19 Temmuz 2017

Sütlü Tatlı Tercih Etmek İçin 3 Sebep..

Bugün sizlere değişik bir yazım ve önerilerim olacak. Biliyorum ki herkes olmasa da çoğunluk benim gibi yaz kış tatlı yemeye doyamayanlardan hatta sırf bu yüzden kilo alan veya aldığı ve veremediği bir kaç kilo  üzerine yapışanlardan. Sırf bu nedenle yani tatlı tercih ettiği için pek çok lezzetli yemeği pas geçenler var. Ama ne kadar tatlı sevsem de bu yaz sıcaklarında şerbetli ağır tatlılar pek çekilmiyor. O nedenle  bu sıcaklarda hem midenizi hafif tutacak hem de tatlı isteğini giderecek bir önerim olacak size, sütlü tatlılar yemek.

Tabi aslında tatlının daha doğrusu içine şeker giren her şeyin fazlası zararlı. Hatta beslenme uzmanları şekeri hayatımızdan tamamen çıkartmamız gerektiği konusunda hemfikirler. Ben uzman değilim tabi ama hayatımdan şekeri tamamen çıkartmayı en azından şimdilik istemiyorum.  Yine de şekerle birlikte yanında diğer zararlılar yani un ve trans yağlar da olmasın diye sütlü tatlılara geçiş yaptım artık. Onlar en azından karbonhidrat ve protein yani şeker ve sütten oluşuyorlar.
Tatlının her türlüsü zarar demiştik ama süt ve meyve ile birleşen soğuk bir çilekli pudinge veya nefis bir sütlü dondurmaya kim hayır diyebilir ki. Benim tavsiyem tabi sütlü tatlılarınıza aynı zamanda çikolata da katmamanız ya da katarsanız da bu çikolatanın iyice bitter olması. Ben neyse ki çikolatayı tek başına sevmekle birlikte herhangi bir tatlı içinde ki buna yaş pasta da dahil hiç sevmiyorum ve yemiyorum. Bu bakımdan oldukça şanslıyım sanırım. Ama onun dışında maalesef baklavalara, künefelere falan hayır diyemiyorum. 



Benim gibi tatlıdan vazgeçemeyenlerin sütlü tatlı tercih etmeleri için en önemli 3 sebep ise bana göre
1.Daha hafif olup mideyi yormamaları
2. Kızartılmadıkları için trans yağ içermemesi
3.Soğuk yenebilmeleri ki bu yaz aylarında benim için en önemli sebeplerden biri budur. 


Tabi sütlü tatlı dendiği zaman annelerimizden hatta annanelerimizden gelen pek çok değişik tarif var. Benim de ezberden bildiğim 1-2 tarif var ama genelde değişik bir şey yapmak istediğim ve aradığım zaman da sütlü tatlı tariflerine buradan ulaşıyorum. Burada yurt dışından ithal  Panna Cotta'dan, creme brulee'ye yerli malı damla sakızlı sütlaça kadar pek çok kolay sütlü tatlı tarifini bir arada bulmak mümkün. Siz de canınız tatlı çektiğinde içlerinden birini seçip kolayca yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Sevgiler..

20 yorum:

  1. Tatlı benim için Sütlü tatlı demek ve çok güzel görünüyorlar. Afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @lmaskoçan benim de tercihim sütlü kesinlikle :-))

      Sil
  2. tam benlik olmuş yazı:) oldum olası şerbetli tatlılarla aram yok sütlü tatlılarsa vazgeçilmezim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @eminekanak evet ben de şerbet dökmeden kuru yerim yediğim zaman hatta :-))

      Sil
  3. Hiiiii, bayılırım, dediğin gibi hafif, lezzetli. Daha ne olsun. Şerbetli tatlı yiyemem bayar beni hele ki, lokma vs. tek bir taneye bile tahammül edemem. Sakızlı muhallebi, çikolatalı puding, keşkül, kazandibi hepsini çok severim, bir de sütlü yapanlar da var rahmetli annem süt katardı, aşure çok severim. Suyla da yapılsa, süt olmasa da çok seviyorum. Çok hafif ve lezzetli. Şekeri az olunca daha seviyorum tatlıları...Çok teşekkürler, linke tıklayacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bücürükveben ben de öyle çok ağır geliyor bana.. kazandibi favorim :-)))

      Sil
  4. şekeri ben de hayatımdan çıkaramıyorum malesef... türk kahvesi ile mutlaka bir parça çikolata yiyorum. Normal zamanlarda da tatlı yiyeceksem önceliğim sütlü tatlı oluyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @busrakkus her yerden kesebilirim aslında şekeri ama şu kremalı sütlü kahvelere dayanamıyorum asıl :-))

      Sil
  5. kesinlikle sütlü tatlılar bir numara, dediğiniz gibi hele de meyveyle birleşince =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @duygunevrim evet yazın sıcakta serin serin meyveli iyi gidiyor :-))

      Sil
  6. Dondurma:))))) en baba sütlü tatlı

    YanıtlaSil
  7. Şerbetlı tatlıyla zaten aram yok bır sevdıgım bunlar!:)

    YanıtlaSil
  8. bende genelde sütlü tatlı tercih ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @burcuipekyılmaz kesinlikle kazandibinin üzerine tanımam .-)))

      Sil
  9. Sakızlı muhallebi der susarım :))

    YanıtlaSil
  10. Benim de ilk tercihim sütlü tatlılar :) Zaten tatlıya düşkün olmadığımdan, o konudan biraz kurtarıyorum :) Eline sağlık İrem'cim, çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog evet ben de çok yemem ama yediğim zaman ya dondurma ya kazandibi :-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...