24 Ocak 2019

Jade Roller vs. TBS Yuz Masaj Aleti Karsilastirmasi..

Uzun süredir cildime sürdüğüm serum,maske ve krem gibi ürünlerin etkilerini arttırmak için 2 sene evvel almış olduğum The Body Shop yüz masaj aletini kullanıyorum. Çift başlıklı olması cilde çıplak  yani maskesiz olarak masaj yapmak için çok uygun. Cildimi güzel toparladı. Tek olarak yazısı da yazmıştım makyaj blogumda okuyabilirsiniz. Ama uzun zamandır merak ettiğim Jaderoller masaj aletini de alarak ikili bir yazı yazmak istedim.  Türkçe adı ile yeşim taşı masaj aleti nedir ve nasıl kullanılır, ayrıca TBS masaj aletinin faydaları nelerdir ve birbirlerine karşı avantaj ve dezavantajları nasıldır  hepsini bu yazıda göreceğiz.



Jaderoller cilde iyi geldiği bilinen yeşim taşından yapılan bir masaj aleti, uzak doğuda çok uzun zamandır, hatta yüzyıllardır faydaları biliniyor ve kullanılıyor. Yeşim taşının pozitif enerjisine inanıldığı için genelde bu taştan yapılıyor ama  pembe kuvartz olanları da var. En önemli özelliği lenf drenaj yapması, ciltteki ödemi azaltması ve göz altı morluklarına iyi gelmesi, özellikle sabah uygulanırsa.  Bu nedenle kullanmadan önce buzdolabında bekletilmesi öneriliyor. 


Ayrıca gece ve gündüz uyguladığımız kremlerin üzerinden jade roller masaj aleti ile geçerek cilt tarafından emilmesini kolaylaştırabiliriz. Özellikle kırışıklık oluşmaya başlayan bölgelere günde 2-3 dakika yapacağınız masaj kırışıklık oluşumunu geciktirerek oluşan kırışıklıkları açmaya başlayacaktır. 


Bunun için basitçe uyguladığınız serum-anti aging ürünün üzerinde masaj aletinin geniş olan taşını yukarı doğru yani yer çekiminin aksi istikametine yuvarlamanız ve bu hareketi her gün 3-5 dakika tekrarlamanız yeterlidir. Bir süre sonra sonuçlar gerçekten göze görünmeye başlıyor. 


Rollerın ufak taşı ise özellikle soğuk olarak göz altlarına çok iyi geliyor.  Ben önce krem veya maske sürmeden uyguluyordum. Daha sonra göz altı kağıt veya jel maskelerinin üzerinden de uygulama yapmaya başladım ve çok iyi geldiğini fark ettim. 


Büyük tarafını yüzünüzde günün herhangi bir zamanında masaj yaparak gezdirirseniz de büyük faydasını göreceksiniz. Gün içinde kan dolaşımını arttırır ve ödem atılmasını sağlar. Cildin daha parlak görünmesine neden olur. 


Öte yandan The Body Shop'un masaj aletini keşfedip alalı 2 sene falan olmuştur. Bu dönem içinde çoğu zaman da düzenli kullandım. Bunun da büyük faydasını gördüğüme inanıyorum. Ancak bu alet diğerine yani jaderoller masaj aletine göre daha az pratik diyeyim ben size. Ama etkisi daha kuvvetli.


Bir kere iki yuvarlak başlık var. Bu başlıklarla özellikle çene bölgesi ve göz altı çukuru bölgesine aynı anda hem masaj hem de lifting yapabiliyorsunuz. Özellikle o bölgedeki deriyi iki topun arasına yerleştirip yukarıya doğru hareketlerle masaj yapmak gerekiyor. Aynı şekilde alın bölgesine aşağıdan yukarıya ve soldan sağa hareketle masaj yapılabiliyor. Masaj toplarını kaz ayakları üzerinde gezdirmeyi de unutmayın tabi. Yine toplar soğukken göz altı şişliklerine çok iyi geliyor. 


