25 Temmuz 2018

Standard Profil Lokasyonları..

Standard Profil Rıfat Kamhi tarafından 1977'de mart ayının 10’unda İstanbul da kuruldu. İlk faaliyetini Düzce’de başlatan Standard Profil ilk kurulduğunda 7 çalışanı bulunmaktaydı.1980 yılında ilk defa Renault 12 kapılı fitili için başarılı bir şekilde üretimi yapılıp sevkiyatı tamamlanmıştır. Bu kadar başarılı çalışmaların ardından 10 yılın geçmesiyle 1990 yılında Standard Profil’in ürün ve hizmet kalitesinden dolayı Ford Otosan’dan ilk ödülünü almıştır. Bu kadar gelişmenin ardından ödülü aldıktan bir yıl sonra Düzce Standard Profil adıyla ikinci fabrikasını açmış ve aynı yıl içinde Düzce Sanayi Odası’ndan Takdir Beratı almıştır. 1990 yılında ilk ihracat projesini GM-Opel yağmur oluğu fitili ile yapmıştır. Bu projelere imza attıktan sonra kendini oldukça geliştiren Standard Profil 1994 yılına geldiğinde ISO 9001 Sertifikası alarak güçlü olan üretimini ve kalitesini daha da güçlendirmiştir.




Bu gelişmelerin ardından 1994'te ve 1996'da iki ayrı ödül alarak kalitesini ve gücünü kanıtlamıştır. 2003 yılına gelindiğinde teknolojinin gelişmesiyle Standard Profil fabrikaları dijital tarama teknolojisini kullanmaya başlar. 2004 yılında eğitime de önem veren Manisa Standard Profil çalışan kadrosuna verilen eğitimi SP Eğitim Merkezi adı altında birleştirerek kalitesini sürdürülebilir hale getirmeyi hedeflemiştir. İlk yurtdışı ihracatını 2005 de Bulgaristan’a gerçekleştiren Standard Profil aynı yıl içerisinde Türkiye İhracat Yıldızları’nda ikincilik ödülüne layık görülmüştür. 2011 yılına gelindiğinde Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikasını faaliyete geçirmiştir. Avrupa ve Afrika'da ticareti oldukça geliştiren Standart Profil 2014 yılında Manisa'da ikinci fabrikalarını faaliyete geçirmiştir.

Düzce Standard Profil

Düzce’deki fabrikalar arasında Standard Profil’in ilk fabrikası ve iki tane de üretim tesisi bulunmaktadır. Hem Standard Profil’in hem de diğer fabrikaların hamur ihtiyacını karşılayan karışım merkezi bulunmaktadır. Ayrıca Düzce'de kalıp tasarımı, geliştirmesi ve üretimi kabiliyetlerine sahip yetkin kalıp atölyesi bulunmaktadır. Bünyesinde çalıştığı Mühendislik birimi tüm gruba hizmet vermektedir. Bunun yanında birçok tesisleri kapsayan T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenmiş bir Ar-Ge Merkezi bulunmaktadır.




Manisa Standard Profil

Manisa Standard Profil’in üretime devam ettiği ikinci şehirdir. Gelişimini burada da sürdüren Standard Profil ilk fabrikasını kurduktan sonra ardından ikinci fabrikasını faaliyete geçirmiştir. Manisa'da 2 fabrikaya faaliyetine devam eden Standard Profil, profil fabrikaları ile üstün teknoloji finisyon operasyonlarının yanı sıra, TPV ve EPDM ekstrüzyon hatları bulunmaktadır. Ayrıca bu fabrikalarda üretim kalitesinin yanında lokal projelere hizmet veren Mühendislik, Tasarım ve Ar-Ge ekiplerine sahiptir. Standard Profil Manisa‘da ki üretim kalitesinden dolayı birçok ödüle de sahiptir.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...