17 Nisan 2014

Tırnak bakımı rutinim..

Instagram hesabım veya blogdan oje fotoları paylaştıkça tırnaklarım konusunda çok övgü alıyorum ve bu da beni çok ama çok mutlu ediyor. Bütün herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tabi bir de ne yapıyorum da tırnaklarım bu kadar düzgün ve düzenli uzuyor diye de çok soruluyor. Bu yazıyı uzun zamandır planlıyordum ama ihmal ettim kusura bakmayın.
Hemen başlayalım. Öncelikle bakım rutinimdeki markalar değişse de ürünlerin çeşidi aynı kalıyor yani bir el/tırnak peelingi kullanıyorum mutlaka, bunun sadece markası değişiyor. Burada görülen ürünler son 2-3 aydır sürekli ve düzenli kullandıklarım. Bir de ayda 2 defa düzenli olarak manikür de yaptırdığımı belirteyim. Tırnaklarımı evde kendim ancak biraz ucundan düzeltmek için törpülerim veya tırnak etlerini Sally Hansen instant cuticle ile arada biraz ittiririm ama hepsi o, kesinlikle evde kendim tırnak eti falan kesmeye çalışmam. Arkadaki  diş beyazlatıcı macunu ise tırnaklarımı beyazlatmak ve beslemek için kullanıyorum, arada limonla da ovuyorum ama o çok düzenli değil. Burada görünen diş macunu benim kullandığım, beyazlatıcı etkisi olan her hangi bir macun kullanılabilir. Özellikle tırnak boyayan ojeleri çıkartmak için çok iyi bir yöntemdir diş macunu ile fırçalamak.

2-3 aydır bunları kullanıyorum demiştim, Jo Malone hand&body peelingi yeni aldım ama daha önce arkadaşım bana denemem için vermişti, uzunca bir süre onu kullandım. Bu üründen önce de Rival de Loop'un el ve tırnak peelingini kullanıyordum. Jo Malone'u burada uzun uzun anlatmış ve övmüştüm, artık kendisi rutinimin değişmez bir parçası oldu kesinlikle, başka bir peelinge elimi bile sürmem. Tırnaklara çok faydası olduğu söylenen ve yine çok övülen Dax'ı ben bulamayınca sevgili Begüm'ün elinde fazla bir tane varmış, bana yolladı denemem için. Çok teşekkürler canım tekrardan, gerçekten güzel bir ürünmüş.

Bunlar da her peeling sonrası, ya da daha doğrusu her akşam ojelerimi çıkartıp yeni oje sürmeye geçmeden önce ve yatarken sürdüğüm shea&lavanta yağlı ürünlerim. Bir tanesi moshos garden'a ait, kendisini burada anlatmıştım, kesinlikle alınıp denenmesi gereken, elleri yumuşacık yapan bir krem. Diğeri ise Cyrene markasına ait, Moshos Garden kadar yumuşak görünmemekle birlikte, parmak ısısı ile hemen yumuşuyor ve kolayca emiliyor. Bunu da yatarken hem ellerime hem de dirseklerime sürüyorum.

Meşhur Dax, yapısı çok yoğun, emilimi uzun sürüyor o nedenle gece bütün işler bittikten sonra uygulamakta fayda var. Tırnaklarınız kadar yine ellerinize, dirsek ve dizlere de kullanabilirsiniz. Ben bunu şimdilik Shea yağı ile dönüşümlü kullanıyorum. Tırnaklarım zaten serttir ve özellikle bir yere takılmazsa pek kırılmazlar ama sanki bunu kullandığımdan beri daha da sertleştiler gibi geldi bana.

Tabi ki en en favori ürünüm, canım Jo Malone peelingimle de aşk yaşıyorum. Her akşam ellerimin kadifeliğine bir kere daha hayran oluyorum bunu kullandıktan sonra.

Bütün bunların yanında tabi gün içinde de çantamda ve iş yerimde bulunan el kremlerimi de kullanmayı ihmal etmiyorum. Bütün el kremlerim içinde de en favorim şu sıralar Caudalie, burada da bahsetmiştim. Güzel kokuyor ve ellerimi yumuşatıyor. Tırnak bakımı için kullandığım bütün bu markalar değişebilir, ürünlerinizi tabi ki aynı markalardan seçmek zorunda değilsiniz. Kimisi Lush Lemony Flutter kullanıyor, kimi de Burt's Bees el ve tırnak kreminden memnun, hatta Oriflame balmlar bile kullanılıyor, sizi memnun eden, kolay ulaşabildiğiniz herhangi bir marka olabilir yeter ki bakımınızı eksik etmeyin.
Sevgiler..

19 yorum:

  1. Ne güzel bir rutinin var, keşke benim de tırnaklarım öyle sert olsa. El peelingine ben de bu aralar sarmış durumdayım, iyi geliyor gerçekten. Daxı ilk defa senden duydum, ilginçmiş.

    YanıtlaSil
  2. @francesca.. eskiden pek önemsemezdim ama son 1-2 yıldır çok düzenli yapıyorum bunu.. dax'ı da bloglarda okudum ben gerçekten de iyiymiş..

