2 Ağustos 2016

Haziran-Temmuz Bitenler...

Geçtiğimiz ay bitenler yazısı yazamadım, neden çünkü ay sonu bayrama denk geldi ve ben bir türlü toparlanıp, resim çekemedim. Dolayısı ile bu ay iki aylık bir bitenler yazısı okuyacaksınız. Biraz uzun olacak çünkü çok fazla ürün bitti bu 2 aylık sürede, hemen bakalım neler bitmiş neler çöpe gitmiş.
Sıvı Sabun
Evimizde sıvı sabun tüketimi had safhada, bunlardan başka benim görmediğim bir tane de çöpe gitmiş. Eskiden B&BW olan favorim artık Isana'dan yana, hem ucuz hem de güzeller. Benri'de fena değil.

Makyaj temizliği

Yaz demedim sıcak demedim bol bol makyaj yaptım. Uzun zamandır elimde yarım yarım duran ürünleri de kullandığım için hepsi bir anda bitti. Bir göz temizleme ürünün ömrü 1 aymış bu arada, net olarak görülüyor. Bebak favori ngöz makyajı temizleme ürünlerimden biri ama kendisi nerede satılıyor hala bulabilmiş değilim, niye Gratis'de veya Watsons'da yok acaba?? Garnier çift fazlı temizleme suyunda memnunum ama gözlerimi temizlemedim, zaten göz makyajı için kullananan bazı kişilere de alerji yapmış Yeniden alırım ama sadece cilt temizliği için. Bu arada bu koca şişe 2.5-3 ay gibi bir sürede bitti. Garnier saf&temiz tonik çok alkol içeriyor, cildimdeki yağı alsın diye kullandım ama beni bile bir süre sonra kuruttu ve rahatsız etti, yeniden almam. Nivea makyaj temizleme suyu piyasadaki muadillerine göre en başarısız bulduğum ürün, bunun BB temizleme suyu versiyonu çok daha iyi, şu anda onu kullanıyorum zaten. Amway göz makyajı temizleme suyu, fena değil ama hem ulaşması zor hem de pahalı. yeniden almam.

Vücut bakımı

Krauterhoff inceltici, blogda yazmıştım, fena değil, inceltme değil ama sıkılaştırma ve cilt düzgünleştirme işinde başarılı.  Elancyl gündüz için selülit jel kremi, kolay emilmesi ile sabah rahatlıkla kullandım. Tek başına değil ama ekip halinde kullanınca çok çok verim aldığım bir krem ve seri, yazıları yakında gelecek. Arko duşta vücut kremi, yapısını çok sevemedim, bir de güneş ve deniz sonrası bacaklarıma verdiği nem yeterli gelmedi bana. Bir adet masaj yağı, Avon'un yapısı çok kötü ve kötü kokuyor, çöpe yolladım. Elancyl duş jeli, bunun da tam boyu alınacak. Dalan el kremi biraz yoğun ve değişik bir kokusu var ama gün içinde hemen emildiği için rahatlıkla kullanılabilecek bir krem. Etkisi çok kalıcı değil ama.

Saç bakımı

Organix şampuan yazısını yeni yazmıştım, markadan değişik ürünler denemek istediğim için bunu almayacağım. Urban Care Biotin içeren şampuan, bunu beğendim saçımı yumuşacık yaptı ve kolay açtı, kokusu da güzel yeniden alınabilir. Revox saç maskesi, bunu oğlum kullanıyor ve memnun, devam ediyoruz kullanmaya. Rapunzel kömürlü saç maskesi, bunları evde buldum, bir de tam boyu varmış elimde çok sevdiğim bir maske, saçtan kolay arınıyor, yumuşatıyor ve kokusu da harika. Dalan şampuan ve krem, çok etkilenmedim. Sanırım tam boyları da olacak elimde, kullanıp daha detaylı bir yorum yazacağım.

Cilt bakımı

Geldik cilt bakımına, bu ay cilt bakımında çok da başarılı bir ay olmadı. Daha çok tester ve deluxe boy ürün bitirdim. Ama çok sevdiğim Teoxane göz kremim ve Yves Rocher serum bitti. Yves Rocher serumu bir daha almayı düşünmüyorum. Bunun yerine Cyerene alırım artık. Dermologica micropeeling ve Bioderma güneş koruma faktörlü yüz suyum da bitenler arasında, Bioderma'yı yeniledim umarım bunun da sprey mekanizması bozulmaz. Onun dışında Kiehls, Skincode, Dermalogica, Thalia Kozmetik gibi markalardan testerlar bitirdim. 4 kullanımlık Rival de Loop göz maskesi ise sürekli alacaklarım arasına girdi.

Duş jeli

En bitiremediğim şeye geldik, duş jeli. Her gün farklı bir duş ürünü kullandığım için bitmek bilmiyorlar. Le Petite Marseilliais beyaz şeftalili olanın kokusu fena değil, yeniden alabilirim. Isana duş köpüğü ise çok eğlenceli bir ürün, her yer köpük içinde kalıyor kullanırken ve güzel de kokuyor. 

