29 Şubat 2012

Vouge Kapağında Adele

Adele'in şarkılarına bayılmayan varmı? Benim en sevdiklerim Set fire to the rain ve Rolling in the deep.. özellikle Set fire to the raini mutlaka müzik listelerinize eklemenizi öneriyorum.
Tabi bu kadar popüler olunca Vouge da Şubat ayı kapağında Adele'i kullanmış. Tabi bu biraz da Vouge'un bakın biz de artık anoreksik mankenlerin yerine artık biz de balık etli kadınları tercih ediyoruz diyerek günah çıkarmasının sonucu. Ancak kapağı gördüyseniz oradaki fotoğrafın Adele'e asla benzemediğini de farketmişsinizdir. 


Bu Adele'in normal hali. Gayet sevimli hatta gayet güzel bir genç hanım. Hafif balık etli evet ama günümüz güzellik ölçülerine göre şişman hatta obez olarak nitelendirilmesine engel olamıyor bu. Vouge'da kapağına koyarken photoshopun dibine vurmuş iyice. Kadını hiç olmadığı bir şekilde zayıf göstermişler, bir yandan göğüsleri pörtlemiş öbür yandan elmacık kemikleri iyice çıkmış.

Şimdi bu yukarıdaki kadının gerçek olanıyla ilgisi varmı acaba? Bence yok Adele'in gıdısı, sevimli yanakları ve beli yok oluvermiş, göğüsleri daralmış ve büyümüş, kolları da incelivermiş.Bu photoshopun mutlaka bir sınırlaması olmalı artık çünkü insanları olmadıkları bir şekilde gösterdikleri sürece bütün kadınlar ve hatta erkekler bile zayıflama takıntısı yaşıyorlar. Zayıflık güzeldir şeklinde empoze edilen kavram hayatlarımızı daha zor hale getiriyor.
Bu arada Burberry Prorsum defilesini seyrettinizmi? Podyumda yürüyen ilk mankeni görür görmez ilk düşüncem "Dead women walking" şeklinde oldu. Erkek mankenler de dahil olmak üzere hepsi Twilight, True Blood veya İnterwiev with the Vampire filmlerinden fırlamış gibiydi. 
Artık kilo konusunu takıntı yapmayacak modacılara, mankenlere ve insanlara ihtiyacımız var sanırım..
Sevgiler..

2 yorum:

  1. ahaha.. çok guzel bi noktayı fark etmişsin :)) bambaşka biri olmuş resmen ama vucut olarak durdugu poziyonda zayıf gözükmesinde etkili gbi geldi bana..ama yüzüde başkası olmuş hani.. sevimli adele gitmiş seksi bi adele gelmiş..

    bu arada benim blogumda budur.. balliboreksutlucorek.blogspot.com

    görüşrüz..

    YanıtlaSil
  2. @melike.. hemen bakıyorum bloguna..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...