    YanıtlaSil
  3. nasıl imrendim anlatamam :))) ben olsam 1-2 gün yapar üşenir bırakırım, aşırı tembelim de :) Dax'ı ben de merak ediyorum ama hiç bulamadım, bulursam denemeyi düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  4. @nisa.. evde tv karşısında bir rutine oturttum devam ettiriyorum bakalım şimdilik.. dax'ı bulmak bir sorun evet nerede satılıyor ben de bilmiyorum..:-(

    YanıtlaSil
  5. dax ı beğenmene çok sevindim :)) moshos garden ın lavanta kremini bende kullandım çok hoş bir krem yalnız kokusu elde kaldıkça biraz tuhaflaşıyordu. şimdi portakallısını kullanıyorum ancak nemlendirmesini lavanta kadar iyi bulmadım şu ara yeni çıkan vaseline i merak ediyorum. çok etkili olduğunu okudum bulursam edineceğim hemen:)

    YanıtlaSil
  6. çok isterdim benimde rutin yaptığım birşey olsun ama malesef bir çok ürün alırım ama hiç bir zaman düzenli kullanmak nasip olmadı(üşengeçmiyim acaba:D) tebrik ediyorum valla seni :)

    YanıtlaSil
  7. Dax'ı ben yücel parfümeri ve hobby den alıyorum :)Sanırım en ekonomikte buralarda 8 tl gibi birseye almıştım. İnternete 14-15 tl ye satanlar gördüm :)

    YanıtlaSil
  8. zırt pırt tırnaklarım kırılıyor benimde böyle bir bakım rutinine ihtiyacım var sanırım.. çok güzel bir paylaşım olmuş ellerine dağlık ^^

    YanıtlaSil
  9. @begumsalurvan.. hımm portakallının da kokusu güzeldir sanırım bende lavanta tuhaf bir koku bırakmadı gerçi..yeni vaselinleri ben de denemek istiyorum ama önce elimdekilerin bitmesi lazım.. dax için ayrıca teşekkürler canım çok sevgiler :))

    YanıtlaSil
  10. @emirkokusu.. ben de eskiden öyle bekletiyordum ama son zamanlarda gerçekten de düzene bağladım çok iyi oldu..teşekkürler :-))

    YanıtlaSil
  11. @yabanmersini.. nerede bu mağazalar? istanbul dışıysa zaten netten alacağım mecbur ama küçük yerlere bakmak lazım olabiliyor..

    YanıtlaSil
  12. @ceydabyjade.. gerçekten dax ve shea yağında sonra tırnaklarımın dipten kırılması da kesildi sanki daha sağlamlar teşekkürler :-))

    YanıtlaSil
  13. bende ayda bir manikür yaptırıyorum ama evde de çıktıkça ucundan kesiyorum benim etlerim çok uzuyor
    hatta manikürcüm ittirerek yapıyordu banada öyle uyguladı kesmeyi bırakmış ama etlerim öyle bi uzuyor yamuk yumuk tırnaklı fln çıkıyor ki mecbur kesiyor etlerimi yoksa hiçbir işe yaramıyor yapılan manikür bir de etlerim tırnağıma çok yapışık b
    benim sıkıntım ie etlerim çıkıyor çıkmasına onu kabullendım de çok sert çıkıyor yatmadan el kremi evden çıkmadan el kremi sürerim dışarıda da tazelerim yok yine sert yine sert kötü görünüyor ben bunun için ne yapmalıyım abla bana çare bul :)
    bu dax jole markası değil mi ya bunun neyini kullanıyorsun abla vazelinini mi anladım ben orasını :)
    kuaför malzemeleri satan yerlerde ben çok görüyorum dax belki oralarda bulunur

    YanıtlaSil
  14. @palatosun.. hayır tatlım dax tamamen tırnak ve etleri için üretilen bir ürün ama onu bulamazsan herhangi bir vazelin de aynı işi görür.. etlerin yapışmasına ne yazık ki çare yok o tırnak etinin cinsine göre sanırım. ama çok yapışmaması için evde kendin bir tırnak eti çözücü ile (mesela sally hansen veya kalyonun da vardır sanırım) ve tahta bir çubukla düzenli olarak ittirebilirsin onları. tabi kremini hiç ihmal etme bir de iyi bir peelingle jo malone olması şart değil :-)) gün aşırı ovala tırnak ve etlerini herhalde biraz daha az yapışır diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  15. dax sulpuru bulmuşsun canım sevindim :))

    YanıtlaSil
  16. @morhastası.. ben bulmadım gerçi Begüm yolladı bana :-))

    YanıtlaSil
  17. Olsun kavuşmusun :))
    Ben senin içinde Merveye ısmarlamıştım dax dan ama tekrar bakmaya gittiğinde kalmamış dilerim tekrar gelirse aldıracağım yedeklerimizi :))

    YanıtlaSil
  18. @morhastası... ayy sağol canım beni de düşündüğün için çok mutlu oldum yedeklemek iyi olur üründen çok memnunum çünkü.. çok öpüyorum seni :-))

    YanıtlaSil
  19. Benim henüz tırnaklarımdan çok tırnak etlerinde faydasını görsem de senin gibi rutine çeviririsem inşallah bende göreceğim faydasını
    Bende öpüyorum sevgiler :-*

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...