Şimdi gelelim iki ürün arasındaki farka, ikisi de güzel ve işe yarayan aletler, tabi düzenli kullanımda. TBS diğerine göre daha sofistike diyeyim. Jade rollerı  gün ortasında iş yerinde bile şöyle bir kullanılabilir masaj yapabilirsiniz. Makyajınıza zarar vermez. TBS bariz daha ağır, topların yapısı yüz cilt dokusunu araya alarak masaj yaptığı için fondöteni yerinden oynatabilir diye düşündüm. Ayrıca jade roller çantada taşımaya daha uygun.  Yüzünüze ve göz altına kağıt maske uygulandığınızda TBS ile masaj yapamazsınız çünkü kağıdı topların arasına sıkıştırdığı için sürekli kaydıracaktır. Burada çare jade roller . O da biraz oynatıyor maskeyi ama genelde daha rahat uygulama yapıyorum. Öte yandan normal serum ve maske uyguladığınızda TBS ile masaj yaparak yedirmek çok daha iyi bir seçenek.  Jade rollerın göz altı için ucunun ayrı olması da bir avantaj tabi. 

Şimdi gelelim bunları nereden alırız sorusuna, sanırım TBS masaj aleti Oils of Life serisi içinde şuradan ulaşabilirsiniz.  Ayrıca bu tarz çift toplu masaj aletleri N11, hepsiburada gibi sitelerde satılıyor. Ufak bir araştırma yaptım, fiyatlar değişiyor tabi ama 50-100 TL. arası bulunabiliyor Jade rollerı da alabileceğiniz pek çok yer var. Benim aldığımdan daha uygun fiyata alabileceğiniz aliexpress, bornprettystore gibi yabancı siteler de var, tassandığı gibi Türk siteler de.  Onların da fiyatları taşın kalitesine göre değişiyor. İhtiyaca göre bir tane edinip cilt bakım rutininize katmanızı ben öneririm. Bu aletlerin çok daha iyisi, pahalısı ve Türkiye'de olmayanı Nurse Jamie masaj aletleri ki sanırım en iyisi de bunlarmış. Alabilecek olsam o masaj aletlerini de almak isterdim, siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Sevgiler..



28 yorum:

  1. Jade roller ve benzeri masaj aletlerini son 1 yıldır beauty gurularda çok görür olmuştum. Özellikle yeşil taşlı olanı merak ediyorum. belki ileride ondan 1 tane edinebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeçevik ehem ali'den getirttir bence :-)))

      Sil
  2. merak ettiğim ürünlerden biriydi teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer rica ederim Ümrancım sevgiler :-))

      Sil
  3. İpuçları ve deneyimleriniz bize rehber oluyor teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Çok ilgiyle okudum yazıyı. Jade rollerı aşırı merak ediyordum ama sanırım alacak olsam TBS olanı alırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @senadursun evet o tek başına da yeterli olurdu zaten :-))

      Sil
  5. @sibelözer ben teşekkür ederim sevgiler :-))

    YanıtlaSil
  6. Senelerdir güzel yazılarınla büyüdük artık anti-aging olanları okumaya başladık neyse utandırmayayım seni seviyoruz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @archbeauty :-)))) gerçekten çok teşekkür ederim ben de sizi seviyorum...

      Sil
  7. Jade roller bana kullanış açısından daha pratik geldi. Ben öncelikle onu tercih ederim . Söylediğin sitelere ben bir göz atayım. Oldukça bilgilendirici bir yazı olmuş. Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme iki aleti de beğeneceğine eminim canım bak mutlaka ...

      Sil
  8. Yeşim taşından yapılan JadeRoller merak ettiğim bir üründü.Bu detaylı yazından sonra daha çok denemek istiyorum şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @filizşahin seveceğine eminim Filizcim :-))

      Sil
  9. Adımı gördüm sankiiii :))))) Göz altı için denenebilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden :-)) evet Yeşimcim tam sana göre ..

      Sil
  10. Jade roller masaj aleti bana daha sempatik geldi 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @derya haha evet işe de yarıyor neyse ki..

      Sil
  11. hımm bu ilginç ve yeşim taşı çok severim yaa :)

    YanıtlaSil
  12. Şu sıralar yaptığım işlemler bitince yeşim taşı aklımda. İyi oldu bu yazı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüzünsarısı aslında micro blading peşinden böyle bir şey yapsan çok iyi olabilir bak..

      Sil
  13. Bu tarz masaj ürünlerini -özellikle Jade Roller'ı- çok denemek istiyorum ancak üşenip düzenli kullanamam diye almaktan vazgeçiyorum hep :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @fulyayıldız al bence haftada 2-3 bile kullansan faydası kesin olur..

      Sil
  14. Bende göz altı torbalarıma iyi gelir mi diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ebrubayrak evet ödem atmaya kesinlikle yardımcı bence hele de soğuk uygulanırsa...

      Sil
  15. The body shop ürünleri nerden bulunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @unknown kendi mağazalarında ve online satışta var..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...