30 Haziran 2016

XP Kapatıcı..

Son zamanlarda bir XP Kozmetik furyası aldı gidiyor. Ben bu markayı instagramda görmeden çok daha önce Kadıköy Sıla Kozmetik'de ve küçük kozmetik mağazalarında, parfümeri depolarında hatta pazarda bile görüyordum. Bir kaç kere merakımdan rujlarını kurcaladım baktım ama hiç almamıştım. Bu kadar adı geçmeye başlayınca dayanamayıp XP Kapatıcı ve mat likit rujlardan bir tane denemek için aldım. Malum instagram üzerinde en çok bu likit rujların bahsi ve görselleri geçiyor.

XP Kapatıcı
İlk yazım kapatıcı hakkında olacak. Görünüşü size de L.A. Girl'ü hatırlatmıyor mu, hatta sanırım bir vlogger bunlar için çok benziyorlar gibi bir yorum da yapmış. Bakalım benzeyecek mi, daha önce L.A.Girl Orange Corrector'ü yazmıştım. O nedenle bunu da hem ayrı hem de ona kıyasla inceleyeceğim.


XP Kapatıcı
L.A. Girl içinde paraben barındıran bir ürün, paraben burada görülmüyor ama Palmitate ve diğer bazı zararlı etken maddeler bulunuyor içinde. Mineral demekle doğal minerallerin zararlı etkilerinden arınmış olmuyor tabi, bu konuda hiç bir bilgi bulamıyorum. Ayrıca ürünler için xpcosmetics internet sitesinde hiç bir bilgi yok, ithaldir denmesine rağmen nereden ithal onu da bulamadım.  İthalatçı firmanın da net sitesi zaten yapım aşamasında ve herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ürünlerin ithal olduğunu düşünüyordum ama Süslü Sözlükde Karatekin Kozmetik tarafından üretildiği söylenmiş. Ayrıca ürün denenmiş mi gerekli testlerden geçirilmiş mi bu konuda da bir bilgi bulamıyorum.

XP Kapatıcı

Ürüne gelirsek, sünger aplikatör olması, o aplikatörün kendisi, gördüğüm kadarı ile renk skalası ve ürünün gramajı iyi. Ancak ürün L.A. Girl kadar yoğun değil. Dolayısı ile daha fazla ürün almak zorunda kalıyorum aplikatörden.

XP Kapatıcı

Bu renk biraz turuncuya çalıyor özellikle orange correctora benzer olabilir mi diye de bu rengi seçtim. L.A. Girl kadar az değil biraz daha yoğun olarak uygulamak istiyor. Yine sürdükten sonra parmak ya da süngerle tampon şekilde ürünü cilde yerleştiriyorsunuz. Ben üstüne farklı bir kapatıcı daha sürüyorum. Cilt tonuna göre sürülmese de olur ama sabitlemek istiyor. Çizgilere dolma yapmıyor ama çok kalıcı değil, genelde öğleye kadar  idare ediyor. Kapatıcılığı oldukça yüksek, bir de belirtmemiş ama içinde parfüm var, çünkü kokulu bir ürün.

Ürün fena olmayabilir ama o kadar çok belirsizlik var ki eğer bir blogger olmasam ve bunu denemek için almamış olsam alsam mı almasam mı tereddütte kalacağım ve muhtemelen de almayacağım bir ürün olurdu benim için. Çoğu kişinin de içine sinmeyecektir zaten. Daha net bilgi bulabilir veya alabilirsek tekrar düşünürüz.
Sevgiler..

54 yorum:

  1. Evet bu ara her yerde bu markadan bahseden bir yazı var neredeyse. Ben sadece fırçasını kullandım, fena değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ebrubayrak aa evet bende de yelpaze fırçası var bahsetmeyi unuttum o gayet kullanışlı ve iyi bir fırça..

      Sil
  2. sana çok teşekkür ediyorum, ben uzun süre araştırdım ve firma hakkında hiçbir bilgi bulamadım. bunu dile getiren tek sen oldun. herkesin elinde olan bir marka ama içerikler nedir? nerde üretiliyor? içeriklerin bir zararı varmı? hiçkimse bunları dile getirmiyor. Uygun fiyatlı olması güzel ama her uygun fiyatlı ürün cilde dost diyede bir kural asla yok. Ben kendi adıma belirsiz olan hiçbir ürünü kullanmama kararı aldım. Çünkü bana geri dönüşünü bilmiyorum.
    sevgiler ve teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sevda tabi ki bütün bu konular hakkında tatmin edici bir bilgi alamadığımız için ne kadar uygun fiyatlı ya da ne kadar güzel olursa olsun kullanmak doğru olmayacak ..

