5 Mart 2018

Yoko Çok Amaçlı Aloe Vera Jel..

Bugün son yılların popüler ve giderek de yükselen cilt bakım ürünü aloe vera bitkisinden bahsedeceğiz. Aslında aloe vera sadece  cilt bakımı için kullanılmıyor-muş. Ben de ilk önce sadece cilt bakımı için sanıyordum ama bu mucizevi ürün hem dışarıdan cilde sürülerek, hem de içeriden yenerek kullanılabiliyor.  Tabi yenebilen kısmı bitkinin kendisi, kozmetik ürün haline getirilmişi değil. 
aloe vera jel

Yoko yani ANG Kozmetik bitkiyi bize çok amaçlı bir jel olarak sunuyor. Bu ürün %99.9 saf aloe veradan yapılmış ve içeriğinde paraben bulunmuyor. Bütün vücut, yüz ve saç için kullanılabiliyor.

aloe vera jel

En bilindik kullanma alanı güneş yanıkları, aloe vera hakikaten güneş yanığına, yanık olmasanız bile güneşlenme sonrası kuruyan cildi nemlendirmek ve serinletmek için çok kullanılıyor artık. 


aloe vera jel

Jel şeffaf ve oldukça yoğun kıvamda, çok çok az bir kısmı bütün yüzüme ve boynuma yetiyor. Her akşam makyajımı çıkardıktan sonra dönüşümlü olarak bunu ve daha sonra bahsedeceğim başka bir ürünü gece yatana kadar nemlendirici olarak uyguluyorum.  Bu jel aynı zamanda iyi bir traş sonrası ürünü çünkü cildi serinletip yatıştırıyor iyi bir , makyaj altı ürünü çünkü nemlendirirken içindeki giliserin üzerine sürdüğünüz makyaj ürününün cilde sabitlenmesini sağlıyor. Aynı zamanda bir makyaj temizleyicisi ve göz şişliklerini azaltmak için de uygulanabiliyor. Benim en ilgimi çeken kısmı ise saça kullanılabilmesi oldu. Biliyorsunuz saç konusunda çok dertliyim. Herkese iyi gelen şeyler bana hiç iyi gelmiyor. Ya da bir süre gelse bile sonradan gelmemeye başlıyor. Saçlarımı her gün yıkamak zorundayım yoksa ikinci gün öğlene doğru sanki 1 haftadır yıkanmamış gibi duruyor. Ayrıca çok ince telli ve sönükler. Saç için kullanım şeklini sitesinde iki türlü tarif etmiş;yağ ile karıştırıp saç ucuna uygulanabilirmiş veya ıslak saçta maske gibi 5-10 dakika bekletip durulamak şeklinde. Ben ikisini de yapmadım. Islak saçıma durulama gerektirmeyen krem gibi uyguladım. Saçı yumuşatmıyor veya kolay taranmasına sebep olmuyor ama yağlanmasını geciktiriyor ki bu bir mucize. Gerçekten denemek için saçımı yıkamadığımda ikinci günü de idare etti. Nemlendirme özelliği için de şunu söyleyebilirim, yüzüme, koluma, boynuma yeterli geliyor ama çok kuru olan alt bacak bölgesinde olmadı bende.


aloe vera jel

İlginç bir şekilde Tayland üretimiymiş, ben Kore sanıyordum. 300 ml. devasa bir ürün bence, saten çok azı çok fazla yere yettiği için uzun bir süre kullanılabilecektir.  Umarım yaza kadar bitmez de güneş sonrası cildime ferahlık vermesi için de kullanabilirim bunu. 

aloe vera jel

İçeriği hiç fena değil, ilk sırada su var zaten. "fragrance" demesine rağmen içinde parfüm yok, sadece bir çeşit bitki kokusu var gibi. Onu da çok burnumu dayamadıkça almıyorum zaten. 


Daha fazla bilgiyi markanın kendi sitesinden yani buradan alabilirsiniz. Satış fiyatı indirimli olarak 59 TL.

Sizin başka aloe veralı ürün tavsiyeniz varsa bekliyorum.
Sevgiler..

