6 Aralık 2016

Rival de Young Banana Powder..

Makyajımızda fondöteni veya göz altı kapatıcısını sabitlemek için kullandığımız pudraların da çeşit çeşit olanları var artık. Bunlardan en ünlülerinden biri de çok hafif açık  sarı renkte olan Banana Powder. Aslında bu banana powder BenNye tarafından çok uzun zamandır piyasaya sürülmüştü. Ama bilin bakalım kimin kullanması ile meşhur oldu, tabi ki Kim Kardashian.. Kendileri baking yöntemini uygularken resimlerini paylaşınca banana powder pudra anında meşhur ve meşhutrdan da öte bir arzu nesnesi oldu. Pek çok firmanın da banana powder üretmesi ile biz de çeşitli markaları denemek imkanına kavuştuk. Rival de Young Banana Powder aslında benim kullandığım ikinci sarı tonlu ama ilk banana powder diyebilirim.
Rival de Young Banana Powder
İlk sarı tonlu, şeffaf ama sıkıştırılmış pudramı NYX'den almıştım. Onu da severek kullanıyorum, yazısı da gelecek. Ancak bunu sanki loose olmasından ötürü bir tık daha sevdim. Halbuki normalde loose yani sıkıştırılmamış ürünlerden pek hoşlanmam. 

Rival de Young Banana Powder

İçeriğe falan hiç bakmayın zaten pek iyi değil. 5.5 gr. 'lık bir pudra, toz yapıda olduğu için sağa sola dağılması haricinde yine de kolay bitecek bir ürün değil. Zaten az az kullanılıyor. 

Rival de Young Banana Powder

Normal makyaj sabitleyici beyaz renkli pudraların hafif sarımsı olanı. BenNye'ı yurt dışında koklamıştım, ciddi ciddi muz kokuyor. Bu o kadar yoğun olmasa da açıp kokladığımda muz kokusunu rahatça alabiliyorum. Ama insanı rahatsız edecek ölçüde bir koku değil tabi ki.

Rival de Young Banana Powder

İlk sürdüğümde hafif beyazlık ve matlık kalırken dağıttığımda o beyazlık gidiyor  matlık kalıyor. Gerçi çok donuk bir matlık değil. Kalıcılığı yaz aylarında denemediğim ürünü kasım ayında aldığım için çok net bilemiyorum. Ama bu havalarda beni öğleye kadar idare ediyor diyebilirim.

Rival de Young Banana Powder


Merak edenler için BenNye'ın Banana Powder hakkında bilgi alabileceğiniz sayfası burada.. Baking yöntemini de bu loose "banana powder" ile çok başarılı bir şekilde uyguladım diyebilirim. Fondötenimi de sürdüğüm nemli Beauty Blender veya ona benzer bir süngerin sivri ucu ile tampon hareketlerle göz altlarıma yedirdiğim pudrayı göz makyajımın bitiminde büyükçe bir pudra fırçası ile süpürüyorum. İlk olarak harika mat ve pürüzsüz bir görüntü veriyor. Bu görüntü beni yaklaşık olarak öğleye kadar falan idare ediyor diyebilirim. Daha sonra göz altlarımda pek pudradan eser kalmıyor.  Kapatıcıyı sabitlemesi ya da çizgilere dolmaması konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Sadece baking yönteminin o ilk anda verdiği kadife gibi pürüzsüz görüntü bir süre sonra yok oluveriyor.  Baking yöntemi ile ilgili çeşitli görüşler var tabi, kimisi çok fazla ürün uygulanıyor zararlı diyor, kimi de yüzü özellikle göz altlarını muhteşem gösterdiği için onsuz çıkmam diyor. Benim düşüncem gündüz için zaten etkisi 4-5 saat sürdüğü için gereksiz bir ayrıntı olduğu ancak gece çıkarken zaten süre de o kadar olacağı için uygulanabileceği yönünde oldu.
Banana powderımı gece çıkarken veya gündüz özel bir yere giderken kullanmaya devam edeceğim ben. Tabi arada makyajımı da sabitlemeye devam edeceğim. Siz ne düşünüyorsunuz?
Sevgiler..

37 yorum:

  1. İrem'cim, bunu ben de çok merak ettim ama elimde evladiyelik YSL Souffle D'eclat olduğu için almadım. Ben günlük hayatımda artık kapatıcımı sabitlemiyorum; çünkü gün içinde pudradan dolayı feci bir görüntü oluşuyor. Onun yerine şu aldığım Jane Iredale fırça ile süpürüyorum ve gerekirse kapatıcıyı yeniden uyguluyorum. Ya da eğer yüzümü sabitlediysem (ki T bölgemi genelde sabitliyorum), o pofidik fırçanın ucunda ne kalmışsa -yeniden ürün almadan- göz altlarıma şöyle bir geçiveriyorum. Gece bir yere çıkacaksam ama baking yöntemi benim de hoşuma gidiyor; kesinlikle çok pürüzsüz bir makyaj veriyoe ve yoğun göz-ten makyajı ile çok hoş duruyor. Fakat günlük olarak baking kullanımının cilde zarar vereceğini düşünüyorum ben de. Güle güle kullan pudranı şekerim, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik YSL varsa başka şeye ne hacet zaten Başakcım :-)) kapatıcının üzerinden senin dediğin gibi o minik süpürme yöntemi ile geçmezsem sanki dağılacakmış gibi geliyor bana o yüzden de ihmal etmiyorum. benim de mufe hd powderım bittiği için buna şans verdim ucuz ucuz memnun kalmasaydım gidip nars alacaktım bu sefer neyse ki çok da fena çıkmadı param cebimde kaldı :-))) teşekkürler canım sevgiler..

