14 Mart 2018

NYX Yağ Bazlı Primer..

Makyaj yapmadan makyaj bazı sürmeyi ne kadar sevdiğimi mutlaka biliyorsunuzdur. Hemen hemen her türlü bazı denedim sanki ama yağ formlu makyaj bazı hiç denememiştim.  Son zamanlarda yabancı youtuberların videolarında başta Farsali olmak üzere yağ formlu baz kullandıklarını sık sık göre göre oldukça merak etmeye başladım. Tabi T bölgesi oldukça yağlı ve parlamaya müsait olduğu için tereddüt etmiştim alıp denemekte ama NYX Kozmetik'in gönderdiği bir paketten bu Hydra Touch yağ primer çıkınca hemen denemeye aldım tabi.

nyx oil primer


Normalde eskiden olsa yüzüme makyajdan önce bir yağ süreceksin deselerdi herhalde gülerdim. Ama hem bu tarz yağlara gözümün alışması hem de kış mevsiminde biraz daha kuruyan cildimin verdiği cesaretle makyaj altına sadece NYX oil primerı sürdüm ve epey bir süre de denedim bunu. Cilde nem verip fondöten görünümünü daha düzgünleştirmeyi hedefliyor. 

nyx oil primer

Zaten azaldığı miktarı görüyorsunuz. Miktara bakıp çok az kullanmışsın demeyin çünkü yarım pompa evet yarım bana yetiyor. Çok kuru ciltler bir miktar daha fazla kullanabilir bu miktarı tabi. İlginç bir şekilde biraz fazla kaçırsam da cildimde çok ağırlaşma veya fazladan bir yağlanma-parlama yapmadı ki bu çok hoşuma gitti tabi.

nyx oil primer

Pompası çok kullanışlı, kapağı da sağlam ve hatta kilitli kapaklardan. Kapağı döndürerek ürünü de alabiliyorsunuz, illa üzerindeki düğmeye basmaya gerek olmuyor. Uygulamaya gelince, ister yüzünüze direk sürüp, eliniz, bir fırça veya sünger ile dağıtabilir, isterseniz kullandığınız fondötene karıştırabilirsiniz. En kuru yapıdaki fondötenlerin bile daha canlı görünmesini sağlıyor. Ama zaten aydınlık ve yağlı duran bir fondöten ile çok uyumlu olmayacaktır tabi. Ben genelde son zamanlardaki favori fondötenim Max factor ile kullanıyorum ve ciddi olarak ışıldayan bir cilde sahip oluyorum bir anda. Fondöten hiç bir şekilde pudralı durmuyor ve elime kuru kuru gelmiyor. 

Ben uygularken fondötene karıştırmayı değil de cildime direk uygulamayı tercih ediyorum. O şekilde cildimin ekstra bir nemlendiğini de hissediyorum. Bu arada ben artık bütün primerlarımı göz altı ve göz kapağı da dahil bütün yüzüme uyguluyorum. Ama göz altı konusunda primerınızı uygulamadan önce yağ butonu oluşturmayacağından emin olmalısınız, o yüzden öncesinde ufak bir deneme yapmanız daha iyi olacaktır.  Bende öyle bir sorun oluşturmadı. Makyajın çok uzun dayanmasını sağlamıyor ama kesinlikle daha iyi gösteriyor. Özellikle yanak ve T bölgeme geçtiğim krem ya da jel formda bir primer ile bu sorunu da hallediyorum. Bu arada unutmayın gözenek kapatıcı bir primer uyguluyorsanız parmak ucu veya sünger ile tampon hareketlerle bastırarak uygulamanız çok daha iyi sonuç verecektir.
Sevgiler..

36 yorum:

  1. Bazı fondötenler cilt ne kadar nemli olursa olsun cakey durabiliyor yüzde. O tarz ürünlerle güzel bir ikili olabilir bu baz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan evet o tarz bir fondötenle gayet iyi olacaktır..

