28 Mart 2014

Atölyeful'de Cupcake yapım etkinliğine davetliydik...!!

2013 yılının son günlerinde 3 blogger arkadaşımızın düzenlediği ve benim de burada bahsettiğim güzel buluşmamıza güzel kurabiyeleri  ile katılan sevgili Ful Hanım bizi tadilatı bitince atölyeful 'de bir cupcake yapım etkinliğine davet edeceğini söylemişti ve 2 hafta önce, pazar günü katılabilen blogger arkadaşlarım ile birlikte 3 saatlik bir eğitim için Mecdidiyeköy'de Ful Hanım'ın atölyesindeydik. 
Genel olarak çalışma mekanımız şöyle bir şeydi ve herkesin önünde önlüğü, bonesi,hazır cupcakeleri ve pek çok da malzemesi vardı.

Cupcakelerimiz ve rengarenk şeker hamurlarımız bizi bekliyor, tabi bütün renkleri bu kadar sanmayın, değişik  pek çok rengi var.

Ful Hanım (bu arada isminin anlamı bir dağ/kır çiçeği, Ful çiçeği belki duymuşsunuzdur) bize kek yapımı hakkında bazı temel bilgileri verdikten sonra hemen en basitinden (tabi kendisine göre basit) bir baykuş yapımına geçti, ve böyle el becerisi gerektiren şeylerde çok beceriksiz olan ben bile bu işin basitliği karşısında hayrete düştüm. Tabi basit dediğime bakmayın, ciddi bir el emeği istiyor yine ama benim düşündüğüm kadar zor değil kesinlikle.

Baykuşumuzun bitmiş hali, bütün o üzerinde görülen şekillerin hepsinin basit bir yapım yöntemi de varmış.

Ful Hanım'ın yaptığı bebek figürü, bayıldım buna, baby shower yapacak olanlar baksınlar derim buna.

Kendinden geçmiş şeker hamurundan süsleme yapan bloggerlar.

vee eğitimin sonunda ortaya çıkan eserlerim, instagram hesabımdan da paylaşmıştım bana göre hiç de fena olmadı yani. El alışkanlığına kesinlikle bağlı, yaptıkça daha iyi olunabilir. Ama şimdiden söyleyeyim, kesinlikle kilo almaya çok müsait bir hobi/meslek dalı, ben çalışırken sürekli yedim çünkü o şeker hamurlarını.

Bu iki cupcake, atölye çalışmasına katılan başka bir arkadaşımızın eseri, sağdakine bayıldım ben.

Bunlar da yine başka süslemeler, herkes kendine göre bir şeyler yaptı ve bence çok da başarılı oldu. Orada çalışırken de bir yandan yeni tanışmamıza rağmen çok tatlı bir sohbet ortamı da doğdu ve gerçekten çok eğlenceli bir gün geçirdim.

Bu güzel ve eğlenceli gün için, verdiği değerli bilgler, püf noktaları ve güzel cupcakeler için sevgili Ful Hanım'a çok teşekkür ediyorum. İnşallah ileride başka atölye çalışmalarına da katılmayı düşünüyorum.
Sevgiler..

6 yorum:

  1. ne güzel bir etkinlik olmuş canım, yapmayı sevdiğim şeyler arasında. özellikle şeker hamurunu mreka ediyorum ama beceremem diye düşünüyorum :))

    YanıtlaSil
  2. @emirkokusu.. Yok bence yaparsın git dene ben yaptıktan sonra herkes yapar :))

    YanıtlaSil
  3. ellerıne saglık cok sırın olmuslar


    bnada beklerım sevgıelr

    YanıtlaSil
  4. Harika bir etkinlik olmuş :) Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  5. @thebircan.. teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. @şeymakaptan.. evet çok eğlenceli oldu gerçekten :-)) teşekkürler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...