Kişisel bakım ürünleri

Deodorant ve vücut spreyleri, bu ay ben iki tane tam bitirdim pek çok ürünün de yarısını geçtim. Çünkü bunları da farklı farklı kullanıyorum. Isana deodorantları içinde aliminyum bulunmaması sebebi ile tercih ediyorum. Erkek deodorantının da kokusu çok hafif ve güzel. Ancak bu kullandığım vanilya kokulu olan ter kokusuna karşı çok koruyucu değil, diğer versiyonlar ile yola devam edeceğim.

Oje çıkartma teknikleri

2 adet aseton, tabi ki Benri hep elimin altında ve yedeğim var ama Agiss çok çok kötüydü, yarısında dökmek zorunda kaldım. Hem çok kötü kokuyor hem de doğru düzgün ojemi çıkartmıyordu. Ayrıca parmaklarımı da kurutuyordu. Gratis'de bulunan bu Panama Jack markalı güneş ürünlerini 2 senedir severek kullanıyorum. Bu 30 SPF güneş spreyi de hem güzel hem de pratik. Yeniden alacağım, tabi tatile gidebilirsem.

Ağız bakımı

Advanced White diş macunu, fena değil ama Splat ile karşılaştırınca tercih etmediğimi anladım. Elimdeki diğer markalar bittikten sonra sadece Splat kullanacağım. Diş ipleri, herhangi bir marka olabilir bir özelliği yok ama mutlaka kullanmak lazım bence. Kulak çubukları ve makyaj temizleme mendilleri, ikisi de fena değildi. Bir adet Konjac sünger daha eskisi ve atıldı, yenisi alındı.

Makyaj ürünleri

En son olarak tabi ki en önemliler, makyaj ürünleri, bu sefer ciddi bir temizlik yaptım. Eskiyen, kuruyan fondötenlerin hepsi atıldı. Flormar köpük bazı son 10 yılın en kötü ürünü seçiyorum. Yüzümden pütür pütür döküldü, fondöteni tutmadı kusturdu kısaca feci bir üründü. Değil 5 TL. 1 TL. bile etmezdi, neyse ki Flormar bunları hemen satıştan kaldırdı. Onun dışında biten veya azalan rujlar, ojeler ve maskaralar var. Yine önemli bir zafer Rimmel London Stay Matte pudram bitti, evet bitti ve yeniden almayacağım çünkü o dandik ambalaja tahammülüm kalmadı. Görüldüğü gibi zaten selobant ile yapıştırmıştım. Elimde de çok pudra var zaten gerek yok.

Buraya kadar sıkılmadan okuduysanız teşekkür ediyorum. 2 aylık ürün birleşince böyle oluyor işte. 
Sevgiler..

47 yorum:

  1. isananın aloe veralı sıvı sabunun kokusu bi harika ama hiçbir yerde bulamıyorum çok çabuk tükeniyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @bakımvelışverişblogu aa bakayım bizim orada var mı sürekli değişiyorlar çünkü..

      Sil
  2. İyi bir temizlik olmuş emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @matmazelgreen evet ortalık biraz boşaldı şu anda:-))

      Sil
  3. Büyük bir keyifle okudum, çok seviyorum bitenler yazılarını. :)) Benim de kutu doldu, haftaya yazarım sanırım.
    İsana sabunlardan, tavsiyeniz üzerine biz de aldık. Arko'nun nemlendirici olan çeşidini ben sevdim İrem Hanım, fena değil, bir de ona bakın. :) Bir de Balm Shelter'ı soracağım, hiç içime sinen bir yoruma denk gelmedim, merak da ediyorum, siz beğendiniz mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog tamam canım zaten Nivea duşta kremim bitmek üzere Arka'nun diğer versiyonuna da bir şans vereyim o zaman.. balm shelter bence lüzumsuz bir ürün renkli nemlendirici değil fondöten değil bb değil baz değil yani bana hiç bir şekilde olmadı bir de durdukça turunculaşmaya başladı yüzümde tamam dedim gitsin bu artık :-((

      Sil
  4. ciddi bitenler olmuş yenilere yer açılmış ne güzel :)!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer evet öyle oldu iki ay birikince :-))

      Sil
  5. Çok uzun, güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık :) Darısı bitemeyen ürünlerin başına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @güzellikköşem evet öyle ayak direyen bir kaç ürünüm var yani icaplarına bakacağım artık :-)) teşekkür ederim..

      Sil
  6. garnier çift fazlı temizleme suyu benden eksi not aldı bitirip bir daha almayı asla düşünmüyorum.
    flormar köpük fondotn vardı bende de hiç kullanmadım direk çöpe attım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @duygununblogu flormarı direk çöpe atmakla iyi yapmışsın.. garnieri sevmediysen makyaj fırçası temizlemek için de kullanabilirsin bence..

