22 Mart 2013

Essence Farlarım..

Şu ana kadar Essence'den 3 adet far aldım. Birisi Oz Koleksiyonundan olduğu için, onu daha sonra tanıtacağım, henüz resimlerini hazırlayamadım. Bu şimdi tanıtacağım farların birisini sanırım yılbaşından önceki sürpriz indirimden almıştım. Bir tane de geçen gün aldım. Farlar aynı seriye ait olmakla birlikte bana yapı olarak tamamen farklı gibi geldiler, niye söyleyeceğim şimdi.

06 Metropolitan'ı dediğim gibi 2-3 ay önceki indirimden almıştım. Kendisi harika bir renk olmakla birlikte o kadar çok tozutuyor ki kullanmayı resmen isteyemiyorum. 

Geçen gün aldığım bu harika kırmızı-mercan renkli 55 numara Shrimp me up ise daha çok kremsi yapıda ve hiç tozutmayan bir far. Aynı seri iki far arasındaki bu bariz fark beni çok şaşırtıyor. Ancak bu allıkta da şöyle bir problem olabilir, toz tutmayan katı yapısından ötürü bir süre sonra belli bölgelerde taşlaşma olmaya başlayacak. O nedenle gerektiğinden fazla fırça sürüp de dokusunu bozmak istemiyorum. Zaten oldukça da pigmentli bir far, dün allık olarak da kullandım gayet güzel renk verdiğini söyleyebilirim alırsanız elinizi hafif tutun.

İşte bu resimle de iki far arasındaki bariz tozutma farkı görülebiliyor. İkisinin üzerinden de aynı allık fırçası ile hafifçe geçtim. Soldaki Metropolitan  ciddi dağılıyor ama öbüründe hiç oynama bile olmadı.

Eksi puanlarına rağmen bu iki fardan da sadece renkleri ve pigmentasyonları açısından memnun kaldığımı belirteyim. Metropolitan'ı çok kullanmıyorum ama kullandığımda rengini çok seviyorum. Öbürünün de mercan kırmızısını zaten çok beğendim. Sizin de denediğiniz Essence farlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.
Sevgiler...

12 yorum:

  1. bendede 51 numara var taupe renginde. Pigmentasyonu orta karar ama tozutma sprunu yok.
    Birde home sweet home dan turuncu olan far var onun pigmentasyonu ise oldukça düşük ve azıcıkta tozutma sorunu mevcut :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Essence'in farlarını hiç denemedim..Oz serisindeki mercan renginde gözüm vardı ama bulamadım..Vintage serisini çok istiyordum ama o da buraya gelmeyecekmiş :(

    YanıtlaSil
  3. Essence'n farlarını ben de beğeniyorum. Fiyatlarına göre performansları gayet güzel.
    Favorim ise 35 numara!
    Maybelline colour tatto on and on bronze'u anımsatıyor ama ondan kat kat güzel :) kesinlikle onu da alın derim.

    YanıtlaSil
  4. cnm ben de essence'nin farını yılbaşı öncesi süpriz indirimle almıştım benimki kurşuni yeşil gibi bişeydi, dediğin çok doğru farklı renk tonları arasında yapı farklılıkları çok var gibi. Ama benimkinin yapısı fena değil memnun gibiyim. Senin de mercan rengini sevdim çok tatlı duruyormuş:))))

    YanıtlaSil
  5. @pekbilmiş..bazı farlarda var bu tozutma sorunu ilginç..

    YanıtlaSil
  6. @nilgün..oz'un mercan rengini de aldım pzt yazacağım vintagei ben de isterdim ama yok tabi..:(

    YanıtlaSil
  7. @weba..35 numaraya da bakarım yarın teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. @melislicious..bunu çok tesadüf bulup aldım renk olsun elimde değişik diye herşeyim kahverengi olmaya başladı çünkü..

    YanıtlaSil
  9. bende ilk kez bugün 3 farını aldım biri bu mercan rengi, evet kahve olan çok tozutmuş görünüyor canım umarım benim seçtiklerim böyle çıkmaz:(( neyseki uygun fiyatlılar..

    YanıtlaSil
  10. çok güzel renkleri var bayıldım

    YanıtlaSil
  11. @özge,.güle güle kullan aldıklarını yapılarından anlaşılıyor zaten.. Tozutsalar bile renkleri kurtarıyor durumu..

    YanıtlaSil
  12. @makyajodam.. Renlerine kamıp alıyorum bunları zaten ben de ...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...