      Sil
  2. Yağlı his vermeyen ama işe yarayan yağlı bir ürün. Ne güzelmiş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu evet şaşırtıcı oldu benim için de :-)

      Sil
  3. Bu bazı ben de çok çok sevdim ve kullanmadığım zamanlar fondötenin duruşunu daha az beğendiğimi fark ettim. Yorumlarına da tamamen katılıyorum. Güle güle kullanalım, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik teşekkürler :-)) gerçekten mat fondötenlerim ile kullanmayı çok sevdim ben de cildimin yağlı değil canlı görünmesi hayalim gerçek oldu :-))))

      Sil
  4. Benim de karmadan yağlıya dönük cildimden dolaylı başlığı okuyunca bir korktum açıkcası :) Ama sen olaya açıklık getirmişsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @burçakgülsüm evet ben de çekinerek kullandım ama çok memnun kaldım :-)

      Sil
  5. İrem’cim ben bu primerı aşırı aşırı sevdim😍 Başak sağolsun bana tester gönderdi ve testerım bitince koşarak gidip alacağım. Cildi yağlanmış göstermeden sağlıkla ışıldatan şahane bir baz, tam kuru ciltlere göre ve senin cilt tipin benimkiyle aynı olmamasına rağmen beğenmene çok sevindim! Demek ki, Nyx güzel yapmış. Güle güle kullan, çok sevgiler💐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog ben bile sevdiysem sen kuru ciltli olarak bayılmışsındır diye tahmin ediyorum canım .. ben yaz aylarında kullanamayacağım ama sen kullanırsın rahatça mutlaka al derim teşekkürler sevgiler :-))

      Sil
  6. Ben fondöten de kullanmiyorum 😊. Iyi günlerde kullan canim.

    YanıtlaSil
  7. Aslında tam benlik. Çünkü fondöten hep kabuk kabuk oluyor bende kışın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ebrubayrak evet çaresi kesinlikle yağ bazlı bir primer olabilir bunun :-))

      Sil
  8. bizdeki yutuburlar kim en iyileri, kozmetikte yaniii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone isim vermeyeyim ama benim zevkle seyrettiğim 1-2 tane var ama fenomen olarak 7-8 tane sayabilirim sana..:-))

      Sil
  9. O zaman bu baz tam kışın kullanmalık aklımda olsun ekim-kasım gibi buna bakayım gerçi elimde MAC'in yağı var ondan da çok memnunum belki yıl sonuna kadar bitiririm.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mormenekşe evet hemen hemen aynı şeyi yapıyordur mac ile sanıyorum hatta bu daha ucuzdur muhtemelen .-))

      Sil
  10. Makyajın duruşunu bile değiştiriyorsa mutlaka bakılmalı o halde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sihirlimavi evet özellikle mat fondötenlerde ciddi fark oluyor cildimde..

      Sil
  11. ben nuxe kuru yağ kullanıyorum bunu da denemeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lerzankara makyaj altına mı kullanıyorsun ??

      Sil
  12. Ben uzun zamandır yağ formlu baz ile kullanıyorum fondötenlerimi ve keşke daha önce başlasaymış bu akım diyorum. Cildim kuru olduğundan fond. lerin duruşları bile değişti. Anladığım kadarıyla şişesi oldukça küçük...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgün evet küçük ama çok az kullanıyorum o yüzden dayanır baya sanırım .-)) yağ bazlı primer kullanmak kışın benim için de iyi bir fikir artık..

      Sil
  13. fondöten çok sık kullanmıyorum ama bu yağı denemek istedim bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esratakım kullandığında cildi süper gösteriyor ama .-))

      Sil
  14. Bu yağı çok görür oldum ama fazla ten ürünü kullanmadığımdan denemeye kalkışmadım. 🙈😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gizemgider evet ayda yılda bir defa kullanıyorsan çok da lazım olmaz..

      Sil
  15. Bu benim bayadir aklimda.. mutlaka alacagim. Sanirim bende fondotene karistirmazdim. Cok guzel olmus 👍🏻👍🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esyspage evet ayrı ayrı sürüldü mü bence daha iyi oluyor..

      Sil
  16. İlk fotoğrafı görünce oje ambalajına benzettim.Benim de cildim T bölgesi yağlı bir cilt.Ve ilginç geldi bana bu ürün..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden :-))) evet ben de ilk tereddüt etmiştim nasıl olur diye de hiç fena olmadı...

      Sil
  17. Bu tarz yağ bazlı ürünleri uygulamayı son birkaç aydır çok seviyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @öznurözdemir evet ben de beğendim iyi duruyor ama yazın ne olur bilemiyorum..

      Sil
  18. Benim de dikkatimi toz ürünleri yağlarla sabitleyenler çekti bu ara. Ben kuru ciltli olduğum halde cesaret edemem diyordum. Nyx primer gayet uygunmuş bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gökçebağtır kuru ciltliysen yaz kış kullanırsın bence rahatça canım -))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...