27 Mart 2019

Bioxcin Siyah Sarimsak Şampuanı..

Saçlarımdan yana çok dertliyim çok. Çok ince telliler, çok sönükler, uçları yağlı, saç derisi kuru ay anlatırken bile ben yoruldum. Ne yapsam olmuyor, herkese iyi gelen yağlar falan benim saçlarımı aşırı yumuşatıp söndürüyor. Her gün saç yıkamayayım diyorum ama bu sefer de akşama doğru kötü görünüyor. Ayrıca mevsim geçişlerinde mutlaka yoğun bir dökülme de yaşıyorum. O nedenle bana değişik ve güzel vaatlerle gelen her şampuanı denemek istiyorum. 


Başka çeşitlerini daha önce kullandığım Bioxcin yeni siyah sarımsak içeren bir şampuan çıkartmış. Ben de bu şampuanı yaklaşık 1 aydır falan kullanıyorum. Vaatleri arasında saça hacim, canlılık ve parlaklık katmak var. Ayrıca saç tellerini güçlendirerek dökülmesini de önlemeyi vaat ediyor. 


Önce genel olarak siyah sarımsağın saça faydasına bakalım. Sarımsağın doğal bir antibiyotik olduğu biliniyor zaten.  Sarımsak saçı beslediği için dökülmeyi azaltıyor. Ayrıca siyah sarımsağın kokusu beyazı gibi kötü ve kalıcı değil. Daha fazla antioksidan içerdiği için de saç ve saç derisi yani cilt sağlığına daha faydalı olduğu belirtilmiş.


Zaten şampuanın arka yüzünde de detaylı olarak belirtilmiş faydaları. Aynen günlük kullanıyorum. Biraz sulandırdığım şampuan ile tek yıkama genelde yetiyor. Sonrasında saçlarım ne çok yumuşak ne de bir krem yardımı olmadan açılamayacak kadar sert ve dolaşık  oluyor.  Özellikle fönle kuruttuğumda farkına vardım ki saçlarım oldukça parlak ve hacimli  görünüyor ve şekli ertesi sabaha bozulmuyor.  Dökülmesi de yarı yarıya azaldı diyebilirim.  Ama ertesi güne mutlaka yeniden yıkamam gerekiyor. 


Şampuanda belirgin bir koku yok, bitkisel bir kokusu var gibi ama kalıcı veya rahatsız edici değil. 




İçeriğinde 1-2 şey var ama SLES ve paraben içermiyor. 


Bitkisel içerikleri ve içindeki mineraller de oldukça iyi. 


Tam vaat ettiği gibi saç dökülmesini oldukça azalttı. Bu bakımdan bu dönemi iyi atlattım denebilir. Saç tellerimi kalınlaştırması gibi bir etki gözlemlemedim. Ama saçlarım daha canlı ve sağlıklı görünüyor o doğru. 

Yaza kadar kullanmaya devam edip etkilerini iyice gözlemleyeceğim. Gerekirse yazıyı revize ederim tabi. Etkisi aynen böyle devam ederse mevsim geçişlerinde kullanacağım tek şampuan olacaktır kendisi.
Sevgiler..

20 yorum:

  1. Lorealin yeni çıkan ambalajı çok yeşil renkli bi kuru şampuanı var onu mutlaka dene derim denemediysen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi yeni çıkan kuru şampuanlarını denedim ama gün sonuna doğru o bile beni çok mutlu etmiyor görüntü olarak...

      Sil
  2. Çeşit çeşit sarımsaklı şampuan kullandım ama siyah olanını hiç denemedim. Beyaz sarımsakta da hiç koku olayı yaşamamıştım. Fakat bu tür ürünlerde genellikle kullanımı bırakınca saç yine eski haline dönüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeçevik evet biliyorum yeni şampuana geçtiğim anda etkisi de geçer o yüzden biraz daha kullanacağım bunu..

      Sil
  3. Bunu çok görüyorum. İçeriği de güzelmiş. O kadar çok denenecek var ki. Sıra gelirse eğer deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @makeupbyfun hakikaten elimde o kadar çok denenecek şampuan ve saç kremi var ki nasıl olacak bilmiyorum...

      Sil
  4. Dökülmesini azalttıysa ben de denemek isteyebilirim bu şampuanı, elimdekilerle dönüşümlü kullanarak yağlandırmasını da belki uzatabilirim diey düşündüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kübontkeblog evet olabilir aslında ama benim yağlanmamı azaltan tek bir şampuan oldu şimdiye kadar onu kullanmam lazım..

      Sil
  5. Sarımsağı biliyorum da siyahını duymadım. Dökülme şu sıra benim de sorunum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden uzun zamandır duyuyordum ben de kullanmamıştım ilk defa denedim.. Aslında bir de yemek olarak denemek istiyorum ya bakalım..

      Sil
  6. Siyah sarımsak bu aralar çok popüler. Mevsimsel dökülmelerin çoğaldığı dönemde deneyebilirim ben de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolamayn evet daha hormonal bir dökülme için faydası olmayabilir zaten..

      Sil
  7. Ayni saclara sahibiz . Buna bakayim ben de kokmamasi iyiymis 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya ay dünyanın en zor saçı bence :-((

      Sil
  8. hımmm ilginç yaa dökülenlere sölemeliii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone evet mevsimsel bir dökülme varsa iyi gelir..

      Sil
  9. hmm yakın zamanda denenmeli o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer evet saç dökülmesi varsa dene canım .-))

      Sil
  10. saç dökülmesi sorunum yok ama benim de saç derisi kaşınma sorunum var :) her şampuanı kullanamıyorum saç derim hemen kuruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esratakım evet o zor bir durum ara ara oluyor bana da :-((

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...