27 Mayıs 2019

WetnWild Stik Fondoten incelemesi..

Günlük makyajda kesinlikle fondöten tercih ettiğim için yeni ve daha önceden övgüsünü duyduğum fondötenler Türkiye'ye gelince denemeden yapamıyorum. Bu stik fondöteni de daha önce yabancı vloggerlardan duyduğum için zaten bekliyordum ve ilk indirimde 25 TL.'ye aldım sanıyorum. 



Aslında stik fondötenler ile aram iyi değil. Ama bu fondöten Hourglass'ın çok şahane bir stik fondöteni var ona benzetildi biraz, fiyatı da uygun olunca denemek için aldım tabi. 


Ürünün gramajı 12 gr. ve bendeki soft bej rengi. Renk skalası 20'nin üzerinde ama hepsi geldi mi hiç sanmam. Yine de  10-15 rengin gelmiş olması yeterli olurdu bence. 


Yapısı oldukça yumuşak ve aslında hiç bir likit fondötende olmadığı kadar kolay dağıtılabiliyor. Kapatıcılığı aslında orta ama kat kat arttırılabiliyor. Ayrıca sünger yerine fırça kullanmak kapatıcılığı daha arttırıyor ama sünger ile süper doğal bir görünüm oluyor. 


Yapısı hafif pudralı ilk defa bir fondöteni sabitleme gereği hissetmedim. Göz altımda da kullandığım halde çizgilere dolmadı ki bu gayet iyi bir şey. Ancak tek katta kalıcılığı az. İkinci katı geçmek lazım ki daha çok dayansın. Ayrıca stik olması ve üzerine pudra uygulaması gerektirmesi gün içerisinde takviye yapmaya olanak veriyor ki bu çok hoşuma gitti benim. Göz altına falan çok güzel takviye yapabiliyorum akşam eve dönmeyip başka bir yere gideceksem. 


Soft bej rengi, mağazada denediğimde bana tam gibi geldi. Gerçi burada biraz koyu duruyor ama aslında yüzümde gayet doğal durdu. Belki daha sonra bir ton açık rengine yani classic ivory'e bakabilirim. 



Dağıtılınca bence gayet doğal duruyor. Bu arada WW'ın cruelty free olduğunu biliyorduk ama duyduğuma göre artık Çin pazarına girmişler ki bu konuda kesin bir şey söyleyemiyorum şu anda.  Ancak bu ürün vegan, markanın her ürününün vegan olduğunu sanmıyorum ama vegan fondöten arayanların aklında olsun bu ürün.

Ben bir sonraki indirimde dediğim gibi bir ton açık rengine de bakıp deneyebilirdim ama dediğim gibi kalıcılığının az olması, ayrıca sıvı fondötenler ile daha iyi anlaşmam ve burun kenarlarımın kuru görünmesi gibi sebeplerden almayı düşünmüyorum.Yaz ayları için daha doğal görünümlü bir fondöten arayışında olanlar bakabilir, benim için de yaz aylarında kullanıp bitirmek daha uygun olacaktır.  Zaten bu normal sıvı bir fondötene göre daha çabuk bitebilir bana göre. 
Sevgiler..

24 yorum:

  1. highlihter ve cam şişede olan fondötenini çok merak ediyorum bende ama stick olan da bu renk cildine tam olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetikpsikolojisi aydınlatıcıları efsanedir zaten mutlaka derim.. şişedeki fondöteni de yeni bitti o bundan daha iyi bana göre..

      Sil
  2. güzel bir fondotene benziyor, ama benim cildim böyle stik formdaki ürünleri hiç kabul etmiyor.. o yüzden çok merak etsem de deneyebileceğim bir ürün değil gibi...

    güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kübontheblog çok teşekkür ederim :-))

      Sil
  3. Hiç stik fondöten denemedim. Yaz aylarında hiç bir markanın fondötenini kullanamıyorum zaten, aşırı terletme yapıyor. Kış mevsimi için alıp deneyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilüfer fondöten kullanmıyorsan gerek yok zaten ..

      Sil
  4. stick olarak pek denemesem de güzel duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pembedünyam benimkisi tamamen merak işte :-))

      Sil
  5. Resimde rengi güzel görünüyor ama alirken herkesin kendine göre denemesi lazim tabii 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya tabi ki bu benim cildime göre olanı ...herkese bu olmaz..

      Sil
  6. Stickler ile pek anlaşamıyorum ama Hourglass ile isminin geçmesi deneme isteği uyandırmıyor değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeçevik evet ben de öyle merak ettim zaten direk .-))

      Sil
  7. Stick fondötenleri merak ediyorum kendime uygun renk bulursam bundan deneyebilirim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mprmenekşe evet bunun fiyatı da uygun denenebilir yani :-)

      Sil
  8. valla senin çıta yükseldi sosyetik oldun sen :) aç bi dükkan artık daaaa sadece kaliteli şeysileri alalım sendeeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deeptone aslında var öyle bir yerim.. :-))

      Sil
    2. aaa yaniii tükkanın mı var yaniiiii yoskam netten onlayn muuuu :)

      Sil
    3. @deeptone yok dolap ve gardrops hesaplarım var.. :-)) kullanmadıklarımı satıyorum oradan..

      Sil
  9. Stick fondötenlerle hiç anlaşamıyorum. Daha önce NYX stick fond. denemiştim. İkisi de cildimde hiç gözenek problemim olmamasına rağmen, gün içinde kötü bir görünüm yarattı.Nemlendirici, baz ne denediysem sonuç aynı.Artık stick fondötenleri denemeyi düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nily ben de çok eskiden bir max factor denemiştim çok yağlanma yapmıştı diye hatırlıyorum ondan sonra bu bir ilk oldu .-))

      Sil
  10. Burun kenarlarındaki kuru görüntü bende de oldu maalesef. Cildi kurutmayan, ince yapılı bir ürün olmasına rağmen bu kuru görüntü ilginç bir sonuç oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @buralıolmayan evet değil mi çok ilginç o baya da nemlendirdim yani sürmeden bir de...

      Sil
  11. Ben çok kuru cilt yapısına sahip olduğum için hep böyle çekimser kallıyorum stik formdaki föndetenlere.Kışın belki cesaret edebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @beğendimpaylaştım yok canım sana uygun değil zaten.. sen daha ıslak görünümlü fondötenler denemelisin..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...