36 yorum:

  1. Aloe vera tam bir şifa kaynağı. Belirttiğin gibi özellikle yaz sezonunda elden düşmez :)
    Güle güle kullan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sihirlimavi bence de yazın çok işime yarayacaktır bu teşekkürler canım :-))

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi sahi mi harika keşke ben de yetiştirebilsem :-/

      Sil
    2. Aloe Vera cok guzel bi bitki ve cok da faydali.. bunu cok da merak ediyodum. Iyi oldu bu yazi.. eline saglik. Sevgiler😘

      Sil
    3. @esyspage çok teşekkür ederim :-))

      Sil
  3. Bizde epey aloavera bitkisi var. Küçük oğlum, annemde görünce heveslendi bir başladı. Şimdi kaç kök oldu bilmiyorum ama çoklar. Arada yapraklarını kopartıp yüzüne sürer. Annesinden kokoş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu ay ne güzel aferin ona keşke bende de olsa valla sürerim ne güzel yüzüme :-)))) sen de sür arada çok iyi gelir..

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. @ümrantuncer yazın deneyebilirsin Ümrancım :-)

      Sil
  5. Yazın aloevera jeli gerçekten çok lazım oluyor ya. Dediğin gibi deniz ve güneşden sonra cildi çok güzel rahatlatıyor. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gizemgider ben de yazın kullanacağım bunu kesinlikle :-))

      Sil
  6. AloeVera jelini güneş sonrasında çok severek kullanıyordum, inanılmaz rahatlatıyor cildi. Sonra Tayland'da H.Cevizi ve AloeVera ürünlerinin farklı kullanım şekillerini de öğrenince evde AloeVera ormanı kurdum resmen :)) Mutfaktaki ani yanıklara fln. da çok iyi geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgün en sonunda ben de yetiştirmeyi deneyeceğim sanırım bunu :-))

      Sil
  7. Bu markayla hiç tanışmadım İrem'cim.Yazını okuyunca çok merak ettim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin daha önce başka ürünlerini de denemiştim Filizcim fena değil .-)

      Sil
  8. Saç diplerim dahil kullanmadığım alan yok benim de. Hem yaprağından en doğal halini hem de bu şekilde işlenmiş halini yanık, tahriş dahil her şeye kullanıyorum. Mucize gibi adeta...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan saç diplerine nasıl kullanıyorsun acaba maske gibi mi?

      Sil
    2. Duştan sonra nemli saç diplerime parmak uçlarımla bir miktar uyguluyorum. Sonrasında durulamıyorum, cilt emiyor hemen

      Sil
    3. @buralıolmayan hemen bu akşam deniyorum ..teşekkürler :-))

      Sil
  9. Aloe Vera benim cildime nemlendirici olarak yetmiyor İrem’cim, zaten sende de çok kuru bölgelerde yetersiz kalmış. Fakat, yazın serinlik vermesi bence de şahane! Güle güle kullan, çok sevgiler💐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog teşekkürler canım yazın kullanmak istiyorum zaten ben de serinlik versin diye..

      Sil
  10. Yoko'yu hiç kullanmadım, Missha kullanıyorum. Bu aloe jeller inanılmaz işe yarıyor. Geçen yaz sinek ısırıkları için kızım elinden düşürmedi. Kaşınan yere sürüyorsun anında rahatlatıyor. Ben de makyaj bazı ve sıcak havalarda nemlendirici şeklinde kullanmayı seviyorum. Bitince Yoko'yu deneyeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gökçebağtır sinek ısırıklarına iyi geldiğini bilmiyordum iyi oldu söylediğin yazın çok işime yarayacak bu o zaman :-))

      Sil
  11. Aloe vera mucizevi bir bitki. Jel halinde olması da kullanım kolaylığı sağlar mutlaka..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @renklipastasepeti evet jel olarak kullanmak çok kolay ve pratik gerçekten de :-))

      Sil
  12. Saç için deneyebilirim bunu. Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. Ben de bakayim buna 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya aloe vera içeren bir ürün mutlaka bak bence de canım :-))

      Sil
  14. Saç için olan kullanımını hiç bilmiyordum, çok ilginç! Güle güle kullan İrem'cim, işine yaramasına sevindim! Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik evet saç için kullanımı benim de çok ilgimi çekti daha detaylı deneyeceğim bakalım..

      Sil
  15. Kesinlikle yaz tatilleri için ideal bu ürün :)

    YanıtlaSil
  16. Yağlı saçlılar için cidden mucizevi görünüyor👀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @öznurözdemir evet hiç beklemiyordum bunu :-)))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...