      Sil
  3. Bu marka çok dillenince ben de küçük bir araştırma yapmış ve haklarında hiç bir bilgi bulamamıştım. Sanırım bunu dile getiren ilk bloggersınız. İçerik listesi bile bana güvenilir gelmiyor. Piyasada uygun fiyatlı çok ürün var, ülkemizde üretilen yerli markalarımız var, güzel indirimler de yapıyorlar. Bence, daha güvenilir alternatifler varken, hakkında dünya kadar soru işareti olan bir markayı yüzümüze sürmek pek mantıklı değil. Çok teşekkürler İrem Hanım <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kırmızırujlublog aynen ben de öyle düşünüyorum ama deneyelim görelim şans verelim diye alıp bir inceledim.. dediğin gibi o kadar uygun fiyatlı ürünler var ki kesinlikle değmez almaya bence de..

      Sil
    2. Ay çok özür diliyorum, bilgimi paylaşmak amaçlı yorum yazmak istedim. Xp markası yerli bir markadır. Toptancı/ perakendeci desteği ile istenilen ürünü özellikle güncelde bulunan popüler ürünleri üretip satışa çıkarıyorlar. Şu anda yine tüketici yorumları üzerine marka rujlarda ambalaj değişikliğine gitti. Sanıyorum ki müşteri hizmetleri departmanı eksik bir firma. Bu konuda ben birincil kaynaktan aldığım bilgilerimi aktarmak istedim. Xp ürünleri bu kadar popüler olmadan evvel jel eyelinerını kullanıyordum :))

      Sil
    3. @leydiblog rica ederim böyle ilk ağızdan bilgisi olan varsa ne güzel çünkü bilgi karışıklığı var ürünler hakkında mesela siz yerli diyorsunuz üzerinde Çinden ithal yazıyor bir yerde İspanyadan geliyor diye okumuştum karışık bir durum yani.. firma çıkıp da bilgi vermediği sürece bilgilerimiz eksik kalacak..

      Sil
  4. Ben hep bahsederim XP den ama farkındaysan sadece dudak ürünleri...Cildim için asla tercih etmeyeceğim bir marka çünkü bir yetkili de çıkıp demiyor biz buyuz şuyuz diye...Tamam dudak ürünleri de zararlı olabilir ama yememeye çalışıyorum en azından tenimin hiç kurtuluşu yok :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @beautybysyln evet markanın en büyük eksiği bence içeriği neyse o bilgiye ulaşılamaz olması.. dudak ürünü de denedim renkleri şahane ama çok fazla gerdi dudağımı..

      Sil
  5. XP'nin rujlarını herkeste görüyorum fakat yazdığın gibi firma hakkında hiç bilgi ok. Dolayısıyla insan kullanmaya çekiniyor. Özellikle ürünlerin ithal olduğundan bahsedilmesi nerede, hangi şartlarda, hangi içeriklerle üretildiğini düşündürüyor insana. Açıklama için teşekkürler! ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @valarmorghulis pazarda satılması da kötü şöhret oldu firma için bence pazara düştüyse vardır bir hikmeti algısı oluştu herkeste doğru bilgiye ulaşılamayınca da ben olsam çekinirim almaya..

      Sil
  6. Ne dudak ne cilt ürünlerini asla satın almayacağım bir marka. Sen de ne güzel yazmışsın. Bu ayki bitenler, çöpe gidenlerine ekleyip kurtulursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, bu kadar çok bilinmez varken mesafeli durmakta fayda var.

      Sil
    2. @siriyaşam aynen canım denedim gördüm tamamdır bence ömürleri :-))

      Sil
    3. @perscope aynen bence de öyle ..

      Sil
  7. Çok güzel araştırmışsın. Bu kadar muallak insanı şüphelendiriyor. İnce ince araştırmış sınız. Helal olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @nilgünaydın beğenmenize çok sevindim :-)) elimden geleni yaptım ama dediğim gibi haklarında hiç bilgi yok ancak ürünün arkasındaki içerik listesi var ona da çok güvenemedim açıkçası..

