6 Mart 2017

Silisponge Yorumları, İyi mi Kötü mü...

Son zamanlarda yabancı blogger ve vloggerlar arasında fırtına yaratan, hemen her vloggerın hatta en meşhurlarının bile bir ilk izlenim videosu çekerek onayladıkları meşhur silisponge'u bugün bir de benden okuyacaksınız. Silisponge bana ürünü Türkiye'ye resmi olarak getiren @bonica_tr tarafından gönderildi. Ürün bundan sonra Tekin Acar mağazalarında resmi olarak satılacak ve fiyatı da 21.5 TL. olacakmış.
Silisponge
Ürün elime geçmeden önce de merakımdan bir kaç uygulama videosu izlemiştim. Hatta silisponge'u bulamayanların silikon sütyen falan gibi şeyleri kesip onlarla uygulama yaptığını bile gördüm yani. Ürün geldikten sonra bu sefer aynı videoları yine izledim ama bu sefer uygulamadaki püf noktalarına dikkat ettim.


Silisponge
Ürün iki tarafı da aynı, yassı, şeffaf bir silikon. Yüzeyi tamamen düz, gözenek barındırmıyor, dolayısı ile ürünü de emmiyor.  O nedenle her zaman sünger veya fırça ile kullandığınız fondöten miktarının 4'de 1'i kadar fondöten kullanmanızı öneririm. Hatta o bile fazla gelebilir. Sakın ilk etapta 1-2 pompa ürünü boca etmeyin yoksa yüzünüze sıvışıp kalır o kadar fondöten. İlk uygulama için yarım pompa yeterli olacaktır.
Silisponge

Ürünü uygulamak biraz el alışkanlığı istiyor. Biz genelde sünger ile tampon hareketlerle ürünü yediririz cildimize bu da ürünün yarısını ziyan ediyor aslında. Silikon süngerlerle uygulama yaparken ise aldığınız fondöteni önce yüzünüze biraz yayıyorsunuz. Daha sonra ise minik tampon hareketlerle fondötenin cilde oturmasını sağlıyorsunuz. Uygulama kolay, eliniz alıştığı anda çabucak yapıp bitiriyorsunuz. Göz altına da rahat uygulama yapıyorum ama tek sıkıntı burun kenarı, orası için silikon süngeri biraz eğip bükmek gerekiyor. 

Silisponge

Onun dışında her yere krem ürünü çok kolayca uyguluyor. İşin en iyi yanı makyaj bittikten sonra suyun altına tutup anında temizleyebilmeniz. Hatta mendille bile çıkar.  Bazı yorumlarda gözenekleri belirginleştirdiğini okumuştum, bende böyle bir sorun olmadı. Belki kullandığım bazdan belki de fondötenin yine tampon hareketlerle cilde oturmuş olmasındandır.

İyi yanları ürünü koklayarak uygulama yapıyor, fiyatı uygun, kolay temizleniyor, bütün krem ürünleri tek bir silisponge ile uygulayabilirsiniz, seyahatte, makyaj çantasında çok rahat ve güvenli olarak taşınabilir ve ürünü birden fazla kişi kullanabilir. Eksi yanları, alışana kadar biraz el oyalıyor, makyaj yaparken biraz daha fazla zaman ihtiyaç olacaktır ve dediğim gibi burun kenarına biraz zor uygulama yapılabiliyor. Ben şahsen sünger fanı olmakla birlikte Silisponge makyaj uygulama süngerini de sevdim.  İlk 1-2 uygulamada unutup yüzümü bulamaç gibi fondötene boğduysam da sonradan elim alıştı ve şimdi tam kararında ürünü alıp uygulama yapabiliyorum. Siz silikon makyaj süngerleri hakkında ne düşünüyorsunuz, denediniz mi yoksa ben klasik fırça ya da sünger kullanıcısıyım mı diyorsunuz??
Sevgiler..

58 yorum:

  1. Ben de merak ediyordum kullanımını. Gayet ayrıntılı anlatmışsın.
    Ben süngerciyim. Bakalım silisponge sonrası fikrim değişecek mi?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sibelynka teşekkürler :-)) mesela çok sevdiğin ve gıdım gıdım kullandığın bir fondöten için çok iyi bir seçenek olabilir bu MUFE fondötenim bitmeden gelseydi bu onu sadece bununla kullanırdım ben mesela...

      Sil
  2. biraz zor olacak benim gibi beceriksizlerin alışması yani (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @aslınındünyası hahah bana da öyle gelmişti ama yok hemen adapte oldum ...

      Sil
  3. Klasik süngeri daha cok seviyorum sanırım ✌️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeataş elimiz onlara alışık da tabi daha çok ..

      Sil
  4. Ben hala bu ürünle nasıl uygulamaya yapabilirim düşünüyorum. Sanırım ben de süngerden vazgeçemeyenler kısmında olacağım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balböceğiilekozmetik ben de videolarında her kullananın fikir değiştirdiğini görmeme rağmen kendim kullanana kadar nasıl olur diye düşünmüştüm ki oluyormuş :-)))

      Sil
  5. Valla bana göre çok lüzumsuz bişey çok da gereksiz bişey açıkçası tabi bu benim şahsi fikrim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer .-))))) baştan süngerler hakkında da biraz öyle düşünmüştüm ben özellikle de BB hakkında ki çok fena döndüm tabi ondan sonra...

      Sil
  6. Silikon bir yere daha girmiş demekki, ne ilginç bir ürünmüş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu evet baya kullanışlı bir maddeymiş değil mi :-))

      Sil
    2. Cidden hiç aklıma gelmezdi böyle bir amaç için silikonun kullanılacağı...

      Sil
    3. @saadetuslu evet benim de öyle...

