2 Şubat 2019

Saç Ekiminden Sonra Bakım Nasıl Olmalı?

Tüm saç sorunu yaşayanlara selamlar diyerek bugünkü konumuz hakkında sizleri bilgilendirelim. İlk önceleri birçok araştırma yaptınız acaba saç ekimi bana uygun mudur, yaptırırsam iyi sonuç elde edebilirim miyim diyerek bunları çözümü kavuşturdunuz. Bundan sonrada iyi bir saç ekim merkezine karar verdiniz, sırada bu operasyon sonrası var. Sonrası içinde ilk akla gelenlerden biri de saç ekimi sonrası bakım olmaktadır. İşte bunun için neler yapmalısınız size detaylı öneriler sunacağız. Bilindiği gibi her saç tipi ve şekli az ya da çok bakım ister. Bu yapılmadığında ise ortaya bazı sorunlar çıkabilir. Nasıl ki bir makinenin bile bir bakımı var, bu canlı yapının olmaması çok saçma olur. Bu operasyondan sonra normale göre yapılacaklar biraz daha farklı olmaktadır. Bunları yaptığınızda her açıdan fayda görüp daha iyi bir görünüm kazanacaksınız. Bu konudaki bilgileri es geçip kulak ardı etmeniz durumunda birçok sıkıntı ile karşılaşırsınız. Zaman zaman bazı kişilerin saç nakli sonuçlarını daha çok beğeniyoruz bu durumun sebebi saçlara gösterilen ilgidir. ilgisiz saçlar solmaya kötü görünmeye mahkumdur. İşte bu işlemden sonra bakım için yapmanız gerekenler.  

https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberleri/sac-ekimi-ile-ilgili-merak-edilenler/




Bu Operasyondan Sonra Yapılması Gereken Bakım İpuçları Listesi 

1.Saçlar Nasıl Kesilmeli ve Ne Gibi İşlemler Uygulanmalı

Bu işlemi yaptırdınız artık iyileşmede oldu,peki bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izlemeliyim derseniz size tüyoları verelim. Saçların düzenli kesilmesi ve kırıklarının alınması önemlidir. Ekilen saçlarda aynı şekil uzayacak ve aynı şekilde kırıkları oluşacaktır. Bundan dolayı doğru bir kesim önemlidir. Çünkü saçların çıkma açısına şekil vermeniz kolaylaşacaktır. Kesim yapılan saçlar daha sağlıklı ve yoğun gözükecektir. Ayrıca kuaförünüz kaliteli markanın saç maskesini de uygulamalı. Saç maskesi saç tellerini besler ve parlaklık verir. Yeni ekilen greftler de bundan olumlu etkilenerek daha hoş bir görünüm kazandırır. Bu uygulamalar basit ama etkili önerilerdir.  

2.Nasıl Bir Yıkama Yapılmalı

Saç ekim işleminde sonra en az 15 gün farklı bir yıkama yapmalısınız. Bu süreçten sonra saç kökleri yerlerine kaynadıktan sonra normal rutin yıkamanıza dönebilirsiniz. Yıkama işlemini doktorunuz size gösterecektir. Yıkama yaparken kesinlikle sürtme işlemi yapılmayacaktır. Kurulama işleminde ise fön kullanılmayacak ve de kurularken hafif bastırma hareketleri yapılacaktır. İyileşme gerçekleştikten sonra da doğru bir şekilde yıkama yapıldığında saçlarınız bundan fayda görecektir. Öncelikli olarak yıkama yapılırken sıcak su kullanmayın,ılık ya da soğuk su tercih edin. Saçlarınızı hırpalamayın masaj hareketleri ile yıkayın. Bundan yanında kireçli sularla duş almayın, imkan var ise arıtıcı kullanın.  