      Sil
  8. İçeriğine bakarsan LA Girl'den daha iyi. O kadar silikona fazla kalıcılık beklememek lazım zaten. Ama bu belirsizlikler dolayısıyla insanın içine kullanımı sinmiyor, tabii. Keşke firma biraz daha profesyonel yaklaşıp net bilgi verse. Teşekkürler paylaştığın için, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @başakçelik evet arkadaki içeriğe inanırsak hakikaten LA girl yerine tercih edilebilir gibi görünüyor ama dediğin gibi firmanın çıkıp buradan ithal ettim ya da burada ürettim içeriği de budur diyebilmesi lazım ki biz de güvenle kullanalım.. rica ederim canım :-))

      Sil
  9. Evet bir anda popüler olan bir ürün daha, anlıyorum herkes hem başarılı hem de uygun fiyatlı ürün peşinde tamam da ithalatçı firma ve diğer bilgiler hakkında bu kadar gizem varken mesafeli durmak lazım bence. Ayrıntılı araştırman çok aydınlatıcı olmuş sevgili Audrey, umarım herkese rehber olur. Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @periscope tabi ki çok da iyi olabilir arkasında yazan her şey doğru da olabilir ama kesin ve net bir bilgi alana kadar emin olamıyorum olamayınca da iyidir güvenle kullanın diyemiyorum ki aslında fena bir ürün de değil bakınca..

      Sil
  10. İlk olarak küçük kız kardeşimde gördüm bu markanın ürünlerini, milyoncu tarzı yerlerde satılıyordu. Ergenliğe henüz girmiş gençlerin uygun fiyatı sebebi ile tercih ettiğini düşünürsek firmanın sahip çıkıp açıklama yapmasını bekliyor insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gözdealtunbaş evet ben de gördüğüm kadarı ile liseli genç kızlar arasında çok popüler bir marka.. kesinlikle daha net bilgi verilmeli firma tarafından ..

      Sil
  11. Her zamanki gibi ürünü her yönüyle ve detaylı incelemişsin. Bence de bu kadar belirsizlik olan bir ürünü kullanmak sakıncalı olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @pinkfashion elimizde yeterli bilgi yok ürün çok da güzel olsa güvenle kullanamayız bence de..

      Sil
  12. Gerçekten de Hakkı'nda hiç bir bilgi yok kimi Türk bir firma diyor kimi ise Çin menşeyli gene de insan renklerini görünce ki ben de bir tane özellikle hiç sim olmadığı için bir paletini aldım kremsi bir yapısı var fakat insanın merakı nerden geldiği ile ilgili ayrıca sürekli ülke piyasasına ürün girişi oluyor yabancı markalar bile bu denli rahat ürün tedarik edemiyor iken bunun avantajı nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @rüzgarbekçisi benim de görüp beğenip alamadığım o kadar çok ürünü var ki en başta rujlar ve far paletleri olmak üzere .-(( çinden falan geliyorsa da söylesin ona göre alan alsın almayan almasın yani..

      Sil
  13. İçerik ve tedarik asamasi açısında güvenilir değil sanki audrey 😉
    Pek anlamıyorum ama Xp markasına dikkat etmemiştim ama bilgi edinmiş oldum, teşekkürler 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @korefenomeni içerikler var ama doğru mu diye onaylatamıyoruz nereden tedarik edildiği tamamıyla belirsiz zaten güvenemiyor insan tabi..

      Sil
  14. markanın ürünleri görünüşte oldukça güzel normal duruyor ama sırf bu belirsiz içerik olayından ve üretim yeri belirsizliğinden dolayı yanaşmıyorum. elimde iki ürünü var ikisi de hediyeydi. güzel iş görüyorlar ancak içerik... ah o içerk :d elinize sağlık harika bir yazı olmuş bence .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @duygunevrim ah benim de beğenip almak istediğim o kadar çok ürünü var var ki far paletlerinin renkleri falan harika mesela keşke detaylı bilgi olsaydı elimizde..çok teşekkürler :-))

      Sil
  15. Uzmanlik alanimin disinda bu ürünler ama oldukça turuncu görünüyor resimde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @deryanınsporgünlüğü evet rengini özellikle öyle seçtim ki göz altı morluklarını nötrler mi acaba diye..

      Sil
  16. Ten ürünlerinde çok titizim açıkcası ve güvendiğim markaların ürünlerine bile temkinli yaklaşıyorum. Bu yüzden denemeyi pek düşünmediğim bir marka kendisi.. (dudak kalemi vs hariç, bulursam deneyebilirim) Dediğin gibi keşke firma yetkilileri gerekli bilgileri versede bizimde içimiz rahat etse... Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ceydakrhn evet firma bilgi verse hiç olmazsa almak isteyen alır .. rica ederim :-))

      Sil
  17. samimi açıklamalarınız için teşekkürler .özellikle taptaze ciltli gençlerin kullandığı ürünler de çok detaylı açıklamalar olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @örgüçantam kesinlikle öyle çok doğal dediğimiz ürünlerin bazıları bile cildimizde reaksiyona sebep olabiliyor sonuçta..