      Sil
  7. Sanırım klasik süngeden vaçgeçemeyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sihirlimavi tabi kim hangisiyle daha kolay makyaj yaparsa artık onu seçer...

      Sil
  8. tabiki merak ediyorum ama buralarda satılmıyor. Makyaj konusunda da benim için hız önemli olduğu için bu ürünün beni oyalayacağını düşünüyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi evet ilk etapta alışana kadar benim de baya bir sürdü fondöten sürmem bir de sür bak onu dene bunu şeklinde gittiği için baya vakit aldı :-))

      Sil
  9. ilk kez rastladım böyle bir şeye :)))
    BB krem kullanıyorum parmaklarımla uygulamayı tercih ediyorum
    bu konuda çok cahilim sanırım :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mavianne sizin gibi pek çok kişi var parmakları ile uygulayan tamamen tercih ve rahatlık meselesi..:-))

      Sil
  10. çok merak ettiğim ürünler arasındaydı, yazından sonra bi şans vermeye karar verdim :)) Güzel günlerde kullan sende :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hülyabeşli teşekkür ederim.. :-)) şans vermeye değer bence..

      Sil
  11. Alınır bence de İrem'cim, hemencecik temizlenmesi büyük artı. Dediğin gibi tam çantaya atmalık. Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gökçebağtır evet dediğin gibi bundan sonra bir yere giderken yanımda götüreceğim budur :-)) teşekkürler :-))

      Sil
  12. Bu süngeri cidden çok merak ediyordum, alınacaklar listesine yazdım. Teşekkürler faydalı paylaşımın için. Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
  13. Hala alışamadım izlerken bile tuhaf geliyor. Ama gördükçe nelere alışmadık ki, bunu da kullanırım yakında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevda evet bana da ilk izlerken o kadar tuhaf gelmişti ki dediğin gibi sünger de öyle olduğu için başta buna da alışılır diyorum..

      Sil
  14. Sanırım bende deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  15. Ben Beauty Blender ve Nascita Fondöten fırçasını ayıla bayıla kullanıyorum.Bu ürün hakkında çok önyargılıydım.Hiç sevmeyeceğim biri ürün olduğunu düşünüyordum ama el alışırsa pekala kullanılabilir bence de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin ben de ilk izlerken nasıl olur diye şaşırmıştım ama hiç de fena değilmiş gerçekten.. sünger kullanımı kadar bunun da yaygınlaşacağını düşünüyorum artık .-))

      Sil
  16. Her seferinde gözüm ısırıyor,bundan alsam mı diyorum ama hala almadım ya hayret bana 🙈 ben sanırım fircaciyim, artık göz altlarım hariç sünger dahi kullanmıyorum ✌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @selenşavlı evet herkesin daha rahat ettiği bir uygulama şekli var :-))

      Sil
  17. Ben epey sevdim bu silikon sünger işini; hatta kolay yıkanması nedeniyle seyahatlerde yanıma alacağım üründür diyorum. Gayet başarılı olmuş! Ellerine sağlık İrem'cim, yazını da çok beğendim ayrıca. Öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik teşekkürler Başakcım :-)) ben de aynı şekilde düşünüyorum tatilde seyahatte süngerden çok daha kullanışlı olacaktır bence...sevgiler canım .-))

      Sil
  18. silisponge. animasyon ismi gibiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone :-))) süper kahraman ismi silispongeman :-)))

      Sil
  19. Ben de bu ürünü çok merak ediyorum. Gerçi bununla da fondöten bitiremeyiz😂😂😂 Güle güle kullan İrem'cim, sevgiler...❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog :-))) evet bak bizim için böyle bir sıkıntı var doğru ama elimde olsa mesela MUFE için kullanırdım bunu bitmesin diye.. teşekkürler canım öpüyorum..

      Sil
  20. Hiç ilgimi çekmiyor, sanırım fırça ve sünger insanıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @senadursun :-))) tabi neyle rahat ediyorsan artık..

      Sil
  21. Dozunda uygulama yapana kadar sanırım biraz uğraş isteyen birşey :) Az ürün kullanmak ve ve temizliğinin kolay olması gerçekten bir artı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @locosmetico beni en çok mutlu eden temizliğin kolay olması açıkçası :-))

      Sil
  22. Kadinlar günün kutlu olsun 😍😍😍

    YanıtlaSil
  23. Deneyim yorumu için teşekkürler. Bir deneyip görmekte yarar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın evet denemeden bilemiyor insan hakikaten hiç kullanmayız dediğimiz şeyleri kullanır olduk zaten...

      Sil
  24. ilk gördüğünde jel Tabanlığa benzeten tek ben değişimdir umarım 🙈

    YanıtlaSil
  25. Sünger seven biri olarak silisponge'e biraz ön yargılıydım uygulama zor olur düşüncesi ile :) Ama böyle incelemeleri görünce de acaba diyorum :) Harika bir yazı olmuş, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mary teşekkür ederim. insan deneyene kadar hakikaten bununla nasıl uygulama yapılır diye bir şüpheye kapılıyor hakikaten :-))

      Sil
  26. blogunuzu izlemeye aldım sizide bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kendinigeliştir teşekkürler izlemeye aldım :-))

      Sil
  27. Fırça ve süngerlere çok alışsak da bunun çok pratik olduğunu düşünüyorum. Ancak bundan sonra ne çıkartacaklar merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgün evet bana da pratik geldi özellikle hemen temizlenmesi ve birden fazla kişinin de kullanabilmesi yönleri çok iyi..

      Sil
  28. Aslında merak ediyorumda sanki beceremem kullanmasını gibi geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kelebeketkisi sünger kullanabiliyorsan bunu da gayet rahat kullanırsın ne olacak ki.. :-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...