9 Aralık 2019

Tatil planımı nasıl yaptım?


2019’u bitirmek üzereyiz. Yaz biliyorum uzak görünüyor ama göz açıp kapayana kadar geliveriyor, hatta geçiveriyor. Bence yaz tatili için plan hatta rezervasyon yapmanın tam zamanı Aralık, Ocak ve Şubat aylarıdır. Hem seçenekleri incelemek için bol bol zaman olur hem de erken rezervasyonun sağladığı pek çok avantaj olacaktır.  Uzun yıllardır tatilini Ege’de geçiren biri olarak bu sene Antalya’ya gitmeye karar verdim ve iyi bir otel aramaya başladım. O kadar çok seçenek var ki Antalya Otelleri içinde seçim yapabilmek gerçekten çok zor oldu. Ama sonunda bütün istediklerime sahip oteller arasında seçenekleri en aza indirgeyerek seçimimi yaptım.  




Daha önce de pek çok kere Antalya’da tatile gittiğim için aşağı yukarı neler istediğimi, gideceğim otelde neler olmasını tercih edeceğimi kesinlikle bildiğim için aramamı da bu doğrultuda yapıyorum. Bir kere her şey dahil bir tatil olsun istiyorum bu sefer ki ben uğraşmak zorunda kalmayayım. Tabi ki bu bir tercih meselesi, ben bu sefer otele gireyim ve her şeyi içeride halledeyim bir daha yemek için ayrı para ödemeyeyim istiyorum. Ayrıca otelin denizinin de güzel olması, güzel bir sahil şeridinin bulunması gerekiyor benim için. Tabi havuz da önemli ama deniz daha ön planda benim için. Ayrıca açık büfe seçenekleri kadar değişik mutfakların da olduğu restoranların olmasını istiyorum. 



Bütün bu isteklerimi göz önüne aldığımda karşıma bir kaç seçenek çıktı. Accor grubuna ait Rixos Beldibi veya Land of Legends olarak seçenekleri 2’ye kadar indirdim ve daha detaylı incelemeye başladım. Her iki tesis de erken rezervasyon ile çok güzel fiyat avantajları ile geliyor. Rixos Beldibi her şey dahil konsept olması, standart odalarının bile genişliği ve ferahlığı, yemek salonlarının genişliği ve çokluğu, geniş sahili gibi özellikleri ile ilgimi çekti.

 Ayrıca her iki otel de Antalya şehir merkezine ve havaalanına da oldukça yakınlar. The Lands of Legend ise havuzlarının kalitesi, eğlence imkanları, tabi ki yemek kuyruklarında bekletmeyecek geniş ve rahat restoranları ile ön plana çıktı. Tabi bu arada benim çocuğum büyük ama küçük çocuklu aileler için olan imkanları süpermiş onu da görmüş oldum.

Sonuçta benim tercihimi daha önceden gidenlerin memnuniyet derecesi belirledi. Her iki otelin de hizmet kalitesi ve sunduğu imkanlar oldukça iyi ve yüksek düzeyde ama memnuniyet derecesine bakıldığında Lands of Legends daha öne geçmiş. Oraya gidip de mutsuz, memnuniyetsiz ayrılan yok gibi, bu nedenle benim bu seneki tatilim erken rezervasyon imkanı ile Lands of Legends olacak. Siz de Antalya ve civarında tatil yapmayı düşünüyorsanız, erken rezervasyon fırsatlarını kaçırmamanızı öneririm. Daha önce bu otellere giden var mı? Görüşlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

Sevgiler..

16 yorum:

  1. Burası değil ama geçmişte Antalya civarında (iş nedeniyle) pek çok otelde konaklama imkanı buldum. Genelde kongre turizmine de hizmet verdikleri için geniş ve bol seçenekli oluyorlar. Her şey dahil, otelde tatil sevenler için cidden idealler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adadenizi evet ben de daha çok Kemer ve Alanya otellerinde kalmıştım daha önce...

      Sil
  2. Tavsiyeler için teşekkürler. Land of Legends'ı bende yakın çevremde sıkça duyuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gizlipencere06 evet ben de çok duydum geçen yaz çok beğenmiş herkes...

      Sil
  3. yaa sahiden de şimdiden ayarlıyon mu yaa oteliiiii :) beldibi de nefis rixos da diğer oteli bilmiyom sanırıms :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone evet yılbaşından sonra ayarlayacağım hemen bu sefer .-))

      Sil
  4. Buraya gitmesem de memnun kaldığım
    pek çok otelinde kaldım:) Bunu da kenara not edeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pembedünyam evet bu gruba ait otellerin hepsi çok güzel aslında :-))

      Sil
  5. Otellere gitmedim ama Beldibi çok güzel

    YanıtlaSil
  6. Tatil tercihlerimi son yıllarda değiştirdim..Deniz mevsiminde 1 geceliği 3-4 bin TL olan bir otele gideceğime, birçok farklı ülke görmeyi tercih ediyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily evet bu da çok güzel bir yöntem beraber gideceğiz unutma :-))

      Sil
  7. Şimdiden seçtin demek . Inşallah beklediğin gibi çıkar ☺️

    YanıtlaSil
  8. Şimdiden karar vermek çok iyi oluyor hem fiyat açısından hemde yer bulabilmek açısından :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makyajliyorum evet kesinlikle öyle baya uyguna gelecek bana fiyat bu sene..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...