      Sil
  18. Prc den ithal edilmiştir diyor üzerinde, yani Çin Halk Cumhuriyeti'nden ithal edilmiş. Ebay ya da Aliexpress teki ne olduğu belirsiz kozmetiklerden farklı gelmedi pek bana :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mademosielle evet öyle yazıyor ama bu konuda belirsiz kimi İspanyadan ithal derken kimi de trde üretilmiştir diyor o nedenle tereddütteyim ya ben de.. bilgiler belirsiz..

      Sil
  19. Sağlıkla,güzelliklerle dolu mutlu bayramlar diliyorum.Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sertaçcihan çok teşekkürler size de iyi bayramlar :-)

      Sil
  20. Yalnız bildiğim kadarıyla bakanlık tan onay almadan bu ürünler satışa çıkamaz.Bir suru kontrolden geciyor ürünler.Sağlık açısından çok kötü bir durum teşkil ettiğini sanmıyorum.Sonuçta diğer bilindik marka kozmetiklerinde içerikleri çok çok iyi sayılmaz.Ama kullanıyoruz.Youtube da bir blogger hangi fabrika da uretildigini söylemişti aslında ama unuttum.Youtube â açıp bakarsanız xp kozmetik diye çıkıyor.Paylaşmak istedim bilgiyi.Iyi bayramlar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gözdeblne evet sağlık bakanlığı onayı muhtemelen vardır ama biraz ne bilgiye ulaşamamaktan dolayı tedirgin olduk siteleri falan sağlam olsa açıklama olsa problem olmaz.. teşekkürler utube'a bakacağım..

      Sil
  21. Bu marka son zamanlarda çok öne çıktı dediğiniz gibi pazarda bile var diğer çakma ürün dediklerimizi almazken bu markayı neden tercih ettiklerini anlamıyorum bende 1 kere aldım ama kullanmıyorum bilemiyorum yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sedefcoşkun içeriği iyi de olabilir kötü de net bilgiye ulaşabilsek sorun olmayacak zaten..

      Sil
  22. Bende Kadıköy de görmüştüm ama güvenip almamıştım. Çok güzel anlatmışsınız İrem Hanım :) Ürünle ilgili nerdeyse hiç bilgi yok :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gözdeninbloggünlüğü evet Kadıköy'de ben de o kadar çok görüyorum ki ve de almak istiyorum ama cesater edemedim açıkçası ..teşekkürler .-))

      Sil
  23. Markayı ben de çok araştırdım bir ara ama net sonuca ulaşamadım. Bir lipbalm iki ayrı maskarası var bende. Maskaraların biri hemen akıyor panda çeviriyor insanı diğeri zamk gibi yapışıyor çıkarırken kirpik döküyor. Daha iki gün önce imha ettim. Lipbalm orta diyebilirim. Ama senin de bahsettiğin gibi belirsizlikler çok fazla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüzünsarısı lip balm ve mat rujlarını da denedim çok acaip kalıcı ama inanılmaz şekilde yapışkan bir hal alıyor dudağımda iki dudağımı kapatamıyorum o derece hemen yapışıyorlar birbirine..

      Sil
  24. Far paletinde içerik bilgisi yazıyor birde hayvanlar üzerinde test yapmadıklarını iddia ediyorlar bu marka rujlarınada içerik bilgisi koysa iyi olacak ruj
    larından sadece son kullanma tarihi yazıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adsız iyi olur koyarsa gerçekten .. bir de Çin'de satıldığı için bit şekilde deney yapıyordur ya da deney yapılan ürün kullanıyordur diye düşünüyorum..

      Sil
  25. Xp markasının sağlık bakanlığı onayı varmı bilmiyorum belki vardır makyaj denen şey zaten sağlıklı bir şey değil mesela ben Maybelline markasının bir tane eyelinerini 30 TL ye almıştım eve geldim Maybelline eyelinerini içeriğine baktım paraben içeriyordu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @adsız eskiden daha fazla üründe vardı paraben ama içinde paraben olmaması da ürünün iyi olduğu anlamına gelmiyor :(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...