5 Kasım 2018

Herbal&Essence Şampuan İncelemesi..

Son zamanlarda Türkiye'ye gelen ve kayda değer,  merak edilen 3 - 4 marka oldu bana göre. Bunlardan biri zaten high end, Fenty'den bahsediyorum. Tabi onunla ilgili de yazacağım ama öncelikle Herbal&Essence saç ürünlerini inceleyeceğiz.



Herbal Essence İngiltere'de doğadan ilham alarak yaratılan bir marka. Çok yakın zamanda satışa sunduğu Bio renew serisi İngiltere Kraliyet Bahçeleri olarak bilinen Kew Garden tarafından onaylanma özelliği taşıyor. %90 doğal kökenli, içinde paraben, gluten ve renklendirici bulunmuyor.


Benim özellikle denemek için aldığım beyaz çilek ve tatlı nane içeriği ile saça volüm ve parlaklık vermeyi vaat eden çeşidi oldu. İçindeki aktif anti-oxidantlar saçı temizleyerek hafiflemesini ve parlamasını sağlıyormuş, bakalım nasıl.


Benim kullanım tecrübeme göre şampuan iyi temizliyor, zaten aksi iddia edilemez. Evet boyalı saçları nispeten koruyor. Yağlanmayı engellemek gibi bir durumu olmadı, saçımı her zamanki gibi her gün yıkamaya devam ediyorum. İlk yıkadığımda saçım gerçekten çok havalı görünüyor.  Saat ilerledikçe hele de yatıp ertesi sabah kalkmışsam saçım sönüyor. Bu da normal çünkü saçlarımı oldukça yumuşatıyor bu şampuan. Saç kremine bile gerek kalmadan açılıyor saçlarım.  Herhangi bir besleme veya onarma yapmıyor saça. Saça da ilk yıkandığında  belirli bir parlaklık veriyor evet. 


Bütün vaatlerini tek tek incelediğimize göre gelelim içeriğe, içeriğinde deniz yosunu, nane yağı ve özü, aloe, mentol ve çilek özü gibi  çok iyi içerikler olduğu gibi zarar verip vermediği  hala çok tartışmalı SLS, sodyum benzoate ve alkol denat gibi maddeler de bulunuyor. SLS'nin deriye nüfuz etmemesi için  uzun süre saçta tutulmaması gerektiği özellikle belirtiliyor. Yani tamamen temiz içerikli ürünler değili bu konuda bilginiz olsun. 

Bu aşamadan sonra etkilerini ve içeriklerini belirtip kararı size bırakıyorum tabi. İhtiyaçlarınıza ve beklentinize uyuyorsa denemek için alabilirsiniz. Bu arada fiyatı pek de ucuz değil, 45-46 TL. falandı galiba ama ben Gratis'in %50 indiriminden aldığım için 22 TL. verdim diye hatırlıyorum ki bu da aslında çok ucuz değil. Kararınızı ona göre vermenizi de önerebilirim.
Sevgiler..




26 yorum:

  1. Ben sampuanda icerige artik dikkat etmeye calisiyorum. Cok nadir dikkatimden kaciyor ama farkettigim anda kullanmayi burakiyorum💙yazi icin tesekkuler harika olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @esyspage çok teşekkürler canım sevgiler :-))

      Sil
  2. En azından dürüstler..%100 diye de lanse edebilirlerdi ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @yeşimlehertelden :-))) doğru bak ama çoğu marka böyle artık..

      Sil
  3. Ben memnun kalmamistim ne yazik ki 🙄

    YanıtlaSil
  4. benimde aklımdaki markalardan biri. Migrosta daha uygun diye biliyorum fiyat olarakta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ilkeçevik öyle mi bir kontrol edeyim o zaman .-))

      Sil
  5. Yorumlarını bekliyor olacağım :)

    YanıtlaSil
  6. Bende çok denemek istiyorum. Ama çok ağır şekerli kokusu yüzünden hep vazgeçtim. hangi saç tipi için olduğunu yazan kısmı bulamadım bide ben eheh :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @almanyalıgelin evet ben de göremedim o yüzden şampuanın arındırıcı özelliğine göre tercih ettim ..

      Sil
  7. Son 1 yıldır o kadar şampuan denedim ki yine en iyisi Yves Rocher hem içeriğinde sls vb. zararlı maddeler yok hem de benim yağlı saçlarımı 2 gün boyunca temiz tutuyor.:)
    Herbal Essences merak ettiğim bir markaydı ama hem içeriğinin temiz olmaması hem de fiyatlarının yüksek olması sebebiyle almadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @mormenekşe ben de Yves Rocher şampuanlar ile asla anlaşamıyorum o kadar çok çeşit denedim ki hiç biri olmadı bana..:-((

      Sil
  8. Şampuanların içeriğinde en çok dikkat ettiğim şey genelde silikondur. Silikon içermediğine sevindim, elimdekiler bittiğinde bu marka da aklımda olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @fulyayıldız evet silikon benim saçıma da dokunuyor...

      Sil
  9. görüntüsü, adı, içerik güzelmiş çok çekici görünüyor ama değil demekkisi :)

    YanıtlaSil
  10. doğal içerikli olması güzel!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ümrantuncer kısmen doğal diyebiliriz..:-))

      Sil
  11. Merak ediyordum, bu hakkında okuduğum ilk inceleme yazısı oldu ancak alacağım bir şampuan olmaz herhalde. Çünkü içeriği klasik şampuan içeriği, işe yarar içerikler daha fazla konmuş sadece ama sülfat çeşidi çok geldi, sülfatsız bu iş olmuyor zaten onu anladım temizlik istiyorsak o şart :)) ama bir çeşit bari olsun içinde bunda üç tane var sanırım ama şeffaf olması güzel hiç ağırlık yapmıyor saçta bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @minimalbakım evet ağırlık yapmıyor konusunda çok haklısın ama içeriği diğer şampuanlardan önde değil bence de.. daha iyi olmasını beklerdim açıkçası..

      Sil
  12. Ben alacağım ama normal fiyatı ile almam .Saçı yumuşak yapıyor dedin ya benim en ilgimi çeken noktası o oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @gülümseyüzüme saçların yıpranmışsa iyi gelir Yasemincim ama dediğin gibi indirimi bekle..

      Sil
  13. Bu ayın sonuna doğru saçıma bir işlem yaptıracağım, bunun dezavantajı saçın parlaklığını alması. Bu sebeple de saça extra parlaklık veren bir şampuan bakıyorum. Bunu not edeyim, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @hüzünsarısı açma işlemi saça çok zarar verir zaten bakım da yapman lazım..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...