8 Aralık 2016

Ağız ve Diş Sağlığında Yeni Bir Marka Humble Brush..

Bugün kişisel bakımda yeni keşfim, hem de doğaya dost bir marka olan Humble Brush'la sizi de tanıştırmak ve seçim nedenlerimden bahsetmek istiyorum. Benim gibi dişlerinden çok çeken bir insansanız ağız ve diş sağlığının çok önemli olduğunu biliyorsunuzdur.  Küçüklüğümden beri dişlerime çok iyi bakmama rağmen ne yazık ki sorunlar yaşamaktan da geri kalmıyorum. Yaşadığım sorunlardan biri de ağzımın dip köşelerine normal ebatta bir diş fırçası ile ulaşamamak ve dolayısı ile çocuk fırçası kullanmadığım sürece bir türlü o fırçalamadan sonraki temiz hissi alamamak oluyor. 
Humble Brush diş fırçası



Bunun sonucu olarak sürekli iki fırça kullanmak zorunda kalıyordum. Humble Brush'ı görür görmez ilk dikkatimi çeken şey fırçanın diğer diş fırçalarına göre yapısının ufak oluşu oldu. Bu dedim benim ağzımı en gerideki dişlere kadar rahatça temizler, nitekim de yanılmamışım. Aslında Humble Brush'ın adını 1 sene öncesinden biliyordum ben ve özelliklerine de biraz bakmıştım. Ama o zamanlar gümrük sorunları falan vardı sanırım, fırçaları bulamamıştım. Daha sonra da birkaç  eczaneye baktım ama göremeyince unuttum.

Humble Brush diş fırçası
Son zamanlarda yine adını duyunca hadi dedim deneyeyim bakalım. Fırçanın sapının bambudan yapılmış olması hem ergonomik bir tutuş sağlıyor hem de eliniz kaymıyor. Bambu doğası gereği antibakteriyal bir bitki (evet ağaç değil bitki) olduğu için yetişmesinde ilaç ve gübre de kullanılmıyor yani son derece doğal yöntemlerle yetişmiş bambu bitkisinden üretiliyor Humble Brush antibakteriyal diş fırçaları.

Humble Brush diş fırçası

Fırça İsveç'de tasarlanmış, İsveç zaten son zamanlarda hem işlevsel hem de sade tasarımları ile ön plana çıkan bir ülke.

Humble Brush diş fırçası

Adındaki Humble mütevazi demek yani doğaya ve çevreye dost bir ürün, zararlı plastik yerine  doğada tamamen çözünebilir ve geri dönüşebilir bambudan ve  dünyanın en  doğada çözünür naylonu olan naylon-6 'dan oluşmaktadır. Naylon kıl kullanılmasının nedeni tabi ki daha iyi temizleyebilmesi için. İlk defa öğrendiğim ve çok şaşırdığım bir bilgi ise normal diş fırçalarının kıllarının zararlı BPA toksini yani bisfenal-A içerdiği ancak Humble Brush diş fırçalarının bu zararlı toksini içermediğinin kanıtlanmış olması oldu. Yani bunu da duyduktan sonra bütün ailenin diş fırçalarını değiştirmeye karar verdim zaten. Bisfenol-A hormon bozukluklarından kansere kadar pek çok konuda sağlığımıza zarar verebilen bir madde imiş bu arada.

Humble Brush diş fırçası

 Ayrıca aldığımız/alınan her bir diş fırçası ile Humble Brush'ın kurmuş olduğu Humble Smile Foundation ile dünyanın bazı bölgelerinde hiç diş fırçası sahibi olamayan yetişkin ve çocuklara birer diş fırçası bağışlanıyor ki başlı başına bu bile bundan sonra diş fırçamı Humble Brush'dan seçmem için yeterlidir bence.

Ağız sağlığı için herkese tavsiye edebileceğim bir marka oldu Humble Brush, seçili eczanelerden ve buradan   20 TL. civarında bir fiyata alınabiliyor.  Bu arada diş fırçasının aynı plastik diş fırçaları gibi 3 ayda bir değiştirilmesi öneriliyor.
Sevgiler..

50 yorum:

  1. Gerçekten normal bir diş fırçasından çok daha fazla bir şey Humble Brush; ben de severek kullanıyorum İrem'cim. Özellikle sosyal sorumluluk projesi de beni mutlu etti. Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik evet sosyal sorumluluk projesi çok güzel bence de ayrıca boyut olarak da beni oldukça memnun ettiği için kullanmaya devam edeceğim.. :-))

      Sil
    2. Ay gerçekten güzel mi? Benim diş fırçalama takıntım var. Zararlı olmasa her yediğim şeyden sonra dişimi fırçalarım ama günde 3 kezden fazlası zararlı diye zor tutuyorum kendimi.Yine de çürüklerin önüne geçemediğimi acı bir şekilde itiraf etmeliyim. Doktorum bunun sebebini çok küçükken geçirdiğim yüksek ateşli hastalığa bağladı. :( Bu kadar takıntılıyken de macunumu da fırçamı da düzgün seçmeye çalışıyorum. Bu fırçalara da kesinlikle bakacağım ama yumuşak olması benim için çok önemli:)

      Sil
    3. @balböceğiilekozmetik evet ben de temizlemek isterim her yemekten sonra ama olamıyor 2 kere fırçalıyorum bari en iyisi olsun değil mi :-))

      Sil
  2. bunu son zamanlarda bunu çok görür oldum acaba denesem mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @duygununblogu dene seveceksin bence canım :-))

      Sil
  3. Şu an kullanıyorum ve memnunum markanın sosyal sorumluluk projesi olması da bundan sonra kullanmaya devam etmek için iyi bir sebep...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ebrubayrak evet kesinlikle o projeyi çok beğendim ve takdir ettim..:-))

      Sil
  4. Çok güzel bir fırça gerçekten iyi olmuş değinmeniz :)sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mutluyaşam evet hem sağlık hem sosyal açıdan iyi bir marka..