3.Bakım İçin Hangi Tür İlaçlar Kullanılmalı

Birçok doktor hem bakım için hem de daha gür saçlar için tamamlayıcı ilaçlar önerir.Bunlar neler diye sorarsanız minoxidil ve rogainedir. Bu iki ilaç hekimler en çok önerdiği saç ekimi sonrası ilaçlarıdır. Çünkü saç tellerini uayarır ve kalınlaştırır. Ayrıca bu iki ilaç saç dökülmesini de durdurur. Bu faydalarından dolayı da önerilir. DHT hormonunu baskılayan proscar ve propecia da önerilmektedir. Yalnız proscar ve propecianın yan etkileri fazla olduğu herkese tavsiye edilmemektedir. Bu saydığımız 4 saç ilacı ise yüzde yüzde kendini kanıtlamış ürünlerdir. Bunladan birini kullanarak güzel bir bakım yapmış olacaksınız.  

4.Düzenli Olarak Biotin(Vitamin H) Alımı

Biotin yani saç ve tırnak vitamini olarak bilinir. Düzenli olarak kullanıldığında saç tellerini kalınlaştırır,ekim yapılmış saçları güçlendirir. Ayrıca saç ekiminde daha iyi sonuç almanızı sağlar. Saç tellerini de iyi derecede besleyerek sonuç verir. Eczanelerde kapsül şeklinde satılır, içeriği doğal ve güvenlidir. Kullanan birçok kişi yüz ve vücut kıllarını bile canlandırdığını söylemiştir. Bu durum da ne kadar etkili bir ürün olduğunu gösterir. Bütün hekimlerin sorgusuz sualsiz onay verdiği nadir ürünlerden biridir. Hem bakım için hem de destek için çok iyi bir fikirdir.  

5.Doğru Şampuan Seçimi

Şampuan sürekli kullanılan ve çok önemli işleve sahip saç ürünüdür. Her açıdan güzel saçlara sahip olmak için bu noktada durup doğru olan seçimi yapmalıyız. Saç ekim işlemi yapanlar için en faydalı olanı konazal şampuandır. Tabiki konazol şampuanı tek başına kullanmayacaksınız yanında mutlaka biotin içerikli şampuan kullanmalısınız. Çünkü konazol etkili bir şampuandır, bunun içinde haftada 1 ya da 2 kere kullanmak yeterli olacaktır.  

6.Saç Tellerini Kimyasal İşlemlerden Uzak Tutma

Saç tellerini çok fazla yoracak boya, fön, düzleştirme işlemlerinden uzak tutun. Normal saçlar gibi ekilen saçlarda bu kimyasallardan etkilenir.Bundan dolayı da bu işlemlerden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Kimyasal uygulamalar saç tellerine zarar vererek kırıklar oluşturur,parlaklığı alır, kopup dökülmelere sebep olur. Bunlardan uzak durmak da saçlara yapılan faydadır.  

7.Beslenmeye Önem Verme

Donör bölgeden alınarak tepe ve ön bölgelere nakledilen saçlar çok daha fazla beslenmeye ihtiyaç duyarlar. İyi bir beslenme sağlanmaz şayet ekilen saçların bir kısmı çıkmayabilir. Bunun için dengeli ve düzenli beslenme şarttır. Sonrasında da düzenli bir şekilde beslenmek saç tellerinin ihtiyacını karşılayacak ve daha dolgun hacimli bir görünüm kazandıracaktır. 

  Kaynak: https://sacekiminiz.com/sac-ekimi-sonrasi-bakim-nasil-yapilmalidir/  


*Resim Google'dan alunmıştır.

8 yorum:

  1. Sac ekimi yaptiracaklara faydali bilgiler olmus. Minoxidil ve regaine bir ara kullandim bana iyi gelmedi ama faydasini görenler de var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya evet minoxilin iyi geldiğini ben de çok kişiden duydum..

      Sil
  2. Çok detaylı harika anlatım kalemine saglik

    YanıtlaSil
  3. ayy görüyoz sahiden yaaa saç ektirenler, ilk başta ne komik oluyo öyle yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone evet bazıları çok fena oluyor gerçekten..

      Sil
  4. Çok güzel çalışmalarınız var tebrikler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...