      Sil
  2. Sen muz kokusu alıyorum dedikçe benim burnuma muz kokuları geldi :) Merak ettiğim bir ürün oldu açıkcası. Aslında gün içinde çalıştığımdan beni akşama kadar idare edecek ürünler kullanıyorum fakat ağır bir makyaj yapmadığım için bunu da düşünebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @burçakgülsüm tabi daha kalıcı bir ürün için orijinal bennye alınabilirsin ama bu da denenir yani.. kalıcılık konusunda bende böyle cilt tipin farklıysa süre değişebilir diyorum..

      Sil
  3. ben bundan alacaktım ama ne zaman gitsem yoktu. Bende o yüzden w7 markasına ait olan banana powderı aldım. Çokta gerekli mi dersen bence değil. Normal bir pudra da onların yaptığını yapıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @duygununblogu evet w7'de de görmüştüm sanırım hemen hemen aynıdırlar güle güle kullan :-))

      Sil
  4. ben de istiyorum ben dee :D banana powder ismi bi kere ne kadar hoş rossman bulduğum anda içeri dalıp bulduğum anda hemen almak istiyorum çünkü ismini ve kabını sevdim :D içeriği kötü ama sevdim ben :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi istiyorsan acele etmen lazım bizim oradaki rossmann'da tükenmiş bile :-))

      Sil
  5. Benimde yazılacaklar listemde bu pudra. Çok ince yapısı var baktığım kadarıyla . Göz altı sabitlemek için ideal bence. Kontürü keskinleştirmek için biraz zayıf buldum ama bence uygun fiyatlılarda oldukça güzeeel <3 Eline sağlıık İrem'cim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nisaistanbullu evet çok ince .. kontur için istersem bronzer öncesi kim kardashian gibi biraz pudrayı kontur bölgeme sürüp onun üzerine bronzer uygulayıp dağıtıyorum daha sabit kalıyor bence..

      Sil
  6. Iremcim açıkçası mat bir görüntü vereceğini düşünmemiştim. Kim Kardashian ile ortaya çıkması da sasilmiyacak birşey. Denemek isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın :-)) sonuçta nereye baksak kim ve sülalesini görüyoruz değil mi ...

      Sil
  7. Dört gözle yorum beklediğim bir üründü.. Sıkıştırılmış pudralarla aram pek iyi değil.. Bunu deneyeceğim kesinlikle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @şirinkanatlar böyle loose pudraları seviyorsan bunu kaçırma o zaman :-))

      Sil
  8. audrey, banana powderı şu an senden duyuyorum ve o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam ;)
    Rossmann a bu hafta sırf bunun için gideceğim, çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kahveyanı rica ederim..:-)) beğenmene çok sevindim bir kaç markada daha var onlara da bakabilirsin..

      Sil
  9. İrem Hanımcım, bu pudrayı alıp ben de denemek istiyordum ama standda hiç bulamıyorum, tükenmiş oluyor. Bende de bir seneden fazladır Mac loose powder var ve sadece gece makyajlarında kullandığım için bitmek bilmiyor. Aklıma da BenNY'ı soktunuz, bu ay yurt dışına çıkacağımdan baksam mı dedim ama kesin boş valizle gideceğim böyle giderse :) Güle güle kullanın, sevgilerimle... <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog Blana'cığım bennye burada da var 100 tl civarı ama yurt dışında daha uyguna bulursan onu al derim.. benim de aynı şekilde bir dior loose pudram var bitmek bilmeyen ama o kadar sıkıldım ki nereye koyduğumu bile unuttum :-))) teşekkür ederim canım..

      Sil
  10. Bu markayı bulamayınca w7'nin banana pudrasını aldım normal pudralarla kıyaslayınca çok bir farkı yok gibi geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @matmazelgreen ikisi çok benziyordur sanırım .. farkı biraz daha ince yapılılar gibi geliyor bana sadece..

      Sil
  11. Loose Powder'lar bazen kurtarıcı olabiliyor ama sıkıştırılmış pudraları daha çok seviyorum sanki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan ben de genelde sevmekten öte pratik buluyorum sıkıştırılmış pudrayı..

      Sil
  12. Allahım sırf muzlu olduğu için bile alabilirim 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yelizinkeşifleri evet benim de elim sırf o yüzden bennye'a gidip gidip gelmişti yurt dışında :-))

      Sil
  13. Bu detayli anlatimdan sonra insanin almayacagi varsa da alir 😊

    YanıtlaSil
  14. Baking bana göre hem zaman alıyor hem de doğallıktan uzaklaştırıyor.Ama özel günlerde güzel durduğu bir gerçek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @zehra evet kesinlikle öyle hele bir akşam çıkarken falan çok hoş oluyor ..

      Sil
  15. Günlük makyajda baking yapmak zor is gercekten, en azindan benim icin.. Bir de göz cevrem kuru oldugundan ilk 1-2 saat pürüzsüz duruyor dediginiz gibi ama sonrasi kurak cöle dönüyor :/ Bu pudrayi özellikle merak ediyordum ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deneyenbayan her gün içim gereksiz bence de gece veya özel bir gün için yapılır ama teşekkür ederim 😊

      Sil
  16. Rossmann ziyareti lazım bana :) Teşekkürler İrem'cim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gökçebağtır canım bunu bulamazsan W7 'de alabilirsin hemen hemen aynıdır sanırım 😊 Sevgiler 😘

      Sil
  17. Elimde o kadar çok pudra var ki , merak etsem de tutuyorum kendimi. Göz altlarım içinse en çok Elf'in HD göz altı sabitleyici pudrasını seviyorum . :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @balböceğiilekozmetik elf hiç deneyemediğim bir marka :-(( ben de yavaş yavaş azaltacağım inşallah elimdekiler ..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...