ve besin desteği şeklinde de Hyaluronik asit takviyesi yapılabilir.
Hyaluronic asit en çok limon portakal, yeşil biber, muz elma gibi sebze ve meyvelerde ve soya ürünlerinde ayrıca patateste bulunuyor. Bunların hepsini biliyordum ama patatesi yeni öğrendim ben de. 
Yine tıbbi alanda da tedavi amaçla kullanılsa bile bizi daha çok estetik alanda kullanımı ilgilendiriyor ilk etapta doğal olarak. 
Hyaluronic asit vücudun doğal olarak zaten ürettiği bir madde olduğu için çoğunlukla hassas ciltler de dahil  tüm cilt tiplerinde kullanılabiliyor. 


Uygun miktarlarda besin desteği ihtiyaca ve ne için alınacağına göre değişiyor. Örneğin  eklem sorunları için alıyorsanız ek olarak glukozamin ya da kondroitin sülfat içeren bir preparat uygun olacakken, cilt için kullanacaksanız C vitamini, B vitamini gibi ek ürünler içeren bir preparat daha doğru tercih olabilir. Hyalüronik asit içeren ürünlerin kullanıldığında etkisinin görülmesi için en az 4-6 hafta devam edilmesi mutlaka gerekiyor. 



 Tabi cilt için krem takviyeleri de yapılmalı mutlaka. benim son zamanlarda kullandığım Loreal Hyaluronic asit içeren gece kremi ve göz kreminden ve etkilerinden de bahsetmek istiyorum tabi.
Ben kremleri 1 ay gibi bir süredir kullanıyorum ve yanında da hyaluronic asit + kolajen takviyesi alıyorum. 


Önce kremden bahsedeyim, kremin vaatleri oldukça fazla. İki değişik hyaluronik asit çeşidi ile cildi dolgunlaştırmayı, kırışıklıkları önlemeyi ve azaltmayı, nemlendirmeyi, ve cilt görünümü pürüzsüzleştirmeyi hedefliyor. Bu arada her kremin içinde 2 çeşit hyaluronic asit olmuyor genelde tek oluyor bu. Kremin yapısı oldukça yoğun ve sürer sürmez gerçekten bir pürüzsüzlük veriyor cilde. Sabah nemli ve güzel bir cilt beni bekliyor oluyor. Bu zaten gece kremi, seride gece-gündüz ve göz kremleri var. Gündüz kremini de almam lazım tam etki için sanıyorum. 


Bu da göz kremi, hyaluronic asit içermesine rağmen yapısı bana oldukça hafif geldi. Emilimi çok iyi, yağlı his bırakmıyor, sivilce veya yağ butonu yapmadı. Ama nem vermesi bana biraz yetersiz geldi. Başka bir kremle birlikte takviye ederek kullanıyorum, o şekilde iyi oluyor.
Bu arada Hyaluronic asitin hafif nemli ciltte daha etkili olduğunu ve dolgunluk etkisini hemen gösterdiğini de söyleyeyim.

Hyaluronic asit içeren pek çok krem olduğu için tercihini siz ihtiyaca ve bütçeye göre yapmalısınız. Nispeten uygun fiyatlı ürünler içinde Loreal kremler iyi bir seçenek bana göre. Daha yüksek fiyatlı ürünler için ise Sephora'ya bakabilirsiniz.
Sevgiler..




25 yorum:

  1. Krem olabilir hapları unutuyorum. Patateste hyalluronic asit olduğunu bilmiyordum ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya haplara da şans vermen gerek bence daha iyi oluyor etkisi..

      Sil
  2. bu aralar kolajen içerek ürünlere merak sardım. mutlaka bakacağım bende :)
    sevgiler
    makyajlıkareler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajlıkareler evet kullanmak lazım kesinlike..

      Sil
  3. Yine faydalı bir yazı olmuş. Teşekkürler , elinize sağlık ❤😊

    YanıtlaSil
  4. Bu aralar aşırı bende sardım hyaluronic aside kesinlikle çok faydalı bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. .qgalaxyeskizi teşekkür ederim canım :-))

      Sil
  5. Güzel bir bilgi olmuş teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pembedünyam teşekkürler Ümrancım :-))

      Sil
  6. Başarılı görünüyor ürünler, aklımızda olsun :)

    YanıtlaSil
  7. Bu içeriği her zaman merak etmişimdir, ilk fırsatta ürünleri detaylı inceleyeceğim (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @aslınındünyası umarım beğenirsin :-))

      Sil
  8. Hap kullanma konusunda çok sorumsuzum ama ürünleri kullanabilirim :) Harika bir yazı olmuş <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajlıyorum çok teşekkür ederim.. hap konusunda ben de sorumsuzdum ama son zamanlarda mecburen daha düzene girdim...

      Sil
  9. çok ilginç geldi bu yazı bana hiç bilmiyor muşum saol yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone güzel bir içeriktir tavsiye ederim kullanmanı..

      Sil
  10. Çok güzel ve farklı bir yazı olmuş . Ellerine sağlık ,bilmediğim bir çok konuyu öğrendim. Kremleri mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme teşekkür ederim canım :-)))

      Sil
  11. Faydalı bir paylaşım,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Dizim için kullandığım bir ürün var. Onun içeriğinde var Hyaluronic Asit. Tip2 koljen benimkisi. Cilde de faydası oluyor mu bilemiyorum. Ama bu tarz ürünlerin fiyatı da uçtu resmen son zamlarla. Bakalım nereye kadar gidecek fiyatlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ædadenizi evet fiyatları çok arttı ben mutlaka indirim takip edip kupon da kullanıyorum.. umarım daha fazla artmaz..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...