      Sil
  7. Yenilerini güle güle kullan. Ben de çok ayıklama yaptın geçen hafta. Baya bir nefes aldı odamın ilgili bölümü. Şimdi yeniden bir düzen yapacağım.
    Deforme olanlar çöpe. Aldığım ama kullanmaya fırsat bulamadıklarım iki ayrı takipçime gitti. Az kullanıp beklettiklerim ise Sakarya da bulunan üniversite öğrencilerine gitti. Ben de rahatlamış oldum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüzünsarısı çok iyi yapmışsın arada öyle derinlemesine bir temizlik şart bize :-)))

      Sil
  8. Garnier tonik almayı düşünüyordum fakat yorumları gorunce bende şu an farklı ürünler kullanmalıyım dedim özellikle bu sıcak yaz günlerinde cilt herşeyden kolaylıkla etkileniyorken...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @camdandüşler böyle havalar için daha nem verme kapasitesi yüksek kurutmayan bir tonik kullanabilirsiniz.. yakında böyle bir kaç tonik önerisinde de bulunacağım..

      Sil
  9. okumayı en sevdiğim yazılardan biridir bitenler ama yazması o kadar zor geliyor ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sedefcoşkun hele de iki ay biriktirince baya zor oldu bana :-((

      Sil
  10. Farkında olmadan ne çok şey tüketiyoruz. Boşlar yan yana gelince apaçık ortada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @acemidemirci evet her gün düzenli kullanınca da gayet güzel bitiyor herşey :-))

      Sil
  11. Misler bitmiş, misler gelecek😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın :-))) evet canım yeni kokular deniyorum şimdi..

      Sil
  12. ya nası yaaa iki ayda ha bunlar :) ay ben de bu sayıda kitap alıyom bana neee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone :-)) haklısın sayılır o da ben de kitap alıyorum ama blogda yazmıyorum ...

      Sil
  13. Agısınde herşeyi çok kotü yahu,agdasından tut agda bezine kadar bende sevemedim çok:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @madamekokoş onları denemedim ama aseton berbat ötesi :-,((

      Sil
  14. Bir hayli urun bitirmissin, tebrikler :)

    YanıtlaSil
  15. Maaşallah , Alışverişi gelmiş bu güzelliğin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @örgüçantam evet böyle bir gitmek istiyorum ama kendimi de tutuyorum bir yandan :-))))

      Sil
  16. Rapunzel kömür maskesini merak ettim nasıl bir etkisi var? Tüm saça mı uygulanıyor, saç diplerine sürülebiliyor mu? Ve en önemlisi nerede bulunuyor, daha önce hiç denk gelmedim? Güzel bir bitenler yazısı olmuş, çok seviyorum böyle yazılar okumayı :) Bu ay için ben de düşünüyorum ama benimki oldukça ufak çaplı olacak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @glamsight olsun ufak çaplı da olsa farketmez benim de bazı aylar öyle oluyor :-)) rapunzel maske saçı yumuşatıyor uçlara doğru sürüyorum rapunzelstore'da satılıyor..

      Sil
  17. Sanırım bitenler yazısını bir tek ben yazamayacağım :/ Evde bunları biriktirince annem direk çöp ev miyiz der :) Gözüm yemiyor korkudan :) Sıvı sabun bizim evde de su gibi maşallah çok çabuk bitiyor İrem Hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gözde ben özel olarak dolap dibinde saklıyorum ki yardımcı kadın falan çöp sanıp atmasın diye :-)))

      Sil
  18. İrem'cim ne ara bitirdin bunları? Tebrik ederim seni.Ben yaz geldi geleli duş jeli,şampuan falan bitiriyorum sadece :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin tatile felan gidemeyince böyle oldu bayramda da arabayla gitmiştik herşeyi taşıdım yanımda kullandım :-)))

      Sil
  19. @diana thank you Diana :-))

    YanıtlaSil
  20. Maşallah,İrem düzenli ve bakımlı bir kadınınsın :)

    YanıtlaSil
  21. Isana ürünlerini merak ettim, fırsatını bulunca alacağım umarım :)

    YanıtlaSil
  22. Ne kadar güzel bir temizlik olmuş:)Bende Flormarın köpük fondoteni vardı iade ettim ki satıştan kalksın artık diye ürünün hatalı olduğunu kabul ettiler bununla ilgili yazım mevcut zaten.Ama hala bazı şubelerinde var.Bazı kaldırmışlar şükür:)
    Yenilerini güle güle kullanın:)Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @informal o fondöten ve baz inanılmaz kötü nasıl hiç denemeden piayasaya sürdüler anlamak mümkün değil iyi olmuş kaldırıldığı.. teşekkürler .-))

      Sil
  23. isana ürünlerini kullanma şansım hiç olmadı burada Rossman olmadığı için ama bir kaç parça sizde gördüklerimden alıcam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi sıvı sabunlar ve deodorantlar ilk tercihin olabilir o zaman :-))

      Sil
  24. Bebak aslında eczanelerde satılan bir marka. Belki yerel kozmetikçilerde vardır iremcim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @siriyaşam evet sanırım cosmohome'da falan da var da onların şubeleri sınırlı olduğu için neden daha geniş bir mağaza ağına sahip gratis'de falan satılmıyor acaba diye düşünüyorum.. böyle ürünleri tesadüf eseri buluyor olmak doğru değil bence..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...