      Sil
  5. benim de bu fırçayı epey aradığım doğrudur bi kaç eczaneye baktım ama henüz gelmediğini söylediler güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer ben baya bir görüyorum artık çoğalıyor giderek 😊 Teşekkürler canım 😊

      Sil
  6. Bu fırçadan, kullandıklarımızın ömrü dolduğu an eşimle kendime alacağım. O sosyal sorumluluk projeleri bile yeterli bir sebep bence... Sizin için de uygun olmasına çok sevindim İrem Hanımcım :) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog ben de öyle Blanacım bugün baktım ama bulamadım bulduğum anda 3-4 tane stoklayacağım hemen 😊

      Sil
  7. İremcim diş fırçalarımız da mı sağlıksızmış. Hiç bilmiyordum, moralim bozuldu. Hemen araştırayım Humble Brush.. Teşekkürler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gökçebağtır Gökçe ben de hiç bilmiyordum plastik tamam ama bfa'dan hiç haberim yoktu çok şaşırdım kullanmamak lazım özellikle de çocuklara

      Sil
  8. Denemek lazım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. Geçtiğimiz günlerde bir kişisel bakım mağazasında görmüştüm. Diş fırçamı kısa süre önce yenilediğim için sonraya ertelemiştim ama kullandığımız fırçaların içerdiği toksini öğrendikten sonra dişlerine önem veren benim banyoya doğru koşasım var :D Sosyal sorumluluk projesi zaten üstüne çikolata sosu *.* Eline sağlıık <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nisanuristanbullu canım haklısın sırf o proje için bile almaya değer bu fırça 😊 Benim de elimdeki bütün fırçaları atasım var şu an sorma 😐

      Sil
  10. Fırçadan daha fazlası. Denemek lazım kesinlikle.

    YanıtlaSil
  11. Ay çok güzelmiiiş^^ ben de hem eşime hem kendime bakayım hemen:-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikaşığı evet ben de bütün fırçaları değiştireceğim en kısa zamanda 😊

      Sil
  12. Diş fırçası kıllarında zararlı toksin olması beni de çok şaşırttı. Hiç tahmin etmediğimiz şeylerle zehirleniyoruz malesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @saadetuslu ya ben de ona çok şaşırdım hiç bilmiyordum oğluma kullandırmayacağım bundan sonra kesinlikle

      Sil
  13. Doğaya insana önem bir firma daha,gördükçe öyle mutlu oluyorum ki.Fazlasıyla kimyasala maruz kalarak hem insan sağlığına hem doğaya verdiğimiz zararların farkına vararak artık böyle ekolojik ürünlere yönelmemizin gerekliliği şiddetli sinyaller halinde çokdan verildi bile.Bilinçli toplum sağlıklı mutlu bir dünya.Buna eşlik ettiğiniz için yürekten tebrikler.Hemen bu ürünü almak için satış noktalarını araştıracağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @madamecosmetic evet keşke her firma böyle olsa ama en azından katıldıkları sosyal sorumluluk projeleri giderek artıyor umut verici tabi 😊 Teşekkürler sevgiler 😍

      Sil
  14. ben de yeni kullanmaya başladım canım memnun kaldım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzelvekültürlü çok sevindim canım güle güle kullan 😊

      Sil
  15. Sağlıkla,iyi günlerde,güzel gülüşlerde kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden çok teşekkür ederim 😊

      Sil
  16. kesinlikle deneyeceğim bir ürün ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @fatmagökmen umarım memnun kalırsın sevgiler 😊

      Sil
  17. Bunlar çok sevimli. Dogal olmasi da ayrica arti puan tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya evet doğa dostu olması çok iyi bence de 😊

      Sil
  18. Denemeye değer :) merak ettim simdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @tekinaytül evet ağız sağlığı için değer yani .-))

      Sil
  19. Eşimle yeni r.o.c.s aldık, onlarda baya iyiymiş. Sosyal sorumluluk projesi çok iyi, bir sonraki sefere deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeataş evet ben de sen söyleyince merak ettim deneyeceğim onu da :-))

      Sil
  20. Sade ama çok cici değil mi:) Ülkemizdeki fırçalardan farklı bir tasarımı var hoşuma gitti görünüşü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @beyazbegonvil evet ve en önemlisi de sağlıklı olması :-))

      Sil
  21. Çok severek kullandığım bir ürün oldu.Evde sahip olmayan aile bireylerine de aldım bile ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin evet ben de alacağım en kısa zamanda evdekilere :-))

      Sil
  22. Yanıtlar
    1. @deeptone sağlıklı doğal bir alternatif yani :-))

      Sil
  23. Son zamanlarda çok ilgimi çeken bir ürün sonunda alacağım galiba:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kelebeketkisi hem ağız sağlığı hem de sosyal sorumluluk projesine katkı için alınır bence..:-))

      Sil
  24. Ben de en kısa zamanda satın almayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi umarım memnun kalırsın sen de :-))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...